Сега како да ти објаснам овој кофликт од религиски агол. Веќе се знае дека царот е срушен од западот и поставен ленин па сталин. 200.000 свештеници се убиени од страна на комунизмот и не знам колку цркви уништени. Се со цел да може да се уништи таа света енергија која го победува западот. Па и француска револуција била со иста цел да се прекине таа крвна линија на цареви и кралеви кои нели според верувањата царот и ли кралот господ го поставува на земјата. Кој ќе биде следниот цар во русија не знам. Но верувај кон тоа оди да се оствари и да се врати русија да биде царска. Некој и сега путин го прогласуваат за цар. Дали него ќе го крунисат не знам.
п.с. ова за русија е кажано во 1-ви век после Христос.
sveti apostol Andrej
noseci u blagovescenju Hristovom apostolske podvige i stradanja, obilazase Pont,[
22] Crnomorsko primorje, Skitiju[
23] i Hersonite.[
24] Po promislu Bozjem
on dodje i do reke Dnjepra,[25] u Ruskoj zemlji,[26] i zaustavivsi se kod Kijevskih gora[27] on prenoci. A izjutra ustavsi od sna on rece svojim ucenicima:
Vidite li ove gore? Verujte mi, na njima ce zasijati velika blagodat Bozija, i bice ovde veliki grad, i Gospod ce mnoge crkve podignuti tu, i svetim krstenjem prosvetiti svu zemlju Rusku".
Uzisavsi na gore, sveti apostol ih blagoslovi i pobode krst, predskazujuci da ce narod koji zivi tu primiti veru od njegovog apostolskog prestola, osnovanog u Vizantiji.[
28] Prosavsi i gornje gradove ruske, gde se sada nalazi veliki Novgorod,[
29] a posetivsi jos i Rim,[
30] on se vrati u grcku krajinu Epir, i ponovo dodje u Trakiju, utvrdjujuci hriscane i postavljajuci im episkope i ucitelje.