Кои македонски производи се неприкосновени?

D

Delux

Гостин
Минералната вода Пелистерка,сите производи на ИМБ и скопското пиво.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Bacillus gagous напиша:
Да не заборавиме Мариовско биено сирење ама младо, па тоа послатко нешто нема. Може да се најде на пазарот во Прилеп.
Етеее тоа!!! Поубаво сирење никаде ама баш никаде не можи да се најди! Таткоми купува по канти и ги снемува за не полн месец!!!

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
ПрИтИ_гРл напиша:
Да, да за еурокремот-дефинитивно никаде немам јадено поубав!
Исто и со смоките на Витаминка, па чичкоми кога ќе ми донеси топли мх мх мх!!!!
Исто и кечапот на Витаминка, мислам дека нема подобар, најубав ми е! Друго не ми текнува али сигурно има!
Ne zezaj krem od agroplod? Bljak.....

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Сега ова ќе испадне фалење ама не ме интересира. Ајварот на випро кој е добро познат и сметан за еден од најдобрите во многу други држави од Европа,Северна Америка и Австралија(но издаден под друго име поради некои проблеми)...

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
СпаЈдеР напиша:
Сега ова ќе испадне фалење ама не ме интересира. Ајварот на випро кој е добро познат и сметан за еден од најдобрите во многу други држави од Европа,Северна Америка и Австралија(но издаден под друго име поради некои проблеми)...
А зашто фалење? Мене лично ич не ми се свиѓал ниту еден ајвар фабрички направен, бидејки нема ништо подобро од домашното!!!

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
domasno ajvarce prsti da li izlizes od mackanje!
Ama zatoa tuka se Viva, Stobiflips, Skopsko, Gazoza-Strumka.... i dr

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Bacillus gagous напиша:
Да не заборавиме Мариовско биено сирење ама младо
:pos: :pos: :pos: :pos:
Dobro kaj se videlo mlado bieno sirenje? Obichnoto sirenje moze mlado ili staro a bienoto e edno!

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
ПрИтИ_гРл напиша:
А зашто фалење? Мене лично ич не ми се свиѓал ниту еден ајвар фабрички направен, бидејки нема ништо подобро од домашното!!!
Бидејќи татко ми е сопственик на Випро? :)
Искрено да ти кажам,сите викате така,дека домашниот е најдобар,тоа бидејќи го правиш како што сакаш,но сепак,фабричките ајвери се прават преку машини и многу постручно,попретпазливо во состојките и се друго...и без разлика колку души ќе ме нападнат(верувам многу го сакаат домашниот најмногу) јас би рекол дека многу домашни сум пробал и секогаш тој што ќе го донесе татко ми од Випро,топол ќе ми го даде и со леб навистина секогаш најмногу ми се свиѓал,и затоа Прити реков дека испаѓа фалење,но ете јас викам дека е мислење или разлика во вкус,вие како сакате протомачете го :smir:

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
СпаЈдеР напиша:
Бидејќи татко ми е сопственик на Випро? :)
Искрено да ти кажам,сите викате така,дека домашниот е најдобар,тоа бидејќи го правиш како што сакаш,но сепак,фабричките ајвери се прават преку машини и многу постручно,попретпазливо во состојките и се друго...и без разлика колку души ќе ме нападнат(верувам многу го сакаат домашниот најмногу) јас би рекол дека многу домашни сум пробал и секогаш тој што ќе го донесе татко ми од Випро,топол ќе ми го даде и со леб навистина секогаш најмногу ми се свиѓал,и затоа Прити реков дека испаѓа фалење,но ете јас викам дека е мислење или разлика во вкус,вие како сакате протомачете го :smir:
Е де, добро не знаев дека е сопственик, полека ќе ме истепаш! Али како и да е мене најубав ми е домашнио!

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
ok, daj da probame, pa moze i ke ne uveris.
Do togas ostanuva samo da ti veruvame tebe i na tate:toe:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
СпаЈдеР напиша:
Ајварот на Випро е добар, ама ако ти се погоди теглата. Квалитетот многу варира од тегла до тегла, од редок, до ептен увриен. На ниеден квалиетен производ тоа не смее да му се случува, квалитетот мора да е константен, затоа има сертификати за квалитет, производни спецификации и слично, а не квалитетот и вкусот на производот да зависат од тоа дали на смена бил Петко или Станко, на кој колку му прднало да го врие ајварот на пример.

Едит - сега прочитав дека Випро е на татко ти, без навреда, ајварот е стварно добар, ама како што реков има разлика од тегла до тегла. Спомни му го како добронамерен совет ;)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Dzings напиша:
:pos: :pos: :pos: :pos:
Dobro kaj se videlo mlado bieno sirenje? Obichnoto sirenje moze mlado ili staro a bienoto e edno!
Поентата е да сеуште не е ставено во солило.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Горска вода, Пелистерка, Скопско пиво, Гонг итн

J

Johnny Stulic

Гостин
Bacillus gagous напиша:
Поентата е да сеуште не е ставено во солило.
знам како го сакаш кога ќе ги извадат питите на сонце кога ќе пораспукаат малку онака овални ,жолти ко тиквата од Арчи.

пола детство летен распуст поминав во Мариово.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Минерална вода Пелистерка,Идеал Шипка итн

Kajgana Shop

На врв Bottom