Кое јадење од македонската кујна ви е омилено?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
П.С. - ми текнаа уште две што ми се пријадоа.. 1. кошмишпите и 2. питуличарник ..
ја бре ко да не сум од тука :pos:од кај си ти и овие звучни имиња, на кои ни името не можам да им го прочитам а да не искршам јазик :D
опиши што се тие?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Дроб сарма, сарма од лозов лист или од штавел, кукуреч, домашна супа (никако не ми се погодува како на мама)...

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Се што е македонска кујна убаво е...... посебно питите, салатите, бурекот, ајварот, пача, баклава ....... се :)

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Свинско сало, скроз сушени (препечени) џимиринки, грав, пилешко со ориз или компири и добро печенп тесто дали леб, соленки, милиброд или сл.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.910
Поени од реакции
21.924
Дефинитинво гра !!!

Нели викаф дека добар гра надалеко се слуша, ја иам боље варијанту тоес покултурну верзију на овј муабет а тој е:
..."Aко вашиот розеф анален отфор,испушта неартикулисани звуци, слични на оние од тубата кечап кога е при крај,тоа значи дека гравот е совршен"...

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Дроб сарма, сарма од лозов лист или од штавел, кукуреч, домашна супа (никако не ми се погодува како на мама)...
Не ти се погодува затоа што ја фрлаш првата вода во која се вари месото со коски.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Леблеби со мармалад.
Качамак со свинцко ребро, ѓомлезе, ѓеврек варен, кифли, плашичиња со пекарски компир, турлитава, таратур и сите останати шо ги знам ама не ми текињет во моментов.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ајварот дефинитивно :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom