Taka ako ti reche vekje pola taklabas mu e vlezen vo tugja mindza.Ако ми рече се хранел здраво.
За кого бе ти сакаш да си здрав???
Ти имаш Фејсбук/Инста ?Најдобро е човек да нема воопшто фб инстаграм и слични глупости, и ако човек погледне убаво ке примети дека луѓето од нај квалитетен штоф, немаат такви глупости... Но бидејќи денес е навистина реткост и тешко човек да налета на некоја од тие личности, треба барем во своја корист го искористи фб и провери со каква личност си има работа и ако забележи нешто од следните активности нека крева црвено знаме:
- сликала ручекот во ресторан...
- сликала кафето...
- се сликала самата, селфи
- ставила слики од плажата
- ставила слика од колата со коментар со здравје да си ја возам новата кола
- нека ни е со среќа годишнината
- слика од паричката за Бадник
- пред споменикот на ...
- од политички митинг....
- среќен роденден, именден, слава ....
- ................ долга листа глупости
Направи и еден тест, одведи ја на ручек во ресторан, ако го слика јадењето кревај црвено знаме...
Имате имате, затоа после кога ќе ги начукате по 40 згора, ќе барате од Албанија да се носат легално нусиња, како поназад некој шо спомнакој рече ја чекам или барам? изгледа ние маживе имаме стандарди кои што вие мнозинството жени не можете да ги исполните.
како беше онаа, жената у врска/брак треба да излага со пријателките у дискотеки и ноќни клубови до 5 сабајле, па после до 2 сабајле, па после било у ред само ако оделе на вечера со другарките и не било често, па на крај само преку ден? мислам ние машкиве бар знаеме шо е у ред и што не е у ред кога се работи за постапки у врска, како и шо сакаме, а вие?
Од Украина баравме, од Украина, или евентуално Русија..Имате имате, затоа после кога ќе ги начукате по 40 згора, ќе барате од Албанија да се носат легално нусиња, како поназад некој шо спомна
Бетер, тие куќа не ранатОд Украина баравме, од Украина, или евентуално Русија..
па у тој случај подобро е и без, отколку да морам константно да и објаснувам зашто излегување по дискотеки за викенди со другарки е скроз погрешно.Имате имате, затоа после кога ќе ги начукате по 40 згора, ќе барате од Албанија да се носат легално нусиња, како поназад некој шо спомна
mene red flag mi se zeni koi sto ocekuvaat mazot fizicki da gi brani pri situacii opasni po niv.Мене па ред флег ми се тие особини кои ти ги наброја погоре, маж кој чека од жената да му готви, да го пери, да му чисти а тој да не мрда со прст, со еден збор неспособен.
Не викам дека жената не треба да ги прави горенаведените работи ама кога станува збор за куќни задачи и двајцата да учествуваат во истите колку е можно и како налагаат околностите.
Исто така не ги можам оние мажи кои не ги интересира никаков спорт, било каков, не можам да замислам кога некој ќе ми рече не гледам фудбал ...
Не гледам ништо погрешно во тоа, да не се сфатиме поинаку ама едноставно кај мене х имаат тие луѓе, досадни ми се
Водоинсталација не знам да поправам ама друго се прам, и дрва цепам а и да се тепам знамmene red flag mi se zeni koi sto ocekuvaat mazot fizicki da gi brani pri situacii opasni po niv.
istotaka red flag mi e ako ona ne gi menuva sijalicite, ne znae vodoinstalacijata da ja popravi, ne znae drva da sece, ne znae da se tepa, ne znae po cel den na telefon da e i da se slika, ne go istura pogolemiot del od platata vo semejniot budzet dodeka mazot platata si ja trosi na obleka, na depilacii, na pet para patiki, zeni koi u mnozinskiot del od slucaevite rabotaat poodgovorna i psihofizicki pozamorna rabota i ocekuvaat jadenje od mazot, zena koja ne izleguva po diskoteki so drugarki i se vrakja u kasni saati doma, itn.
Среќно омажена, ти благодарамti mu gi cepas drvata na tatko ti i maz/dečko ti?
žena ipol si, nema zbor, ako i drva cepaš posle osumčasovno rabotenje bauštela, spremna si za maženje.