Колекционери на стари пари

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339

Poland, Sigismund III (1587-1632)
Јас ја имам оваа, мислам дека е сребрена, нека пише некој ако знае колку би вредела.
Погледни тука - може не пише колку вреди, ама може да се ориентираш како врви понудата / побарувачката

Член од
27 мај 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Нормално дека вредит. 1 лев ти е 30 македонски денари.:smir:

--- надополнето ---

А да заборајв да пишам за темава, јас собирам стари монети заедно со брат ми како детишта почнавме да принајдвиме од ваму од таму и напрајвме албум.:smir:
fala ti

Член од
25 ноември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
0
Ако има некој од битола да сака да напрајме размена или малку ''бизнис'' нека ми пиши...:vozbud:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Imam stari pari od pred 350 godini pred nasa era ... mnogu se interesni, mnogu se strari i ne znam makedonski li se grcki li se ..... ako ima nekoj covek koj otkupuva vakvi pari neka mi pise ..inace ke odat vo grcija za brzo vreme ako ne najdeme zainteresirani makedonci ..

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Поседувам неколку кованици на Западно-Германска марка, поточно 10 DM, од 1972 година, но мислам дека се реткост и имаат некоја вредност поради фактот што се издадени во лимитирана серија и на себе го имаат логото на Олимписките Игри во Минхен 1972. Може ли некој од поупатените во нумизматиката да ми каже нешто повеќе за оваа кованица?

Член од
24 ноември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
STARA MONETA

Ako moze da mi kazete nesto poveke za monetava,

Predna Strana
Paricka 1.jpg

Zadna Strana
Paricka 2.jpg

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Поседувам неколку кованици на Западно-Германска марка, поточно 10 DM, од 1972 година, но мислам дека се реткост и имаат некоја вредност поради фактот што се издадени во лимитирана серија и на себе го имаат логото на Олимписките Игри во Минхен 1972. Може ли некој од поупатените во нумизматиката да ми каже нешто повеќе за оваа кованица?
Повели http://www.beutler-muenzen.de/rubrik4.htm

--- надополнето ---

Според пишаното BAΣILEΩ ΣELEYKOY (владетел/крал Селевк) би требало да е монета од времето на македонската династија на владетели - Селевкиди. А за кој Селевк се работи не би знаел.

За тој период некако МНОГУ чудно ми изгледа парата - можно е да се работи за копија. Дај повеќе инфо.

Член од
24 ноември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Hmm,stvarno neznam nisto poveke za nea,mi ja dade prababami pred edno 10 godini i mi rece deka bila dosta stara moneta.
Ako najdam nekoi informacii ke ti pisam.
Zaboraviv da kazam :ja odnesov na zlatar i mi rekoa deka e zlatna .

Rifle

E da beee!!!!!!!
Член од
25 ноември 2010
Мислења
45
Поени од реакции
2
saka nekoj da kupi ( one penny ) od 1938 dobro socuvana i (one penny) od 1890 ama doaga kako izlizgna i ima na vrvot malo dupce za nosenje na gerdan kako na slikive se (slikite se od net ne se od mojata para england1890 1penny.jpg para one.JPG koj e zainteresiran pisite na mike_aj@ymail.com

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Здраво колекционери :)
Наидов на една интересна страна која се занимава со вакви работи,односно со размена,купување,продавање на стампс,гифт кардс,парички и други вакви работи.
Кој сака може да се зачлени,и да ги продаде или размени дупликатите.
Мислам дека е нова страната и има малку Македонци.
Исто така страната е преведена на македонски и ќе ви биде полесна за користење.
Јас работам нешто како промотер на оваа страна па доколку се регистрирате,би ве замолил тоа да биде преку мојот реферал:

http://colnect.com/aff/bkrstevski/collectors/collector/bkrstevski/
Благодарам однапред.
ако имате дополнителни прашања,слободно прашајте

Ќе бидам достапен

V

Vollstandig

Гостин
Јас имав една мноогу добра колекција на пари, почнувајќи од југословенските па наназад, турски лири, едни арапски пари само незнам како се викаа, персиски, и грошеви алтани, значи една добра колекција на стари пари, е сеа се јави еден проблем шо на секому ја покажував и еден ден ја снема. Зато предлог до сите шо собирате стари парички, не ја покажувајте на некој а ако веќе ја покажувате, само некоја паричка никако цела колекција, зашто има голема вредност и лесно се губи.

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
dsa ads

Зарем нема никој што собира вакви стари работи ?
дај нека се јави некој да комуницираме малку,да споделиме искуства и такви работи

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ej i ja sobiram paricki ama nemam neso mn stari najstarata mi e od 1815 kralstvo Srbija mislam

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
Каде би ми ги процениле старите монети кои ги имам ( најстарата некаде околу 192X) ? Каде да ги однесам ?

Kajgana Shop

На врв Bottom