Колку често сте болни и најчесто од што?

Член од
11 август 2008
Мислења
14
Поени од реакции
1
Пишете.Јас често,тоа го имам добиено генетски.Поздрав

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Силом прилике, заради факултетот, преку есен, зима и пролет одбивам да се разболам - бидејќи не смеам :) Се случува еднаш на две години на зима да ме рокне некој грип и два три дена да лежаркам низ дома. А преку лето,дома во Охрид редовно еднаш ме фаќа вирус кога народски речено ќе ми падне газот после деноноќното искусување на сето она што ми фалело преку годината, отприлика две недели откако ќе се вратам во градот :) Два дена одмор, инекција до две - па се по старо.

Просек значи, 1 и пол пат годишно :)

E

elence*$

Гостин
Многу често :(
Скоро секоја година се случува цел зимски одмор да го одлежам дома, ко отепана, и мора по неколку пати да ме фати настинка годишно...:jaj:

и плус имам проблем со синусите иии, ладно не дај боже да осетам:nesum:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Јас порано буквално на секоја втора недела се разболував,затоа имав најмногу оправдани на крај на школска :)Ќе се разболам и една недела нема идење у школо,уживанција,и после една недела пак истото,имав алергија некаква,ама сега пораснав и нема више :(
И нема вирус што го немам прележано,кога и да се појави некој вирус во градов јас болна,слаб имунитет имам.
Додуше одамна се немам така разболено,ама кај и да е еве го иде септември :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Два пати годишно од настинка. Колку и да звучи смешно, само лани се разболев еднаш, инаку секогаш два пати

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.661
Поени од реакции
48.748
Едно 3 години немам ни темптература фатено(гриови вируси итн.никогаш не сум ни фаќал),многу ретко по некоја настинка а и тоа ме пушта за нејвеќе 2 дена..

За да не се урочам не ни идам у завод да барам картони :)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Обично еднаш два пати во зимскиот период. За мене е како лето и така се облекувам и тек додека не се разболам не ми текнува асално да се облечам. А од што ни јас не знам не идам за тие ствари по доктори. Има и полоши случаи така да тие нека имаат предност

ScaryGirl

Lurker
Член од
19 јуни 2008
Мислења
303
Поени од реакции
4
многу ретко, скоро никогаш.колку што се сеќавам, не сум била болна 3/4 години:toe:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Леј док бев помал ме умираше грип. По цела зима грип и температура. Сеа последно време (да чукнам во десктоп) добро е.Мада знае преку зима да ме фати грипче пак:)

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Епа јас само некои мали настинки во последно сум имала,болна онака малку повеќе за од кревет да не можам да станам не ми се случило со години и ако се случи трае три дена и толку се на се е толку.. на лекар не сум била од 93 за инекции и сл..последно бев 2006 на шиење на ногата..Ама си внимавам на здравјето и тоа многу..На зима без чајче и без добро да сум облечена не одам никаде,исто така без витамини не можам...

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
премногу често:nesum:

стандарно секоја зима сум болна и цел распуст го поминувам дома
а и нонстоп и во лето ме фаќаат грипови
оваа пролет имав и бронхит:place:ме отруја со апчиња

а и си имам проблеми со синусите така да...:(

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
премногу често:nesum:

стандарно секоја зима сум болна и цел распуст го поминувам дома
а и нонстоп и во лето ме фаќаат грипови
оваа пролет имав и бронхит:place:ме отруја со апчиња

а и си имам проблеми со синусите така да...:(
Абе за преку зима еве баш пошто рано станувам некад вртам рано ден велат за зима е дека не внимаваме како се облекуваме. А за лето тоа но комент.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
ако јас не се пазам со облекување незнам...:)
пијам и витамини ама изгледа ми е наследно со разболувањата:smir:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Ооооо, многу ретко. Последен пат примив инјекција во трето одделение кога бевме на одмор во Црна Гора, а тоа беше воедно и последен пат да се разболам па по цели недели да лежам дома.

Знам преку зима да добијам главоболка, да ми цеди носот, да ме печат очи и слично ама тоа не трае подолго од еден ден :)

Alien®

Finally founded...in love...
Член од
3 февруари 2008
Мислења
162
Поени од реакции
5
Сега скоро никогаш...дали еднаш годишно ќе ме фати настинка и тоа е. Али затоа како мал си знам како ми беше, решето ме праеа со инекции :icon_conf

Kajgana Shop

На врв Bottom