Колку луѓето ве сфаќаат сериозно и дали сакате да биде така?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Кога запознавам нови луѓе секогаш гледам да ме запамтат како позитивна и весела личност..повеќето мислат дека сум откачена(не во вистинска смисла).
Сепак малку се тие што ме знаат кога ми е тешко..дури и кога се смеам

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Па по обичај не сум некоја сериозна личност па најчесто се смеам и зарди то ретко кој ме сваќат сериозно дури и ко ќе нагласам, ама добро се навикнав на т, иако по малку ми пречит.

*Lost_Soul*

I_I 3 I_I
Член од
31 јануари 2008
Мислења
158
Поени од реакции
0
Секогаш сум сватена,како шо треба. Многу ретко се прават сериозни муабети кога сме собрани повеќе души и тогаш се е на заебанција, значи сериозните мислења ги делам со посебни и добри другарки

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Hmmm...Мене Скоро никогаш не ме сфаќаат сериозно ( дури ни тогаш кога стварно сум )...Некат тоа ми смета, али ...Шо ќе се праи...Живот...:)

vlatko5

X-Form+Ation
Член од
29 февруари 2008
Мислења
121
Поени од реакции
3
и кога серриозно им зборувам мислат дека се зафркавам:vozbud:

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Ne sum bila seriozna megutoa nauciv da bidam ,vo sustina vlegov vo svetot na vozrasnite a tamu nema mesto za kiksovi.....

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Поголем дел од времето сум несериозна, тоа при дружби, муабети и слично, па луѓето што ме познаваат (или што се троа попаметни, па знаат да разликуваат шала од озбилност) знаат дека се зезам и така и ме сфаќаат.
Кога треба да се уозбилам, во соодветни ситуации, знам да се уозбилам, и тогаш е малку потешко да ме сфатат озбилно пошто се навикнати од претходното несериозно, па тука настапува мал проблем, ама брзо им станува јасно. :icon_lol:
У принцип, неам проблеми со тоа како се разбирам со луѓе.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Доволно многу за да ми поверуваат, ама и доволно малку за да не побеснат кога ќе ги заебам.

И да, сакам да биде така.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Ме сфаќаат како што треба да ме сфатат :)
А многу мразам кога јас не знам како да сфатам некој кога ми кажува нешто уз заебанција... Па најчесто си сфаќам како ми одговара :) Али многу се нервирам у тие моменти....

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Обично секогаш ме сфаќаат серизоно, затоа што сите работи ги кажувам на сериозен начин, а во 99% од случаите јас само се зафркавам. Ама што е тука, иако заради тоа сите викаат дека сум ненормална. Нека ме сфаќаат како сакаат не му се секирам многу.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.892
Поени од реакции
22.975
Секогаш сум сериозен кога станува збор за сериозни работи така и ме сфаќаат,.:toe:

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Кога сакам да бидам сфатена сериозно, бидувам сфатена така. Е сега... некогаш се шалам со сериозната фаца на мене, и ме сфаќаат сериозно ама не сум имала некој поголем проблем поради тоа.
Мислам дека секој мора да најде начин да се постави сериозно во дадена ситуација, зошто од тоа зависи и колку ќе биде авторитативен и колку ќе го почитуваат.

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
у моменти тешки за сите ( и за мене лично ) ја се зезам пошо, шо знам ,смешно ми е ... :) дали дека сум љубител (не преголем)на црниот хумор ... а и шо?! ај ке тажиме ке се нервираме Бог да чува! " Насмеј се утре ке те нема " :)

а иначе не изигравам кловн да не се сфатиме погрешно :)

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Хм, интересна темава. Ја пак кога дома се нешто лути и ми пискаат, секогаш ми иде на смеење, незнам зашто. За другите, ги сфаќам ок, најчесто. Проблемот е што јас сфаќам по bodylanguage, по тонот на гласот или како е кажано, и се случува некој да се зеза со чисто озбилна фаца па да верувам како за озбилно. Иначе, неможе да се случи некој да мисли дека сум зезам, а ја сум озбилен, зашто по дифолт сум насмеан, што значи кога не сум, имам нешто паметно за кажување.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Мене обично не ме сфаќаат воопшто, па дополнително се трудам за да ме сфатат вака или онака.

Kajgana Shop

На врв Bottom