ГТА3 ако планираш може да добиеш конфигурација за тие пари.Некоја конфигурација на Пц за играње претежно да кажете ако може
барем до кај 200 и некое евро.а?? :smir:
Haha...za 200 evra samo graficka ke kupis....Некоја конфигурација на Пц за играње претежно да кажете ако може
барем до кај 200 и некое евро.а?? :smir:
Па за игри од пред 3-4 добар е. Тоа е тоа, ако сакаш гејминг писи ке треба многу повеке пари.дали би можело да се скопи нешто вакво со овие парчиња.
CPU AMD Athlon 64Dual Core 5600+ AM2----4495ден
HDD 160GB Hitachi SATA 2 HDS721616PLA380
DIMM 2GB DDR2 800MHz CL6 Kingston (може и 4гб рам во зависност од буџетот од татко ми што ке треба да ми додаде)
Galaxy PCXGeForce 9500 GT 512MB DDR3 HDTV (малце ме буни ова со рамов дека е ддр3 дали би можела оваа графичка што е ддр3 да фукционирааат заедно)
И на крај матичната неам појма како се гледа дали би можеда да го издржи сево ова??:smir:
п.с-со овие чуда е 14600
pa ovaa konfiguracija dobra mu e ke gi pusta novite igriПа за игри од пред 3-4 добар е. Тоа е тоа, ако сакаш гејминг писи ке треба многу повеке пари.
Види сега, ќе пушта ама ако станува збор за стварно гејмер-гејмер, сака детали, преливи, бутури....не само рамна површина, затоа што у последно време игрите се прават за да се постигне совршен визуелен момент, а приказната е у втор план ставена.pa ovaa konfiguracija dobra mu e ke gi pusta novite igri
Да се надоврзам на постот, јас имам nvidia 8400 gts со 512 мб, и веќе чувствувам проблеми на некои игри. Сталкер воопшто не се вклучи, исто и кај cod 4 имав проблеми со сликата. А инаку компјутерот ( 3.2 core2duo, 1 gb ddr2 i 160 hdd ) го купив во март месец. Нема ни цела година, а веќе застарува.Со 200 еура ќе земеш една солидна графичка за играње, значи не ѕвер туку солидна графичка
9500, 8500 ништо не правиш на новите игри, ќе можеш да ја пуштиш и може и ќе ја играш али се на најслабо...
Ти и кога си ја земал графичката била срање, а за сега и да не збориме.Да се надоврзам на постот, јас имам nvidia 8400 gts со 512 мб, и веќе чувствувам проблеми на некои игри. Сталкер воопшто не се вклучи, исто и кај cod 4 имав проблеми со сликата. А инаку компјутерот ( 3.2 core2duo, 1 gb ddr2 i 160 hdd ) го купив во март месец. Нема ни цела година, а веќе застарува.
А за сите со гејмерски потреби графичка од 250 евра па нагоре би можела да биде доволно
Стави само појака графичка и евентуално уште 2 гига рам али не ти требаат баш и громПроцесор: iPentium Q6600 CORE 2 QUAD 2.40G 8M 1066
Матична плоча: P5QC, LGA775, Intel P45, Memory 4DDR2 or 2DDR3
Меморија: 2GB DDR2 800MHz
Графичкa картa: EN9600GT/HTDI/1G, 1GB DDR3 256 bit
Хард диск: IDE HDD 500GB Seagate 7200rpm 32MB SATA-II
Овај за игри добар е?