Колку деца би сакале да имате?

Колку деца би сакале да имате?

• Вкупно гласачи
    1.142
Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
Mislam deka e mn podobro edno ili dve, taka sto bi bil vo moznost da im obrnam mn pogolemo vnimanie.

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Не верувам баш многу во тоа;)
Не веруваш оти сигурно живееш на нечиј грб, кога ќепочнеш сам да заработуваш за живот и кога мизерната плата во МК нема да ти стига ни за малиот киндер а не па да си пружаш некои твои задоволства ќе праиме муабет

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
шо повеќе секое од различна жена треба гени да шириме не е ова заебанција

L

.Lost Angel.

Гостин
Не веруваш оти сигурно живееш на нечиј грб, кога ќепочнеш сам да заработуваш за живот и кога мизерната плата во МК нема да ти стига ни за малиот киндер а не па да си пружаш некои твои задоволства ќе праиме муабет
Не зборувај некои работи кои воопшто неги знаеш а ко прво јас работам од 16 год. и од секогаш сакам се сам да си создадам така да си имам плата добра околу 18.000 и сам си положив за кола и сам си платив сам си платив за на одмор и тн. во македонија сите си ги правите мизерни платите али сепак ако си ја најдеш вистинската работа ќе имаш не викам не има и ниски плати али тоа го има секаде не само во мкд

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Ги сакам многу децата. Но како иде време, се повеќе ми е жал кога ќе видам дете, кога ќе ми текне во што ќе мора да стане, особено ако му ги знам родителите. Ќе видиме прво јас со себе до кај ќе стигнам, па тек после дали да се има дете или не.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Се зависи од финансиски услови.
Најмалку две, најмногу три :)
Би сакала да имам три деца, сакам да имам големо семејство, но дури и да имам финансии за повеќе од три, нема да имам време за сите :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Се зависи од финансиски услови.
Најмалку две, најмногу три :)
Би сакала да имам три деца, сакам да имам големо семејство, но дури и да имам финансии за повеќе од три, нема да имам време за сите :)
да почнме со едно.... дур се одлучиш

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
vo nashava makedonija groto od narodov od ista chinija ista chorba srka., ......e sega ne e toa prashanjeto nitu odgovorot ., zaradi svoi lichni zadovolstva i ambicii semejastva i so dve deca se retkost .,.....i so pomalku mozhe do tri deca da se odi., i ne mora site vo armani ili D&G da bidat stokmeni., .....a kako toa kaj nekoi zaednici funkcionira samo kaj nas makedoncite ., wow.... edno do dve ama kvalitetno...a koe kvalitetno koga vo trka po lichnite ambicii ni tie dve ne gi gledate vo denot .,osven koga treba samo neshto da im dadete., ili glumite glamurozni rodendeni:(:coffee:., P.S edno ili dve ., ne poveke osven od medicinski prichini

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
да почнме со едно.... дур се одлучиш
Не може :) Сите од еден татко ќе бидат :)
--- надополнето: Sep 1, 2011 12:24 PM ---
Не зборувај некои работи кои воопшто неги знаеш а ко прво јас работам од 16 год. и од секогаш сакам се сам да си создадам така да си имам плата добра околу 18.000 и сам си положив за кола и сам си платив сам си платив за на одмор и тн. во македонија сите си ги правите мизерни платите али сепак ако си ја најдеш вистинската работа ќе имаш не викам не има и ниски плати али тоа го има секаде не само во мкд
18 000 друже, ако сакаш ептен ограничени можности за своите деца.
Јас знам луѓе и со 6 000 што живеат.... всушност, живеат ли?
За сам тебе ти е ОК 18 000, како што ми е мене одлично кога ќе работам некоја промоција и за 15 дена зимам 10 000 кои си ги трошам само за мене, и да, сама си купувам еден тон работи, сама си плаќам факултет итн. Ама биди свесен дека се тоа премалку за семејство.

L

.Lost Angel.

Гостин
Не може :) Сите од еден татко ќе бидат :)
--- надополнето: Sep 1, 2011 12:24 PM ---

18 000 друже, ако сакаш ептен ограничени можности за своите деца.
Јас знам луѓе и со 6 000 што живеат.... всушност, живеат ли?
За сам тебе ти е ОК 18 000, како што ми е мене одлично кога ќе работам некоја промоција и за 15 дена зимам 10 000 кои си ги трошам само за мене, и да, сама си купувам еден тон работи, сама си плаќам факултет итн. Ама биди свесен дека се тоа премалку за семејство.
Знам дека се малце али фала богу има и др работи каде што плаќаат повеќе сега не би имал деца прво работа добра па деца :P

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
koja vi e ovaa vesela matematika ., site gi zimate vo predvid svoite primanja ., zaboravate deka ke bidete par i deka i sredstvata ke se dupliraat vo najmala raka.,., ushte eden dokaz deka trgnuvate samo od sebe i kako deka ke bidete sami a ne vo zaednica so nekoj shto go ljubite.,....... ah mladost:place::coffee:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Онолку колку што ќе решиме заедно со жена ми, ако некогаш се оженам:)

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.455
Поени од реакции
2.008
2 сигурно, би сакал 3 :), ама има време, ќе видиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom