Колку ги обожавате децата?

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Samata pomisla deka deteto ne znae sto e gospod - te znae samo tebe. (ti si za nego gospod), mora da te vozvisuva. Mislata deka se grizis za nekogo i deka toj zavisi od tebe - najubavoto cuvstvo sto moze covek da go oseti. Kolku i da e naporno, tesko itn, na primer koga ke zaspie - samo pogledni go - ANGELCE. Kako moze nekoj da ne go saka, a znaes deka nema iskvarena dusa. E, tuka e umetnosta - od nisto, da oformis nesto sto utredenta ke vredi. Mislam deka roditelite sto ne sakaat da imaat deca se nisto poveke od edni OBICNI EGOISTI. Sakajte gi decata i neka ne ima sto poveke.
 
Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Никое мало детенце не може да ми здосади. Со задоволство би си играла со него цел ден
 

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Јас ги сакам мноооооооооооооооооооооооооооооооогуу децата.....просто кога ќе ги видам ......срциња....сакам и јас да си имам ама рано ми е ѕште,....ама ептен си ги сакам децата.....со нив може цел ден да си играм и да ги забавувам.....пред некоја недела ми донесоа т.е. ни донесоа да погледаме едно детенце додека мајка му и татко му се на работа...и ова ви велам...плачеееееееее абе цело маало разбуди ја сакам мааааааааааамаааааааааааа...брејјјј.....видов не видов слегнов доле(учев горе у мојата соба) и за пет минути детето играеше и се смееше...шо слагалици изнаредивме заедно.....(па сеа малку да го натерам да мисли со мозокот на друго освен на мааамаааа)....па после одам ја па да учам...иии пак слушам ааааааааа.....несакал да јаде...а време за јадење..ово оно апна детето....та така....си ги сакам мноооогу децата.....да не расправам пак кога е лето и топло на тревата пред куќа шо трчање паѓа....сите деца од маало идат да си играт на нашата трева....супер јако.....
И така мнооогу си ги сакам децата...лалалалала!!!!!!!!!!!!
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Decata se najiskreni dusi sekogas ke ti ja kazat vistinata. Naporni se ,baraat mnogu energija,neumorni se vo svoite prohtevi ,no sepak se prekrasni i jas mnogu gi sakam .(edvaj cekam da mi dojdat na :smir: :smir: :smir: gosti no i sum radosna koga ke si odat ) A vecerta koga ke si legnam sum preumorna no so golema radost vo dusata .
 
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Толку! *покажувам со рачињата*

Сакам, впрочем кој не сака?
Реков, ќе имам пет. Значи сакам деца, сеа ќе видиме... ако не испадне машко во тие пет одиме на шест и така.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Обожавам деца. Најискрените и најчистите суштества на целиот свет.
Можам по цел ден да бидам со деца. Внук ми, кој има 2 години, кога ќе дојде кај мене и да сум најнерасположена ми влева оптимизам и ми изнудува насмевка. А па кога ќе ме гушне и кога ќе ме баци, не можам а да не ја почувстувам таа енергија, таа љубов.
Децата ме исполнуваат.
Еден убав ден во иднината сакам да имам деца. Нема ништо поубаво и поискрено од децата.
 

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Само што завршив со играње со една цуцка од година ипол, и не можам, а да не си пишам пак дека дефинитивно многу, ама МНОГУ сакам деца.
Малецкава кукла денес ја гледам после нешо као 6 месеци, и во рок од пола саат веќе слободно си играше со мене, ме гушкаше, и у очињата и гледав отвореност и симпатија, шо кај возрасен човек не може да ја видиш, особено не после толку кратко време од средбата.
Па кога ќе открие нешо ново, као на пример кога и го дадов песочниот часовник и сама откри дека се врти, ми е право славље за очи. Така се одушевени и искрено се радуваат...За моментите на нивната радост вреди да се живее.
Веројатно сум малце конфузна со постот, али као и секогаш после извсно време поминато со дечиња, у мене има еуфорија и восхит од тоа како тие трошкички може да те напунат со толку многу убава енергија(макар и да трчаш цело време по нив и све тоа, пак не се умараш).
Ги обожавам премногу, и се повеќе сакам у блиска иднина да даде Господ и јас да си имам неколку (2 или 3) такви ангелчиња.:wub:
 

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
ziveam za denot koga ke imam svoi deca..nema neso poubavo..povozviseno...po cisto...:pipi:
 

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Мразам глупи деца и они ме мразат мене...
А паметни...епа со нив си праам муабет,само не знам кој кого го врзуе...ја нив,или они мене....
 

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Najmnoguna cel svet obozavam mali deca inaku ustepoveke pocnav da skamdeca odkogaja izgubivsestra mikoja imashe 11mesecii ostanavsama.
 

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Сакам деца а и тие ме сакаат мене. Прв пат да сме во контакт, веднаш се зближуваат со мене. Не знам што е ама тоа е вистината. Инаку сите деца се убави без разлика на кое годиште се. Толку се чисти во душата, без тронка омраза и злоба. Да, ги обожавам децата!
 

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Mnoguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... Steta sto nemam edno moe :)
Inaku si imam edna fnuka od prva bratuceda, utre polni 4 godinki.. Abe srcence e.. Cuce.. Mnogu si ja sakam. So dusa cekam da pojdam na rodenden :)
Ama onie v maalo kaj mene sto se.. Ko ke se priberam vo niedno vreme, i po cel den spijam, ke pocnat da dzagorat, pa mi se kacuvaat na glava.. Pa stanuvam i brkam 100 metra podolu da dzagorat. :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom