Кога ќе имам прилика, обавезно ќе го направам со Бакарди. Моментално не сум при пари за Бакарди, многу ми се 950 ден литарска флаша.HoT IcE Пробај коктелов направи го со Бакарди, ти гарантирам дека вкусот ќе биде уште подобар.
Допрва сеа гледам дека ми имаш пишано за мохитово. Мене ми испадна океј, не е тоа тоа, го губи шмекот ради кафеав шеќер и обични лимони, ама во ова пусто Куманово нигде неможам да најдам зелени лимони. Кај ги најде во СК, дур сум на факс да пројдам да зеам, морам едно за мерак да направам баш како што си е по препис, ептен ми е убав коктел мохито. А и румов дреме.^Во исто време сме правеле и јас денес со мохито сум во рака, одлично испадна со лимонети. Првиот пат пред некоја недела го правев со лимони не ми се допадна, али денес и со кафеав шеќер топ испадна.
Малце боли глава, али тоа е...
Одлично е вака, ама мислам дека е поубаво со исцеден сок од лимони. Не сум пробал вака, ама од тоа што имам читано по нетов, поубаво било цедено. И со кршен лед.
Незнам Ск кај има, во Рамстор провери. Со кршен мраз е подобро, соодносот на алкохолот мора да биде океј, колку една чашка за ракија во ваква чаша. Дел од лимонетите исцеди ги, дел стави ги на парчиња. Сокот и кафеавиот шеќер почекај да се соединат, па стави алкохол.Допрва сеа гледам дека ми имаш пишано за мохитово. Мене ми испадна океј, не е тоа тоа, го губи шмекот ради кафеав шеќер и обични лимони, ама во ова пусто Куманово нигде неможам да најдам зелени лимони. Кај ги најде во СК, дур сум на факс да пројдам да зеам, морам едно за мерак да направам баш како што си е по препис, ептен ми е убав коктел мохито. А и румов дреме.
--- надополнето: 19 септември 2013 во 21:35 ---
Одлично е вака, ама мислам дека е поубаво со исцеден сок од лимони. Не сум пробал вака, ама од тоа што имам читано по нетов, поубаво било цедено. И со кршен лед.
Одлично е вака, ама мислам дека е поубаво со исцеден сок од лимони. Не сум пробал вака, ама од тоа што имам читано по нетов, поубаво било цедено. И со кршен лед.
Спомна трета чаша и било, какво цевче какво кршење мразови какви барачи. На петтата само Бакарди пиешПа да де, со цевче го пијам. Ти не?
И кога завршува румот, земаш ракијата .Спомна трета чаша и било, какво цевче какво кршење мразови какви барачи. На петтата само Бакарди пиеш
Иста приказна како со црвено вино. Почнуваш и завршуваш со бамбус, почнуваш за да не се напиеш, за завршуваш за да трезниш..Спомна трета чаша и било, какво цевче какво кршење мразови какви барачи. На петтата само Бакарди пиеш
Лижеш од шекеро и м'скаш од румо ли?Со цевка е поубаво.
Ама после неколку, врти сукај обраќаш дирекно на Хавана клаб и кафеав шеќер... Не за другго да благнее повеќе...