Колку често се бричите и на колку време?

L

Liberation

Гостин
Два пати неделно: недела и четврток (како некој ритуал) :) Среда и сабота боцкам бааѓи...

И во просек... за 4-5 минути. (познавам еден, минимум пола саат му треба).

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Би требало да се бричам 1 неделно (а се бричам дали 2 или 3 пати месечно а може не и толку) за да не се забележува дека имам брада, и тоа имам брада само на брадутката, од страните немам и многу малку имам бркови, ептен тасма сум.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Сега преминав на 5 дена, а нормално некогаш може и порано ако одам некаде и сакам да бидам среден :)

Во основа треба и почесто да се бричам, ама ме мрзи.

A

Auditore

Гостин
На една недела се бричам, обично четврток/петок се бричам..
За 5 мин сум готов.

Член од
24 јули 2010
Мислења
212
Поени од реакции
12
Да не бидам вулгарен односно да не испаднем не информиран АБЕ СЕ РАБОТИ ЗА БРИЧЕЊЕ ГОРЕ ИЛИ ДОЛЕ
Горе на 3 дена Доле сум СО ТРАЈНА

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
А заборавив да пишам за колку време, со оглед на тоа дека имам густа и цврста брада, ми требаат добри 20 - 30 минути. А ако се бричам после 2 дена кога не ми е многу порасната, може за 10на минути да завршам.

Член од
1 декември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Se biricam na 2-3 dena so masinka, nemam kojznae kolku jaka brada ama ne sakam da ja pustam posto ne mi e uste oformena.
Posle bricenje se mijam so mlaka voda i stavam krema za lice.
Za tie sto imaat problem so isfrlano lice od bricenje so bik, neka si kupat masinka :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Se biricam na 2-3 dena so masinka, nemam kojznae kolku jaka brada ama ne sakam da ja pustam posto ne mi e uste oformena.
Posle bricenje se mijam so mlaka voda i stavam krema za lice.
Za tie sto imaat problem so isfrlano lice od bricenje so bik, neka si kupat masinka :)

Нели треба пред бричење со топла, а после бричење со саглам ладна...? или грешка сум?

Член од
1 декември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Pred bricenje pozelno e liceto da go izmies so topla voda, a posle bricenje so ladna. Okolu stavanjeto aftershave nemozam da ti kazam posto ne sum koristel nikad, pozelno e ako se bricis so bik.

M

.:makedonec:.

Гостин
Доле се бричам на секој 9-11 дена, под мишки на секој 7 дена а на фаца на секој 7 - 10 дена бидејки и немам многу брада млад сум 16 години :toe: :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom