Јас сум јадел супа, или како чорба му доаѓа нешто, а за манџа не знам :?Acid напиша:Jaдел некој манџа од коприви?
ti si bila bez mastravkontraska напиша:Meso i suvomesnati proizvodi ( bi izdvoila samo belo pilesko meso ) i red drugi raboti :lol:
Ima dosta raboti sto nejadam nemozam da gi nabrojam site :roll:
Pa nema torta bez jajcagerard напиша:Јајца
Алергичен сум
Не дека се пекмезам..
Ама јајцата многу ме кочат. Во торта од 10 кг не смее да има едно јајце. Смее ама јас ќе осетам![]()
Па знам дека нема торта без јајца. Јас во животов немам јадено торта освен домашна онаа со пудинг и бисквити (гревче)kontraska напиша:Pa nema torta bez jajcagerard напиша:Јајца
Алергичен сум
Не дека се пекмезам..
Ама јајцата многу ме кочат. Во торта од 10 кг не смее да има едно јајце. Смее ама јас ќе осетам![]()
...Sega ili ti glumis nesto ludilo deka osekas ili nejades torti :roll:
Ti sakase da mu gi ponudis tvoite ili drugo ti bese fintata :lol:Gizo напиша:значи ти никогаш не јадеш јајца :shock: штета
Има луѓе кои не ме знаат и им кажувам онака дека никогаш не сум јадел јајца и дека имам алергија внатрешна.. и имаш ова:Gizo напиша:значи ти никогаш не јадеш јајца :shock: штета
I sega nie kako treba da reagirame...gerard напиша:Има луѓе кои не ме знаат и им кажувам онака дека никогаш не сум јадел јајца и дека имам алергија внатрешна.. и имаш ова:Gizo напиша:значи ти никогаш не јадеш јајца :shock: штета
-Не јадеш јајца?
-Не, алергичен сум!
-Никогаш не си јаде?
-Не, никогаш.. можда ко мал кога сум имал 2-3 години ама што е битно тоа сеа..
-А за велигден?
-Е за велгиден јадам ,само тогаш не сум алергичен.
Значи нема некој да не ме праша што правам за велигден? демек, ако не јадеш јајца за велигден.. како понатаму?
знам дека на некој му е чудно како тоа немам никогаш јадено Кајгана![]()
![]()
Мајеноез, торти, колачи, разни пици, тестенини, супи, палачинки, сладолед од Палма или Малага![]()
..и така
?I sega nie kako treba da reagirame...
ke mu praveme kajgana bez jajca :mrgreen:kontraska напиша:I sega nie kako treba da reagirame...gerard напиша:Има луѓе кои не ме знаат и им кажувам онака дека никогаш не сум јадел јајца и дека имам алергија внатрешна.. и имаш ова:Gizo напиша:значи ти никогаш не јадеш јајца :shock: штета
-Не јадеш јајца?
-Не, алергичен сум!
-Никогаш не си јаде?
-А за велигден?
Значи нема некој да не ме праша што правам за велигден? демек, ако не јадеш јајца за велигден.. како понатаму?
![]()
Мајеноез, торти, колачи, разни пици, тестенини, супи, палачинки, сладолед од Палма или Малага![]()
..и така
лошата работа за тебе е што не можеш да јадеш јајца, а има толку многу добри јадења што ги содржат јајцата.gerard напиша:Има луѓе кои не ме знаат и им кажувам онака дека никогаш не сум јадел јајца и дека имам алергија внатрешна.. и имаш ова:Gizo напиша:значи ти никогаш не јадеш јајца :shock: штета
-Не јадеш јајца?
-Не, алергичен сум!
-Никогаш не си јаде?
-А за велигден?
![]()
..и така