- Член од
- 18 јули 2023
- Мислења
- 18
- Поени од реакции
- 45
Само Тиквеш и ништо друго.
Daj ne zaebavaj bePosto imav problem da najdam Makedonski vina vo Germanija, pokraj onie za 2€ litro sto gi ima na sekade, preporaka za eden online shop: https://www.sunny-taste.de/
Gore dolu sosema ok izbor i ponuda.
Ovaj shop sto go pisa od 2012ra ne raboti gore pisuva. Taka da izborot e mal ima uste edna strana i taa se vika: https://vinostory.de/uber-uns/Daj ne zaebavaj be
Balkan Store | Tikves T`GA ZA JUG 0,75L | online kaufen
Tikves T`GA ZA JUG 0,75L - T´Ga za Jug Vranec, Halbtrockener Qualitätswein aus Mazedonien 100% mit geschützter geographicher Herkunft aus dem Weinbaugebiet TIKVES.Hergestellt aus der Rebsorte Vranec.Dwww.balkanstore.de
Eve ti ushte dvaOvaj shop sto go pisa od 2012ra ne raboti gore pisuva. Taka da izborot e mal ima uste edna strana i taa se vika: https://vinostory.de/uber-uns/
Sosema si se dobri shopovite, provereno vekje poracano.
Тука е немам недостиг на добро Македонско црвено туку Тга за југ не ни пијам при толкав избор подобри Македонски вина.@Staufer mene me fati edna "t'ga za jug"
Bujrum ako si i ti za "taguvanje" duri da ti dojdi porackata.
Sekoj so vkusot. Za mene posle domashno laceno , e najdobro makedonsko.Тука е немам недостиг на добро Македонско црвено туку Тга за југ не ни пијам при толкав избор подобри Македонски вина.
За готвење е топ...Смедеревка бело.
Не е никаков знак на квалитет капачето едноставно не влага воздух а и од капакот нема несакани вкусови. Ама да, може и пластифицирана тапа да се стави.Кога сме кај Т'га за југ, пред неколку месеци бев во Хрватска и бев поканет на вечера па сакав да однесам македонско вино и отидов до супермаркет да побарам македонско вино.
Одма гледам Т'га за југ и си велам одлично, кога го фаќам шишето што да видам - нема тапа туку шабанско капаче како на Газоза литар и пол стакло од 1996.
Пу јзк, добро го испцув мајсторот на кој му текнало едно такво реномирано и познато македонско вино да го уништи се со цел да заштеди 2 денари на плута.
И не го купив, срам ми беше да го носам такво на вечера.
Не сум голем љубител на бели а за црвените Македонската понуда целосно ме задоволува до некаде. Затоа пак ќе речам Тгата е ок ама има далеку подобар избор.Sekoj so vkusot. Za mene posle domashno laceno , e najdobro makedonsko.
A imam ovde i nekoj Vina od Burgenland , litar 50-70€, ama tie gi cuvam za posebni momenti.
Не дека е знак на квалитет, ама си видел вино поскапо од 10 евра да нема тапа?Не е никаков знак на квалитет капачето едноставно не влага воздух а и од капакот нема несакани вкусови. Ама да, може и пластифицирана тапа да се стави.
Vidi ja slikata pogore.Кога сме кај Т'га за југ, пред неколку месеци бев во Хрватска и бев поканет на вечера па сакав да однесам македонско вино и отидов до супермаркет да побарам македонско вино.
Одма гледам Т'га за југ и си велам одлично, кога го фаќам шишето што да видам - нема тапа туку шабанско капаче како на Газоза литар и пол стакло од 1996.
Пу јзк, добро го испцув мајсторот на кој му текнало едно такво реномирано и познато македонско вино да го уништи се со цел да заштеди 2 денари на плута.
И не го купив, срам ми беше да го носам такво на вечера.
Да ама ретко е тоа реално.Не дека е знак на квалитет, ама си видел вино поскапо од 10 евра да нема тапа?