Кое јадење (и пиење) не можете да го поднесете?

• Креатор на темата janicka
  • Време на започнување

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Пача - зар има некој што јаде пача?!? Кога ќе го видиш ти се одмилува.

Боранија, спанаќ, леќа исто така спаѓаат во групата на јадења кои не би ги пробал никогаш.

РИба исто така, поради тоа што сум алергичен.

А пијам све.

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
jas ja imam probano ovaa boza i bash ne e tolku losa kako so kazvis....samo treba da se pazi na edno....a to e ova :1 cups boza or home-made ferment...najmnogu zavisi od ova...znaci ....trk do najbliskata slatkara i zemi edno sheshence boza :wink:

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
2
Mrazam se sto e morsko. Od ribi samo pastrmka jadam, drugoto nema sansi. Krastavica i boranija da ne vidam.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
fsreplay напиша:
Mrazam se sto e morsko. Od ribi samo pastrmka jadam, drugoto nema sansi. Krastavica i boranija da ne vidam.
Аман!!! Немаш поима колку е здраво за срце и за мозок!!! Работев како хонорарец пред две години во една болница за кардиохирургија па да видиш како ги застанувавме на нозе најтешките болни со морска храна... :wink:

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa polneti ligni obozavam:))))))ako saka nekoj recepta neka kaze :wink:

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
2
Macedalien напиша:
fsreplay напиша:
Аман!!! Немаш поима колку е здраво за срце и за мозок!!! Работев како хонорарец пред две години во една болница за кардиохирургија па да видиш како ги застанувавме на нозе најтешките болни со морска храна... :wink:
Znam, ama nemozam mnogu mi mirisa. Majka mi koga ima takvo nesto za rucek me moli da jadam kako da sum bebe ama nemozam. Cudna rabota pastrmka mozam i 2,3 da izedam ne mi mirisa.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Аман!!! Немаш поима колку е здраво за срце и за мозок!!! Работев како хонорарец пред две години во една болница за кардиохирургија па да видиш како ги застанувавме на нозе најтешките болни со морска храна...
Обожавам риби. Од пастрмка ко мал, сега ја испотаманија ни п не остана, утеха во калифорниска од слатководниве имам, како и крап кога сум накај Дојран. Инаку скушата е без преседан по малото количество холестерол, туната за протеини, а лососот за омега 3 киселини.
Шкампи, школки и други вкусни и малечки работи, се добредојдени во моето мени. :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.515
натуш напиша:
DZIGER!!!!!!! UH GADNO! :turn:
Џигер поднесувам како кога... ако е од поубавите делчиња и ако е топол - го јадам.

Јас па на пример неможам да поднесам пастрмка, таа ми е најодвратна од сите риби (после сардините). Најверојатно заради ковчињата и специфичниот мирис... Неможам да јадам и од тие малите рипчиња што се мезат со пиво (гирици).
Од друга страна пак сакам Ослич и други риби што имаат коски само во средина. Туна обожавам, поготово со кромид и мајонез.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
ПАЧА .... БЉАК

Инаку друго се е ок... јадам се али не секогаш... многу ме нервира кога ке дојдам мртов гладен од факс и кога ќе видам за ручек боранија или леќа. Абе коса ми се крева. Тогаш си земам ајварот и јогуртот и надополнувам :P , а од пијалоците боза и она што е течноста од габата (Комбуха мислам се викаше) уууууууууууууу :x

btw кога сме кај пиењето пиел некој овде како мал рибин зејтин? Јас да, јес да не ми се свиѓаше у прво време, али после со лимонче и со помислата дека навистина е корисен и има витамини, ми стана повкусен :wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
jas mislam deka sum piel ribin zejtin, ama kako mal, sea ne se ni sekjavam kolku bil gaden

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Stenmarc kombuhata e MNOGU ZDRAVA, i izgleda ti e grozna zoshto po malku ima vkus na boza.
Ribino maslo sum piela kako mala, i den denes go pijam i vi go preporachuvam na site vo zima - koga nema sonce. (za tie shto nemozhat da go podnesat ima gel kapsuli).

Jas nikogash nemam probano i mi se gadi od boranija i cveklo.
Ne jadam meso i mesni proizvodi doooolgo vreme.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Iris напиша:
Stenmarc kombuhata e MNOGU ZDRAVA, i izgleda ti e grozna zoshto po malku ima vkus na boza.
Ribino maslo sum piela kako mala, i den denes go pijam i vi go preporachuvam na site vo zima - koga nema sonce. (za tie shto nemozhat da go podnesat ima gel kapsuli).

Jas nikogash nemam probano i mi se gadi od boranija i cveklo.
Ne jadam meso i mesni proizvodi doooolgo vreme.
Знам дека е здрава комбухата, ама гадна ми е... секој пат кога ќе помислам на неа се ежам, а камо ли да ја пијам. Сум ја пиел 2-3 пати по неколку голтки бљак ...
Инаку и јас пијам рибин зејтин зимно време... многу, многу, многу добар напиток кој е многу битен за човекот (особено за малите деца)

Цвекло јадам и тоа многу... како мал го викав КВОЦЛЕ :lol: :lol:

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
мене од октопод ми се гади :? ама пак обожавам да ги јадам прстенчињата, од нив не ми се гади :P слатки ми се .. аихихи:)))

Член од
10 мај 2005
Мислења
529
Поени од реакции
14
Se slozuvam so janicka za site 4: boranija, spanak, paca, grav... Ke dodadam: SITE MANDZI, a od pienje RAKIJA i VINO.

Kajgana Shop

На врв Bottom