Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
А што е со Турските генчиња кај жените ???
Па затоа има такви покорни жени, му угодуваат на бегот
Или тоа важеше само кај нас?:)
Ок, ама не е тоа темата...Ве анализираме вас- мажите:)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
лично јас многу сакам да најдам паметна женска, да имам барем за што да зборам со неа (ама и убава мора да е)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па ако навистина малце подума човек држи вода ова со :)
Надалеку се познати балканските мачо типови хехе..

* Ако жена ми е болна, можам да се избањам и сам.
* Ако ги заврши сите работи, може да плете колку што сака.
* Ако сум ги прочитал весниците, може и таа да ги прочита (под услов да не го коментира тоа што го прочитала).
* Ако не сум дома, може да вклучи телевизор веднаш штом почне ефтината струја.
* Ако ноќе забележам дека сум откриен, се покривам сам а за тој пропуст со неа разговарам сабајлето.
* Ако не ми ги испегла панталоните како што треба, не применувам веднаш физичка сила.
* Ако детето ни се разболи, таа сама бира дали да ја тепам неа или него.
* Некогаш и дозволувам случајно да и прегори сијалица.
* Некогаш и дозволувам да се бања и кога сум лошо расположен.
* Може да се шминка, под услов да не купува шминка.
* Смееше да предложи име за нашето 5-то дете, а предлогот ќе и го усвоев замалку.
* Смее да седи со нас на маса секогаш кога е празник.
* И ветив дека ако најде правосмукалка со придушувач, ќе и го купам. Вака, многу сме помирни кога ја собира прашината со раце.
* Некогаш се случува сам да отидам до кујна, само за да јадам.
* Двапати галантно и дадов да го изеде крајчето од лебот.
* Таа стои само кога јас седам. Кога ќе легнам, може да седне и да продолжи со работата.
* Никогаш не ја бркам надвор. Само на тераса.
* Бидејќи навистина нема потреба да мијам нозе секој ден, нејзините обврски се намалени само на двапати неделно.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па веројатно нема машко кое сака да има посеризна врска со девојка која не знае повеќе од три реченици и тоа за шопинг да сврзе.
Сепак има мажи кои паметните жени ги осеќаат како закана.Се разбира тоа се т.н “мачо“ типови, големите “фраери“ кои се само надворешно привлечни,но ако почнат да прават посериозни муабети им се гледа паметот.Така да за нив ќе биде закана паметна девојка,бидејќи кога ќе излезат во поголемо друштво,он ќе биде во нејзина сенка.Плус нема да може да манипулира со неа или да ја поткупи со букет цвеќе или пијачка,за да добие нешто друго.
Сепак,доколку се работи за нормален пар,не верувам дека машкото ќе му пречи паметна девојка или обратно.Баш треба парот да си се надополнува во тие работи.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Еј, како вака отиде муабетот.
Целата поента е во наоѓањето на смислата за сопственото постоење.
Мојата девојка ја наоѓа истата преку мене.
Не е воопшто глупа, ќе магистрира набргу на истиот факс каде јас имам завршено и предавам.
Се работи за признавање на машката супериорност. Нема начин некоја девојка да се почувствува целосно среќна и исполнета, ако не биде тотално предадена, целосно покорена на некое машко.
Инстинктивно од век време, жената е за да служи, да угодува.
Тоа нејзе ја прави среќна. Кога ќе го најде вистинскиот, мерак и е и нозе да му замие, да готви и чисти и се разбира да ужива со него во кревет.
:)))

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Особата што е на пониско интелектуално ниво од нас, е секогаш полесно да ја контролираме и манипулираме (ако тоа ни е целта).Со некој што ти е рамен или изнад тебе во тој поглед, мало теже иде целата ствар.
Така да, било машко или женско, ако има потреба за контрола и доминација во партнерски однос, тогаш ќе си избере некој инфериорен во однос на себе. Игра на моќ.
Мада, не го сфаќам задоволството у тоа да имаш пред себе овца која ќе блене у тебе. Освен секс, стварно не гледам што друго заедно би правеле. Али секој со своите желби и преференци.
Не би се правела глупава за било кој. Ни у лудило не би сакала да бидам со некој кој ми е испод интелектуалното ниво. Евентуално некој изнад мене, за да ме мотивира и ја да се надградам. Сакам партнер, ортак, не поданик или газда.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
5
Умот е ерогена зона. Така што паметните жени и те како ми се на цена. Паѓаат интересни дебати, мислења, надополнувања покрај секс добиваш и некоја подуховна димензија во врската.

НО. Има едно Но.

Не знам зошто ама отсекогаш интелигентните девојки ми се синоним за неженственост. Едноставно немаат шарм, немаат сексапил, немаат женска позитивна аура. Барем од лично искуство интелигенција и женственост не ми иделе рака под рака. Ми делуваат ко Шеќеринска, Гордана Јанкуловска, Маргарет Тачер тип. Со еден збор фригидо-феминистички. Претпоставувам, дека ова произлегува од фактот што овие жени се свесни за знаењето, можностите и позициите кои ги имаат и поради гордост одбиваат од мажите да бидат гледани како хм "добри риби" не сфаќајки дека со тоа му наштетуваат на женсиот идентитет. Што знам, може грешам...
Не знам дали си слушнал (претпоставувам дека си слушнал) за проф. д-р Татјана Петрушевска, професорка на Правниот факултет во Скопје.За нејзиниот умствен капацитет немам ни право ниту пак сакам да коментирам,нејзиното звање доволно кажува,но таа е дефинитивно синоним за женственост,шарм и сексапил. Комплетна жена, прекрасно изгледа,ми остава впечаток дека не и пречи да ја гледаат како ,,добра риба,, , совршен спој на внатрешното и надворешното. Жив доказ дека една жена може да биде и убава и паметна истовремено.:smir:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не е воопшто глупа, ќе магистрира набргу на истиот факс каде јас имам завршено и предавам.
Се работи за признавање на машката супериорност. Нема начин некоја девојка да се почувствува целосно среќна и исполнета, ако не биде тотално предадена, целосно покорена на некое машко.
Тоа нејзе ја прави среќна. Кога ќе го најде вистинскиот, мерак и е и нозе
да му замие, да готви и чисти и се разбира да ужива со него во кревет.
:tapp: Се надевам дека не си сериозен? Или можеби си?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.980
Поени од реакции
24.359
Не знам дали си слушнал (претпоставувам дека си слушнал) за проф. д-р Татјана Петрушевска, професорка на Правниот факултет во Скопје.За нејзиниот умствен капацитет немам ни право ниту пак сакам да коментирам,нејзиното звање доволно кажува,но таа е дефинитивно синоним за женственост,шарм и сексапил. Комплетна жена, прекрасно изгледа,ми остава впечаток дека не и пречи да ја гледаат како ,,добра риба,, , совршен спој на внатрешното и надворешното. Жив доказ дека една жена може да биде и убава и паметна истовремено.:smir:
Види Туршија (не знам дали си машко или женско) таа ти е одличен пример што и јас го спомнувам, и да се согласувам дека е совршен спој и дека кога се сака се може да се постигнат и двете работи.

Ама најчесто не се сака.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
A да и дадеш мој број на таа професорката да биде комплетна. а?
А бре кој вика дека мажите не сакаат паметни девојки?
Преку кур ми е ,да ви кажам право ,од малоумни девојки, и од девојки што се понашаат како господ за мадина да го фатиле со тоа што имаат пичка, барем денес е лесно да се дојде до неа. И не ми е јасно како на некои им треба пола век да сватат.... :majmun11:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
:tapp: Се надевам дека не си сериозен? Или можеби си?
Види, без намера да му изигрувам дрвен адвокат на цитираниот форумџија, морам да се слогласам дека има некоја вистина у делот што си го болдирала.
Кај женското постои таа вродена потреба да пронајде заштитник. Тоа е нешто као еволутивен поклон и е факт. А, за да некој те заштити, тој мора на некој начин да биде помоќен од тебе, т.е доминантен.
Според некоја шема, женските кои сакаат да заштитат бираат послаби типови на машки(ова послаби, не као килажа) за да си го задоволат мајчинскиот инстинкт. Другите се оние за кои збори Никола.(значи ова е сепак една генерализација, груба поделба, која и покрај тоа има одредена релевантност во повеќе случаи).
Е сега, во модерниот свет, таа потреба од заштита малку се има изменето, пред се поради положбата на жената. Но некои древни шеми сеуште ни се негде длабоко врежани.

R

reactive89

Гостин
Нормално оти ќе сакаш паметна и умна жена... ако е преубава и презгодна, а нема памет што ќе ти е... ништо нема да ти служи освен за она... а ако е паметна, умна и карактер има асален... и нормално згодна убава... е тогаш вреди, вреди многу вреди... :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Жените немаат памет, за жените е важно да се убави.
Епа тогаш што ќе ти е паметна?
Нема начин некоја девојка да се почувствува целосно среќна и исполнета, ако не биде тотално предадена, целосно покорена на некое машко.
Која паметна жена сака да се покорува на мажот? Не смее да има надреденост во маж-жена односите. Значи сакаш да кажеш дека твојата паметна девојка ти служи и ти се покорува:uvo: ?
Тоа нејзе ја прави среќна. Кога ќе го најде вистинскиот, мерак и е и нозе да му замие, да готви и чисти и се разбира да ужива со него во кревет.
Кој си ти да тврдиш што ја прави жената среќна?

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Смислата на сопственото постоење кај жената не е мажот.Ако ти за твојата девојка си смислата на нејзиниот живот, тогаш зошто прави било што друго во животот, освен да ти угодува тебе?
Свесна сум дека твојата девојка ич не е глупава, иден магистар и слично, ама можеби се чувствува подредена поради фактот што ТИ предаваш на тој факултет?Можеби заради тоа и ти мислиш дека треба да постои само за да угодува т.е. да следи?
Како може некој да ја признае машката супериорност над женската? Која жена ке го направи тоа, освен слаба жена, која се крие зад мажот?Жена која не ги сфака сопствените квалитети, несигурна во себе, можеби недоволно интелегентна?
Инстинктивно од век време, жената е да го потпре домот, да биде силна кога мажот не е, бидејки најчесто жената во семејството го носи товарот на повекето случувања.Кога ке го сретне вистинскиот живее срекна со него, и кога ке му помогне но и кога ке и помогне тој нејзе.Нема ниту една жена да биде срекна додека му ги мие нозете на мажот, кој наместо да чека таа да му среди низ кука, и да му направи вечера, ке ја однесе тој во ресторан да не се мачи.Верувај тогаш ке биде пресрекна.
И на крај, онтопик, твојата девојка е многу интелегентна според мене, која ти ги испитала твоите слабости и предности за да може да биде со тебе.Жално што ја претствавуваш во вакво светло.Сепак и ти сакаш интелегентни жени.Која е магистар, и која ке има трпение и сила да те истрпи тебе, оти глупава не би се борела волку за љубов.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Секој си бара/наоѓа партнер по мерка. Според тоа, празнолгавите мажи бараат празноглави жени.

Kajgana Shop

На врв Bottom