Ako nekoj isto videl nesto togas ne e fer da gi napagas a da diskutiras tuka so tvoi anegdoti. Zatoa smetam deka imas mnogu beznadezen pogled na situacijava i zatoa ti se ekstremite.
јас никаде никого не нападнав, ниту пак искористив погрдни епитети спрема вас само затоа што јас сум имал поразлично мислење од вашето, секогаш таргет на моите постови биле вашите ставови и вашите аргументи, а не никогаш вие како личност или член на форумов, што не беше случајот со одредени личности кои што ме нарекуваа мизогонист, сексист кога на тема ги пишував моите стандарди за партнерки.
не би рекол дека имам безнадежен поглед на ситуацијата, пошто претпоставувам алудираш на мојот љубовен и/или сексуален живот, затоа што од истите јас сум комплетно задоволен моментално и сум бил во минатото.
јас имам случаеви каде што сум бил сведок и на жени албанки кои што си ги вараат мажите и кои што се разведуваат, бегаат од нив, исто како што сум бил сведок и на разведени жени со деца кои што си нашле одличен партнер, но сепак тоа се далеку помалку ситуации отколку што има спротивни ситуации.
проблемот од ваша страна е тука што вие знаете десет жени разведени со деца кои што не можат да најдат партнер и ќе се фатите за таа едната која што нашла одлична личност која што ќе ја прифати и (за што ми е мило) со која што ќе го пројде остататокот од животот и истата ќе ја приложите како аргумент на нашето тврдење дека ептен е тешко за нив да најдат нов партнер кој што ќе отпочне брачна заедница со нив или дека мнозинството мажи (а пази, зборуваме од наша перспектива) не преферираат жени кои што имале брак во минатото или се со деца од друг брак, иако сте свесни и самите за статистиката.
исто и со моабетот за албанските жени, имате купишта примери околу вас и во општеството каде истите имаат одличен брак со македонец, ама ќе се фатите за таа една ситуација каде што некоја го напуштила и киднала у странска држава.
Konzervativni se, dodeka ne se preselat na samiot zapad. Cesto si otvaraat sopstven biznis, najcesto salon za ubavina i si teraat zivot i ne zavisat kompletno od soprugot. Iako tie da, najcesto se mazat za pari.
E sea razlikata megu filipinkive i albankvie e sho filipinkive sami po svoja volja go pravat toa, si otvara profil na socijalni mrezi, se dopisuva so tipci i bira, dodeka kaj albankive e toa familijarna odluka.
A tatkovcite albanci gi mazat zatoa sho makedonecot ke dade poveke pari + e hristijanin. Tie mesta vo albanija se znaci so mnogu los zivoten standard, neretko i tie luge preku albanska granica idat i kaj nas da prodavaat raboti. Zosto inaku toj ne bi ja pratl svojata kerka na skoluvanje, ili na rabota vo stranstvo? Ednostavno-nema pari za toa. Nema resursi da i obezbedi, pa ja mazi zatoa sto e sepak usta za ranenje vo kukata. Pazarot za tie zeni e samo na balkanov, ne podaleku.
Germanecot ne e po takvi zeni, toj saka partnerka vo zivotot, a ne kukna pomosnicka. Toj ima doma i peralna, i sushara, i masina za sadovi, da mu gotvi ne mora, sekako jadat samo leb, kaskaval, kolbas i pivo, pa saka zena so koja ke moze da zivee ubavo i da seta.
со првиот дел делумно ќе се сложам, точно е дека голем дел и од тие конзервативни жени стануваат ,,прогресивни" при нивно доаѓање во западна држава поради одредените влијанија во државите, но има и солиден број на наши македонки кои што станале уште поконзервативни при доаѓање во западна држава, ептен тука многу зависи и од самата личност, таа што не била конзервативна во конзервативно општество или имала афинитети спрема ,,прогресивни" сфаќања, кога ќе отиде на запад дефинитивно ќе стане уште по ,,прогресивна".
сакаш да кажеш дека албанките жени немаат воља да се мажат, туку секогаш се приморани? филипнката чувствува потреба за мажење, албанката не?
и кај филипинките, и кај албанките зборот и мислењето на фамилијата за одредени прашања во нивните животи како и мислењата за потенцијалните партнери играат голема улога дури и некогаш и одлучувачка од причина што сеуште се делумно екстремно конзервативни околини, немој да мислиш дека таткото на филипинката ќе ја даде за некој странец кој што нема да може да и приушти добар живот, ќе ја тепа, малтретира, ќе ја изолира и слично, затоа што тој странец му дал на татко и некоја пара.
па најчесто жените кои што се земаат од Албанија не се 18-25 годишни жени кои што допрва ќе бидат на мета за додворување од потенцијални машки партнери, туку се работа за жени на одредена возраст која што поради одредени причини сеуште не е мажена, исто како и тој што сака да ја земе.
треба ли да ја прати својата средовечна немажена ќерка на факултет во нивната држава или пак на факултет во странство се со цел истата да ја омажи и да му донесе утре внуци дома?
ок германецот не е таков, американецот не е таков да сака конзервативна жена, затоа најчести случаеви на passport bros се луѓе од тие западни држави кои или не можат да најдат партнерка во сопствената држава или пак се заситени од ,,прогресивноста" на западните жени кои што ги опкружуваат.
E dobro e, ne sme bile tolku za frlanje sepak.
Mislam deka konzervativizmot ne e pravilo. Imas konzervativki so lopata da gi rines, a podrzuvaat se levo i imaat onlyfans ili pak celo vreme provokativni sliki stavaat na instagram. Tie se nepotrebni etiketi.
So 2-3 dejta mozes ubavo da procenis kakva licnost e, dali e promiskuitatna osoba, dali e narcisoidna so socijalni mrezi i slicno.
за кого како, јас лично преферирам конзервативни партнерки.
од друга страна, личност која што го подржува модерниот феминизам и живее на тој начин или пак има onlyfans, не се конзервативни во ниту еден случај, затоа што тоа е контрадикторно.
тоа е исто како да кажеме дека педер е маж кој што сака жена, не прави смисла.
со крајниот дел се сложувам, нема потреба од избрзување и доколку се потреби повеќе дејтови, подолго време да се запознаете, тогаш сторете го тоа, не влегувајте во врски/бракови со личност која што не ја познавате добро ниту пак сте живееле заедно пред брак.
Темиве, оваа и другата со социјалните мрежи ме потсетја колкаво Алфиште сум.
Во исто време ме насмеаја како ретко кој периодов, фала ви на неколкуте едноклеточни блакански.
Иницијаторот на темиве го замисувам ко лик шо си купува шеќерен памук на панѓур и ко че се осети душевно изневерен од девојка му заради Инстаграм, по дома пеј песни од 60тите години ко You don't own me или Hush Hush на Diana Ross или од која и црнка да е оригиналот од то време.
Категорија Ш ликови. Срам за родот мој. Man up.
искрено, добро е што имаш далеку поразлични мислења од мене, и онака никогаш не би сакал да имам слични мислења со феминизирано момче кое што омилени артисти му се Цеца, Јелена Карлеуша и останати певаљки и на солидни години е нивен самопрогласен fanboy.
иницијаторот на темата можеш да го замислиш како некој кој ти ја пука девојка ти или пак твојата ти идна жена која што те лаже дека спие дур ти пишуваш постови на кајгана за како си шетал низ Европа проследено со песни од гореспоменатите српски певаљки.