Конвертори

Член од
14 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
Dali nekoj ima konvertor za microsoft word za konvertiranje na teks od makedonska podrska vo angliska i obratno?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Kostadinka напиша:
Dali nekoj ima konvertor za microsoft word za konvertiranje na teks od makedonska podrska vo angliska i obratno?
Имам направено модул (макро) за Word. Само додади го :)
Намести му некој шорткат (кај мене CTRL+1)
http://www.demirhisar.gov.mk/dimi/Kirilica.bas

P.S. ова е за од Латиница во Кирилица. По примерот направи си обратно

Член од
14 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
Димитар напиша:
Имам направено модул (макро) за Word. Само додади го :)
Намести му некој шорткат (кај мене CTRL+1)
http://www.demirhisar.gov.mk/dimi/Kirilica.bas
Dobro ke go probam samo se nadevam deka nema da mi zafrkne nisto zato sto eden so staiv sega mi ja zaeba opcijata drawing :wink:
I dali ke gi menja znacite kako (" ! ? -)

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
spooky напиша:
Абе човеци,
ти треба декодер/декомпресор за jpeg комресија, а кај има такви, абер да се немало.
Ја барав по чика гугл и ова го најдов.http://media-convert.com/ Колку ке користи не знам :toe: Сега ке го проверам и Total Video Converter, да не знае нешто околу ова.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Acid напиша:
Тука може да побарате, односно „оставите“ различни конвертори.

Еве, јас ќе почнам.

Ми треба конвертор од 3gp во wmv, mpg, или некој од другиве „нормални“ формати. :wink:
Replay Converter jas ja koristam.

IGI

Il Corvo
Член од
12 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
4
Ми треба конвертер од DVD во avi формат. Знаете некој таков?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ајде јас да почнавм со туторијали.

Досега сите конверзии кои сум ги правел сум ги правел со DVDX бидејќи од неа излегуваат супер квалитетни DivX фајлови и досега не сум имал промаршување...

1. Во туторијалот ја има верзијата 2.3 но мислам дека слично е и кај останатите верзии, ставете го ДВД-то во ДВД-ромот и стартовајте ја програмата еве линк од програмата Т У К А истата тежи помалку од 2 МБ па и тоа брзо оди...

2. Одете File>>DVD root, И одберете го DVD root односно фолдерот (VIDEO_TS).

3. Одберете го делот кој сакате да го Риповате, Доколку сакате да го риповате филмот, одберете го најголемиот дел. Останатите делови се додатоци за самиот филм...

4. Сега во овој дел одбирате сите останати додатоци кои сакате да ги има филмот, аудио, прилепен превод и слично... и внимавајте да е селектиран Audio/Visual synchronisation, за да не дојде до некаква грешка и несоодветни аудио и видео...

5. Одете во output settings.. кликнете на местото каде е покажано на сликата

6. Сега променете ја резолуцијата (пример 480x320, 640х480 или 720x576) едноставно што ви одговара. Можете да ја наместите големината на фајлот колку што му треба да земе или да го ограничите на 700МБ или на 74 мин VCD и слично....
Обавезно кликнете на копчето Whole.
И се разбира одберете формат (во горниот лев агол) и кодекс во делот (АVi specification) откако ќе селектирате АVI (DivX, YUV...)

7. Oдбери ја локацијата каде сакаш да е сместен DivX фајлот

8. и на крај КЛИК НА ЦРВЕНОТО КОПЧЕ (encode)

* Просечно ДВД зафаќа максимум простор од 1 ГБ на хард диск (во текот на работата) што ја оправи оваа програма една од подобрите за штедење на простор... тоа мене многу ми треба...

* За Риповање на едно ДВД се потребни 2 -3 часа на мојот компјутер, што е релативно брзо за Целеронче, 2.4 ГигаХерци

* Доколку нема можност да се рипова од двд, може слободно да се ископира целото двд на хард диск и риповањето ќе биде од таму...

П.С. ако не ве мрзи сите правете вака, по некое туторијалче...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
mi treba program koj konvertira od .avi vo .3gp (format za ngage qd) ako znae nekoj kaj da go najdam?

Odnapred blagodaram

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
WMA=>MP3

Ve molam, preporacajte mi nekoj program so koj ke mozam da prefrlam audio fajlovi od wma vo mp3 format.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
NBX Audio Converter, freeware е и супер е.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Easy CD-DA Extractor, можеш да ги конвертираш речиси сите видови аудио фајлови.:eek:dlicno:

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
od jpeg ili koja bilo slika vo ico.Znam eden online ama sakam na komopjuter da si go imam!

Kajgana Shop

На врв Bottom