Кому е полесно да му се признае?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Работата е шо во никој случај, твојата другарка неможе да те посоветува подобро одколку психијатар/психолог. Од две прости причини, нема искуство, и не гледа објективно на стварите.
Работата е шо во никој случај, твојата другарка неможе да те посоветува подобро одколку психијатар/психолог. Од две прости причини, нема искуство, и не гледа објективно на стварите.
Па добро знам, поентата ми беше дека мене не би ми било баш пријатно да му се отворам на психијатар и дека полесно ми е на другарка.....може психијатарот повеќе че помогне ама темата е на кого би ви било полесно така да...

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Психилог... They ROCK!
Никако нема да те натераат да се осеќаш глупо поради тоа што знаат нешто што никој не го знае. :)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
2
Сметам дека долгогодишниот пријател кој ме познава подобро ке ми помогне одколку психплогот или психијатарот кој морам да му кажувам се од почеток... Што се однесува до дискрецијата на психологот не сум многу сигурен во тоа исто како и во пријателот...
Ако еден збор излезе од уста тешко дека ке биде сочуван да не излезе и на виделина...

Член од
27 декември 2011
Мислења
164
Поени од реакции
89
Некогаш е многу полесно да се исповедаш за некој проблем на човек што не ти е толку близок како твојте најблиски пријатели, но имаш голема доверба во него, поради неговата личност секако. Не мора човек да ти е најблизок за да споделиш проблем, да потражеш совет, да ти се олесни, ако веќе знаеш дека тој човек може да ти помогне.
Но, ако веќе морам да изберам од опциите на темава би одбрал најблизок другар.

R

Roten 96

Гостин
Не би ја кажувал никому...пошто нема добри другари денес на светот! Точно е дека ке ти биде полесно ако кажеш некому но тоа може потоа на некој начин да биде злоупотребено зборувам бар за мене што досега ми се имше случено..

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Јас извесно време одам на психотерапија и лично мене ми помага многу. Не е психотерапијата само за некој да ти ги голтне парите, туку преку различни техники човек успева да се ослободи од огромен товар, да согледа од каде научил одредени модели на однесување со кои што се пика во магичен круг. Според моето искуство... тоа беше вистинското место за мене каде што требаше да си ги испразнам сите тајни и преку одредени техники да се сплотам со себеси. Имам и пријатели на кои што можам да се доверам, но и терапевтот е тој кој што ми помогнал многу. Опкружена сум со прекрасни луѓе и немам проблем многу околу тоа да се искажам - вака или онака.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Другар... Посебно ме фрустрира типот на психолози кои се трудат твојот споделен момент да го препознаат во своите учебници. Не би да налетам на таков.

Kajgana Shop

На врв Bottom