Комедии

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Можи ова е офтпик, ама мора да искоментирам.
Не те разбрав добро. Ти велиш дека хуморот на Чарли Чаплин исто толку „лош“ колку и кај Пинк Пантер 2? :nesvest: :tapp:
Ако е така, смајлината кажуваат се.

Инаку, јас на Pink Panther 2 му давам 6/10, не е толку лош.
велам... ако тебе сеуште ти се смешни потези каде што главниот актер се сопнува или се глупира обидуваќи се да не ја уништи собата во која што се наоѓа со неговата супер натприродна трапавост... мене тоа не ми е... или барем се сметам како припадник на онаа група на луѓе кои напреднале и како комично го сметаат (првенствено) она искажаното, ситуациите кои се забегани и сами по себе невобичаени... а филмови со паѓања, препнувања и "смешни" шамари биле интересни да... пред 100 години.

И да... од денешен аспект Чарли Чаплин не би успеал, предебилна смисла за хумор е тоа :toe:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Очигледно не го разбираш Чарли Чаплин. Кажи ми колку негови филмови си изгледал?
Тој за филмот е истото што и Моцарт или Бетовен за музиката. Сите комичари учат од него. Сите.

@Модератор. Ова и двете мислења погоре за Чарли Чаплин нека се преместат во темата Комедии

@Apokalipto, ако одговараш а модераторот нема преместено, одговори во оваа тема, па од кога ќе премести ќе продолжиме таму

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Споредбата со Моцарт и Бетовен држи вода до степенот дека и тој како и нив бил пионер во таа област, поинаку не. Денес, како комичар би бил кловн.

Член од
6 септември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
2
komedii

Spored mene najdobrite komedii na site vreminja se Scary movie 1,2,3,4 posle American pie 1,2,3,4,5,6 nekoi filmovi so Stiv Martin,Lessley Nilsen,Jim Kary i drugi

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
The hummer
Погледнете нема да зажалите, права комедија, одличен паметен хумор.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Страшен филм е најсмешниот филм
Ајс Вентура, Глупавиот и поглупавиот.....

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321

Уште една паметна комедија. Вреди да се погледне.

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
The Hangover нема да згрешите ако го глеате филмов:helou:

Член од
13 мај 2006
Мислења
78
Поени од реакции
1
Македонски комедии

Искам да свалја торенти с македонски комедии (но да не са за војната, за партизани или за комуньари), кои ште ми препор'чате и ако може линк за теглене.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Bump.
Има поопшта тема за комедии отколку „Најдобри комедии...“

Да не биди само она да искоментирам за некоја поинтересна комедија.
Napoleon Dynamite (2004)
Главно тијнеџерска комедија. Велам главно оти две од поважните улоги се возрасни. Како и да е, класификацијата не е толку важна.
Уникатна, оригинална комедија, и ептен смешна - коментарот на имдб. Самата помисла на ликовите те смее. Е сега нема многу од она што го викаме паметен хумор, ама не е ни глуп.
Има и многу добар избор на музика во филмот.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
Office Space вреди да се спомне.

Kajgana Shop

На врв Bottom