Колку сте амбициозни?

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Секогаш сум имал и секогаш ќе имам цели во животот. Ко што рече ценетата Natural-girl Двигател на човекот е целта, а и самото трагање по целта е убаво на некој начин. Така да, секогаш треба да имаме цели во животот.

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Па....определено време задоволна,а после нова цел...мислам то е и финтата на животот

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мислам дека е човечки секогаш да бидеме не задоволни со нешто што сме постигнале и секогаш одиме кон друга цел , не знам дали е тоа добра или лоша особеност на човекот !!!

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
хаха , кога ќе се постигне целта ... уживам во неа ....:)

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
уживаш..ама ипак тражиш нешто ново..хих..на нешто ново што ќе се радуаш:helou:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Секогаш си поставувам нови цели во животот. Ако немаме цел, тогаш и ќе ни биде многу досадно. :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас имам некој проблем со ова целта. Не знам да уживам во крајниот продукт, туку во процесот.
(Глуп) пример: ако сакам да имам модел на брод, дур го правам ќе уживам, дури и кога ќе е тешко, ќе се нервирам што не можам да го завршам брзо, ама ќе ме забавува нервозата. Ќе смислувам начини да го решам проблемот што испаднал, тоа ќе ме држи зафатена и во тоа уживам, на некој чуден начин. :)
И после кога конечно ќе го завршам бродот, нема да почувствувам задоволство, туку некој вид тага зошто веќе нема да се занимавам со изградбата, а бродот со самото негово постоење никако нема да ме забавува. :)
После веројатно ќе си најдам нешто ново за занимација.

(Немам аспирации да градам брод, патем :pos: )

Веројатно спаѓам во тие ненаситните? А баш не се доживувам така. Некогаш мислам дека сум и недоволно амбициозна и со натпреварувачки дух. :)

Што знам, може кај сите е вака...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
одма друга цел:nesum:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
секогаш барам нов предизвик

се трудам да не седам мирен, но понекогаш само седам ко слон и не правам ама баш ништо:toe:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Кога ке ја постигнам целта уживам, но не застанувам тука. Си поставувам нова цел. На пример одиш со јако девојче а после не ти се оди со некое погрдо од тоа( си викаш: не сум улаФ,златно девојче имав сега со погрдо ке одам) и така бараш некоја што е подобра од претходната. Или пак на пример се бориш за место во фудбалски тим. Кога ке влезеш во тимот се бориш за прва постава, па после се бориш за влез во репрезентација...итн ..итн

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
zatoa cuek nikad ne e zadovolen, poso cim neso ima ne mu e interesno, a uvek neso mu fali zatoa koa ke umre taman.

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
So znam obicno koa ke ostavaram nekoja moja cel malce uzivam pa posle samo po sebe ke si dojde se, nekoi novi interesi i novi celi pred mene i vednas se fakame za rabota:pos2:ne stvarno pa takov e zivotot sekogas treba da odis se pogore i pogore a toa ke se napravi samo dodeka imas nekoi novi celi i gi ostvaruvas-toa e...

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.855
Поени од реакции
22.908
Кога ќе ја постигнам целта одма имам друга цел за постигнуванје

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Секогаш барам нова цел нови предизвици.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Животот е поинтересен ако постојано си поставуваме предизвици кои што "мораме" да си ги исполниме.
Ако успеам да исполнам некоја цел од оние кои што сум си ги поставила, нормално е да бидам задоволна.
Но во глобала немам некоја една единствена цел која што сакам да ја постигнам во одреден период. Туку имам повеќе цели. Така што со исполнување на некоја цел се чуствувам среќно, исполнето и задоволно и потоа преминувам на исполнување на другите цели.
Е сега има некои цели за кои при нивно исполнување вреди и некој период да се радуваш и да си задоволен и да стиснеш пауза на се останато.

Kajgana Shop

На врв Bottom