Колку време ви е потребно ?

• Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Obicno 45 min do cas mi e potrebno,i najgolem problem mi e kosata.Ako taa mi e dobro sredena,za drugoto ne mi e potrebno mnogu vreme,15 min se tusiram,5 min se oblekuvam i 10-15 min se sminkam.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
4-5 минути туширање + 0,45-1 минута миење заби + 1 минута барање и облекување на алишта (под услов да се испеглани или да се прикрпени сите дупки, значи да не ја чекам мајка ми во тој момент тоа да го прави) + 30 секунди "средување" на коса и напрскување со дезедоранс + 15 секунди облекување патики или чејли + 10 секунди ставање пари и понекогаш мобилен у џеп + 5 секунди заклучување врата и толку. Никогаш не се бричам пред излегување или испаѓам небричен, а пак ако го правам тоа обично е дента коа нема да ме мрзи, а пред излегување секогаш ме мрзи.

Сума сумарум: 5+1+1+0,30+0,15+0,05=7,50 +/- 2 минути.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Тууу како не сум ја видела темава порано?
Тешко тој што има потреба да оди во купатило додека се подготвувам за излегување. Пола сат ми треба за капење, па после уште еден сат за косата додека ја исфенирам и испеглам, па уште минимум пола час за шминкање, па потоа уште половина час најмалку додека одлучам што да облечам (а некогаш однапред си имам испланирано што да носам). Потоа уште 15 минути се врткам наоколу и смислувам дали треба нешто да изменам или не. Хаос сум кога сум пред излегување и сите бегаат тогаш од мене. И си се влечкам, уживам во спремањето.

Значи, од прилика два и пол - три часа ми се потребни. Ако некаде ептен брзам, тогаш можам и за сат време да сум готова.
Ми дојде желба за излегување!

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Pa sve okolu edno pola saat i ke bidam , neodoliv:)

Член од
6 мај 2006
Мислења
272
Поени од реакции
1
добро,свакјам за зенските,али на маско да му треба пола саат!? што да не се шминкаш? Мене обицно 15 мин. али зависи за кај..некат иц не ни се спремам :P али некат за некои по битни пригоди..ми треба време...максимум пола саат.

LaDy D

All or Nothing
Член од
15 јуни 2006
Мислења
215
Поени од реакции
0
ако се брзам 5-10 мин.
ако не, 30-60мин.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
check_on_IT напиша:
Колку време ви е потребно за да се спремите пред да излегувате од дома?
Дали сте готови за 10 мин. или пак ви треба и по саат време?
И како се одвива тоа спремање? :)
10 минути..???:vozbud:
не зезај бе толку време заби мијам!
Па одприлика 1:30 ако имам испанирано што да носам,ако не,знам да окапам!

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
paaaaa se banjam edno pola saat,dodeka se banjam mislam sto da oblecam,10 min susam kosa,45 min se sminkam,pola saat se oblakam a nekad zaglavuvam i po saat vreme,i plus uste edno 20 min da zeam tasnicka da stavam sminki,pari,mobilen u nea,pa da si stavam desedorans i parfem,stiklite da si gi zabrisam,mengusi,lancinja da stavam i iskacam.
znaci,potrebni mi se dobri 2ipol-3 saati,a nekad znam da se spremam i za pola saat

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
па зависи кога ке излагам со кого како итн....
некогаш можам и за 15 мин да бидам готова (кога ке знам што ке облечам)
а некогаш мозам и по цел саат да се думам пред плакар и пак да незнам што ке носам. ама од прилика секогаш готова сум за едно 45 мин.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
2 саата. дури и каснам.

Член од
3 мај 2006
Мислења
23
Поени од реакции
0
TWEETY*** напиша:
Obicno sum brza vo spremanjeto,no koga treba i da se tusiram,toa so znaci deka treba i kosata da si ja mijam,a so toa samo po sebe si odi i peglanje na kosa taka da bi bila spremna za nesto pomalku od saat vreme.inaku bez tusiranje sum masina,za 5 min sum gotova

iskacas od doma neistusirana?:icon_eek:

45 minuti. Tusiranje, sminkanje, frizura, obleka i stoenje pred ogledalo.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Macence напиша:
[/b]

iskacas od doma neistusirana?:icon_eek:

45 minuti. Tusiranje, sminkanje, frizura, obleka i stoenje pred ogledalo.

ne izleguvam neuistusirana ama moze da se sluci da se istusiram vo 3 a posle toa da se dogovoram da izlezam da kazeme vo 6 nema jas pak da se tusram,ili treba?:)

Stefan P.

I LOVE MY CHICK
Член од
5 август 2006
Мислења
32
Поени од реакции
0
obicno koga izleguvam na toj den,se banjam uste porucek(za da ne nastinam),potoa cel den nisto ne pravam(za da ne se ispotam) i potoa vecerta pred izleguvanjeto mi trebaat 10 min za da se oblecam i da stavam miris...i trgnuvam:icon_mrgr

Kajgana Shop

На врв Bottom