Колку време ви е потребно ?

• Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.509
Поени од реакции
9.524
Па на пример ако искачам накај 22:30 вака ми почнува спремањето....Од 18 до 18:30 се бањам, до 19 седам со пешкирот губам време за џабе... До 20 ја правам косата (фенирање и пеглање)... Во 21 почнувам да се шминкам, до кај 21:30, па од тогаш до 22:30 се облакам, пресоблакам, се нервирам, не знам и немам што да носам.... И како секогаш-каснам! :D

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ми требаат 30 минути, а некогаш и повеќе доколку се туширам :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
уфффф....отварам пивце и дур го пијам се шуткам наоколу и мислам што ќе облечам. спремањето како спремање поише од 30/40 мин не е. со туш, дотерување, се, туто комплето :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
10 минути сосе врзување патики и мочање пред излегување. Ако не сум избричен, 17 минути :)

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
15-20 минути со туширање

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Член од
6 јули 2013
Мислења
86
Поени од реакции
204
Уф, многу :rolleyes:
Туширање- 10тина минути
Па така, замотана во пешкир барам што да облечам, едно 15тина минути сигурно ми трае тоа пробување, фрлаље, превртување по плакарот...
И онда, почнува, правење коса, шминка, па бриши шминка, нова шминка, па кои штикли, па накит...и гледаш поминал цел час, можеби и два и ми текнува дека ме чекаат...и викај такси, крај на спремањето.

А некогаш сум многу одлучна. Таква си се сакам најмногу, ама ретко тоа...:cautious:

Член од
9 јануари 2013
Мислења
619
Поени од реакции
466
зависи .... ако претходно се имам бањато и испланирано шо ќе носам тогаш сум за 30 минути готова а ако влегува и банање и планирање шо ќе носам е може и до 1 саат - 1 саат и 15 - 20 минути.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ако одам за на работа до 5 минути
Ако излегвам околу 10 минути
Ако одам на свадба 15 минути

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Зависи, каде одам ...Може да биде пола саат најмалце..
А ако е искачање: коса пеглање, шминка, нокти - саат време до два макс.

Член од
5 декември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
8
Најмалце време за кое можам да сум спремна се 30мин. но сигурно нешто ќе заборавам или едноставно нема да се осеќам пријатно. Но за саат- саат и нешто би била ок сосема. ;)
Два саата и нешто, е тогаш сум вистински спремна :P

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Porano lesno idese...
Sega nekako...pod saat ne sum.
Da smislam so da nosam, pa ako treba da se pegla, pa kosa (dal pustena - treba da se pegla, fatena - treba pundza da se pravi, toa nekad ide tesko a posebno ako imate kosa 5 kg), pa posle da se proba oblekata, pa ako ne mi ide za taa prigoda, pa baraj dr, pa posle sminkanje, pa ednoto oko pogolemo od dr, pa highlighting, pa ne se poznava, pa aj pak, pa ajde pundzata se rasturila neso, pa orponovo, pa mi snemalo lak...itn :-D
First world problems se toa :-D
Pogotovu pa ako treba nekoj posebno da me gleda, togas ko za inat se naopacki ke odi :-D
Who cares, bitno da se druzime :-D

Член од
6 јуни 2014
Мислења
72
Поени од реакции
77
И мене косата многу време ми одзема...
Ако е само туширање - за 45 минути сум спремна (туширање, шминка, облекување, косата малце да средам).
Ако ја мијам косата... хорор.
30 минути во бања, да ја исушам барем уште 40, многу е долга. Ако ја пеглам или виткам + 30мин. Ете саат и 40 минути. 15 минути шминка + 10 облекување. 2 саати минимум.

M

MIL

Гостин
Kompletno kapnje , bric , ovo ono , mleko za telo, sprej ... 45 min sekako , a da sum sreden,toa sve samo kosa da napraaam , oblecam 20min mi se dovolni :)

Kajgana Shop

На врв Bottom