Кое јадење од македонската кујна ви е омилено?

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Гулаш е унгарско јадење :)
Стварно ?? Е не знаев, дедо ми се ми правеше гулаш со пире па си помислив дека е старо Македонско јадење :wink:
Па иако е Унгарско слатко е, а пирето е Македонско па малку измешано е :)

H

HITCH

Гостин
Ѓомлезец мммм прекрасно!!!! Инаку јас си јадам скоро се`, не пребирам многу, мене секое Македонско јадење ми е специјалитет :toe: Сакам и кифли, зелници... мајка ми многу убаво готви!

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Не знам кај да прашам за рецепт Слатко од цреши па еве тука пишувам. Ако некој има ПП може да остави. Фала :)

Круме

Life, Get One!
Член од
28 март 2010
Мислења
449
Поени од реакции
32
Се што е традиционално македонско јадење... Озбилно, ја мислам дека иаме сериозно јака традиционална и вкусна кујна!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.847
Селско месо дабоме, не само во конкуренција на Македонско, општо од сите храни на светот ми е број 1.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Да е само едно! Во моментов ми текнува на едно, пинџур,мммммммм, мераци!

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ајвар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Пастрамајлија, сарма, селско месо и ајвар секако :zlo:

G-Ms|

I'm Popeye the sailor man
Член од
2 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
3
ајвер , пунени чушки , сарма, зелник, самун,тафче графче .. и тва :Д

Член од
21 декември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
22
Сарма, пастармајлија, селско месо...

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Турлитава, селско месо, ајвар, шопската салата, месени работи,пастрамајлија...уф уф уф..прсти да излижеш

H

HITCH

Гостин
Минатата недела бев кај една другарка надвор од Скопје специјално за зелник баба и што го прави. Жената многу ме сака и ме покани на месени работи, Имаше направено се` и сешто. Ми направила кифлички некои преубави (ми кажа и финти некои), погачици полнети, малечки едни за мерак и ми направила тесто за пастрмајлии дома да сум си направела топли да ми биле. Значи жената како меси Господ здравје да и даде, се прејадов, мислам дека уште ме држи. Сакам месени работи. Многу ми се допаднаа баничките со ориз и со компири. Преубаво!!!! Сакам и селско месо мммммм за мерак.

п.с. и месо од каче преубаво ми е, ама сега ми е топло за месо, сега сум повеќе на месени работи :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom