Колку им судите на другите?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Porano znaev da osudam nekogo i bez da razmisluvam mnogu.No so tekot na vremeto mi se smeni i razmisluvanjeto okolu takvite raboti da osuduvam nekogo.Ednostavno nemam zelba da razglabam za nekoj dali gresi ili ne.Ostavam na lugeto da si ziveat i pravat vo svoite zivoti sto si sakaat i taka gi prifakam.Da se vpletkuvam vo tugi zivoti mislam deka na toa nemam pravo i se toa sto e za mene primer pogresno na nekogo mozebi mu pricinuva zadovolstvo ili sreka i koja sum jas da sudi?Zatoa najdobro rabotite vo tugite zivoti da se gledaat od distanca, oti i koga covek saka da pomogne moze da gresi.
 

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Нешто што многу го мразам , да не речам најмногу е оговарањето и многу мразам кога ќе се најдам во околина која оговара некој.
Не сакам да му зборам на некој позади грб, а и затоа несакам и мене да ме оговараат. Но овде има нешто во менталитетот на нашиот народ бидејќи многу лесно е да му се суди на друг одколку на самиот себе. И неможам да ги замислам некои млади луѓе само тоа им е во муабетот кој како/што направил.
Па гледајте си најправо за себе и размислете дали вие оговарачите сакате да се најдете во нечиј оговарачки муабет против вас? :uvo:
Секој има свој живот и немате право на некого да му судите ако не работи по вашите желби и сваќања!
 
К

*Каталонец*

Гостин
Мразам оговарања. Кога ќе видам некој оговара се тргам настрана бидејќи не сакам да слушам за туѓи животи и да лечам комплекси со тоа...
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Советувањето доста често знае да премине и во судење на личноста. Сметам дека никој од нас не е доволно компонетен да му суди на некој друг за некоја постапка од едноставна причина што работите кои ги согледуваме ние на еден начин, се само наш начин на размислување.
Прифаќам само критики, и тоа добронамерни. И секогаш практикувам наместо грдо осудување да дадам една добронамерна критика која знам дека на било кој начин ќе влијае врз личноста.
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Им судам на другите. Си носам редовно и жолт и црвен картон со себе, и се чувствувам доволно компетентен да им го покажам без разлика дали некој ме гледа или не. Момците се вадат од памет во неверување, девојките реагираат малку поблаго веројатно бидејќи се по навикнати на таков однос кон нив.

Оговарам растурам... секогаш кога ќе се сетам што некој друг ми кажал. Проблемот е што премногу заборавам.
Следната кампања на Билобил ќе биде, “за да не заборавите што да и кажете на комшиката, Билобил“. “Ако Виктор може, пробајте и вие...“
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.297
Поени од реакции
78.959
За жал повеќе отколку што треба.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јавно никогаш не им судам- не ме интересираат воопшто. Пред други да ги наречам обични луѓе, мразам да оговарам и да зборувам за трети луѓе. Пред мои луѓе судам, оговарам и се со ред или со други зборови дискутирам на таа тема знаејќи дека сум безбедна, а муабетот ќе си остане на таа маса. И не верувам дека постои човек кој не го прави тоа, освен секако светците на форум :pipi:
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Ако мислам дека нешто не е во ред ќе го кажам тоа, и зошто го мислам дека тоа не е во ред, по можност прва личност што ќе го разбери тоа е таа личност на која се однесува.
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Да судиш некому,значи поаѓаш од себе ,ти така не би постапил и затоа тоа ти смета кај другиот . Тоа е релативна работа ,можеби тоа како ние реагираме на некои работи на другите им сметаат .Се додека нечии постапки директно,не не угрозуваат, немаме право да даваме суд . Да бидам искрена сум осудувала поаѓајќи од мене . Веќе подолго време се обидувам да ги прифаќам луѓето такви какви се ,без да ги осудувам . Ми се случува сабајле да се заречам дека денес нема никого да осудам за било што ,ако ми дојде таква мисла веднаш да ја сосечам во корен и многу често успевам во тоа .Откако го освестив ова кај мене,полесна ми е комуникацијата со луѓето а и ја се чувствувам поубаво.
 

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Не му судам многу на другите ... Просто кажано се шо е околу мене многу ретко му обрнувам внимание така да ....
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.018
Поени од реакции
22.923
Тотално ич не се замарам да им судам на другите што сакаат нека прават во нивниот живот:toe:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Na onie pobliskite DA, onaka znam da si napraam nekad analiza dali se u pravo so postapkite ili ne, ali toa e zatoa so znam se zatoa so go napravile, pricinite zosto go napravile toa. A za lugjeto so ne mi se bliski ne mozam da sudam, ne i poznavam dovolno, ne znam kakva pozadina imaat nivnite postapki.
 
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ne sudam za nicii postapki ,ednostavno davam sovet doolku e pobaran od mene,..:pipi:
 
M

MIL

Гостин
Ima koj da im sudi na drugite jas im sudam na tie so mi gresat i im kazuvam deka ne se vo pravo ako imaat hrabrost da se izvinat ok ke podgoltnam a ako ne adios amigos
 

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Николку.
Немам причина да им судам на другите.
Едноставно,тоа се нивни животи,нивни ставови и нивни одлуки.
Мојот став во однос на тоа е ирелевантен,па заедно со него и мојот суд.
Затоа,не ни се обидувам да им судам на другите.
А и не гледам некакво особено задоволство во тоа,иако знам дека многу луѓе го прават истото,сепак не ја забележувам причината зошто се случува тоа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom