Колку сакате свечена гардароба?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Колку сакате да се облекувате посвечено за одредени пригоди свадба, матура, манифестации и свечености било какви или пак ги мразите тие моменти кога треба да одберете свечена гардароба? Воедно и колку го сакате тој шопинг на свечена облека, па комбинации на шминка, фризура и се тоа да се отсмисли.
Во темата за личните наши модни промашувања баш неколку луѓе спомнаа дека најголемите утки ги прават кога треба да носат свечена гардароба.

Колку девојки сакаат да носат фустани и самиот тој ритуал на шопинг за да се одбере "совршениот" фустан, па потоа фризура, шминка итн се за да се има перфектен посвечен изглед. Го сакате тоа? И даваме прилично голем кеш за нешто што само еднаш или два пати ќе гo облечеме. А и огромни се шансите да изгледаме ко кловн, да имаме огромна модна утка или пак не се чуствуваме убаво во таа свечена гардароба. Но некои девојки уживаат во сето ова.

А и момците сакате ли да носите одела, кошули, вратоврски, добра кондура итн. Некои момци ова им е и секојдневна гардароба, но некои воопшто не го сакаат моментот кога треба свечено, во оделце да се облечат :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не сакам свечена облека, ама кога приликите налагаат носам.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сакам свечена гардероба, ама мразам свечени фризури и шминка. Не знам да се шминкам, ич не се сакам со шминка, затоа веројатно и не сакам свечености многу.
А машките на пример многу ми изгледаат убаво во одело, со кравата...

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Многу.
Уживам во свечена облека.
Некогаш(ако имам време)и сама си правам фризура.Ако не идам на фризер.
И секогаш некоја тетка,стрина,братучедка ми доага за фризура(ептен ме бива):pipi:
па немам време да се нашминкам онака како што сакам:tapp:

А за гардеробата,однапред ми е испланирана и купена,ниту премногу свечена,ниту ептен едноставна.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ич.Нит сакам да купувам,нит сакам да носам,нит сакам да гледам.
Според мене тоа е најлошата облека што ја измислиле :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ух, обожавам. Се чувствувам многу убаво кога сум во свечена облека. Не го обожавам многу моментот кога ќе ми речат пример за две недели мораш да купиш фустан, и тие две недели ми се пеколни, али тотално вреди.
Милион пати ми се има десено да видам преубаво свечено фустанче и да мрчам зошто немам прилика за да го облечам. Не ја обожавам толку свеченоста колку фустанот и одвојувам еден цел ден само за спремање пример за на свадба. И не ги жалам парите што сум ги дала иако нема да се облечам така два пати.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.569
Не сакам многу...но кога иде зорт, носам ::D

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
И сакам и неќам.

Преубаво се чуствувам во посвечени фустани :pipa: Сакам свечени фустани, убаво исфенирана коса, нежна шминка, убава мала чантичка и висока штикла :vozbud:

Али проблем ми е што никогаш не наоѓам фустан како што сакам и замислувам. Кога тргнувам на шопинг за фустан секогаш се радувам ко мало дете и се тоа трае додека не прошетам неколку продавници и после ме фаќа нервоза. И секогаш шетам неколку пати додека не најдам некој што ми се свиѓа. Али гледам секогаш да не е прескап зашто сигурно дека ќе го носам еднаш или максимум два пати. Не вреди да џитнам јака сума пари, според мене.
Откако ќе најдам фустан следи уште еден тежок дел а тоа е наоѓање соодветни чевли. Е тука уживам барајќи чевли. Добро може малку и нервози ако нема тоа што барам, ама се наоѓа на крај. За ташни немам проблем.
Со фризури не експериментирам многу, сакам долга права коса или малку навиткана.
Сама си се шминкам, не вреди 1500-2000 да дадам за нешто што ќе трае 5 саати. Залудно потрошени пари.

То е то.
Сакам некогаш бар на 1 ден да можам да позајмам еден фустан од Елие Саб, чевли Џими Чу, Бланик или Лобутин и чанта Шанел и да се појавам некаде :trepka: :pos:

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Аии мразам свечено. Обично вака фармерка со некоја добра кошула и добри патики. Инаку со свеченово се осеќам како здрвен некако неможам да се опуштам.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Не сакам. Не можам да се опуштам во таква облека. Облеката е личен избор според вкусот, а мојот вкус не е таков..па затоа не ни можам да смислам кога треба да пазам на одредени детали : да не ми се уништи фризурата, да не ми паднал прамен, ми се навиткала косата, да не ми се размачкала шминката...
Затоа, при секоја свеченост прва помисла ми е горенаведеното и веќе не ми е толку мерак да се средувам со часови или 5 месеци однапред да планирам како ќе изгледам.
Во облеката треба да се чувствуваш удобно и да си задоволна од својот изглед.. А да се чувствувам вкочането не би, освен ако морам. :toe:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Нити сакам нити носам.
Одбегнувам моменти во кој треба да носам „свечена“ облека. Успешно изминативе неколку години .

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Многу пати зборуваме за морални вредности и морални норми, така што свечената гардероба е дел од тоа. Тука пред се мислам на свечени момени кои пропишуваат задолжително свечена гардероба. Прашање за сите. Дали нема да се појавите на некоја свеченост каде што сте поканети, заради тоа што не сакате да носите свечена облека? Под свечена облека подразбирам облека (за мажите класичен костум, додека за жените незнам тие сигурно знаат ). Со ова сакам да кажам дека не секогаш можеме да бидеме свои, понекогаш мораме да прифатиме нешто кое што едноставно мораме да го направиме и да излеземе од фармерките за да влеземе во костум, но тоа не значи дека сакаме да носиме свечени одела, туку да не комплицираме некој настан со нашето инаетење кое може да предизвика несакан ефект за време на некоја свеченост. Оттука да заклучам: Не! И јас не сакам свечени одела, но заради почит кон нешто, некој или некои, сум бил во состојба да морам да облечам свечено одело. И да ви кажам дека чуството е супер, залижан, затегнат и закопчан, како нуркач кој се бори за свеж воздух. Но, што се мора не е тешко, освен поголема борба за кислород, не за друго, туку заради врската која од неискуство ми беше затегната повеќе отколку што треба. :toe:

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Ретко присуствувам на свечености, но кога морам (свадби, слави, матури) сериозно си ја сфаќам работата. Не се спремам со саати, најчесто пола саат, но резултатот е супер. Фризура сама, ќе ја испеглам едноставно а исто и шминкањето (многу убаво знам да се шминкам :)) Добро сега, за гардероба треба малку да се прошета...

Kajgana Shop

На врв Bottom