Кога исчезнува љубовта?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Idejata za ovaa tema mi dojde od anketata za toa kolku pati sme bili zaljubeni vo zivotot..Nekoi velat samo ednas (ovde spagjam i jas :))...drugi pak velat deka se bile zaljubeni povekje pati...Znaci sega se postavuva prasanje koga isceznala starata ljubov za da i otstapi mesto na nekoja nova ljubov?
Znam deka toa zavisi od poveke raboti i ne moze da se opredeli eden vremenski period tuku me interesira vo koja faza od ljubovta, na koj stepen prestanala ljubovta?( koga velam stepen mislam na bolka,razocaruvanje i nesto sl. osven dokolku ljubovta moze da iscezne i koga se e sovrseno )
KOGA isceznuva ljubovta?:salut:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Никогаш :)
Кога и да ја/го видиш ке имаш "пеперутки во стомак"

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Mislam deka moze da prestanes da mislis na nekoj duri koga ke najdes drug.
Ama donekade e tocno i toa deka ako se raboti za onaa,vistinskata ljubov togas sekogas ke pocuvstvuvame nesto koga ke go vidime.:toe:

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
ce prestane ako te povredil i togas so tek na vreme ke prestanes da go sakas a moze i da iscezne ljubovta ako najdes nekoja nova ljubov pa da zaboravis na ,,starata" :)

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
tamu kade sto ednas gorelo moze povtorno i povtorno da gori..
Ljubovta ne isceznuva...taa doaga i si odi doaga i si odi... se zagreva i se ladi se zagreva i se ladi.. NO nikogas nemoze da iscezne i najnecustvitelniot covek na planetava ima ljubov kon nesto vo eden period.
Koga ''toj''' ke go izgubi toa neshto ljubovta si odi se oladuva no koga ""TOJ'' povtrono ke dojde vo dopir so toa neshto povtorno se javuva nekoe custvo custvo na zagrevanje povtorno ljubovta doaga... i povtorno ke si odi...

Ljubovta se custva i emocii : gi imas i gi nemas no nikogas ne isceznuvaat od tebe od tvoeto telo i dusha ...
dodeka custvata moze da se izgubat pri golemo razocaruvanje izneveruvanje povredena gordost ili navredenost NO znaeme deka i po periodot od ovie nastani povtorno imame custva i mislime na taa osoba svesni ili nesvesni deka toa sto pominalo bilo nekogas i negde..sakajgi da nikogas poveke ne se sluci :)
Jas mislam deka ljubovta ne izceznuva

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Љубовта ке исчезне тогаш кога тој/таа ке ја уништи во мера да таа веке не може да постои!!:jaj:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
P.S da se nadopolnam so mojata fraza :

P.P.S. ljubovta e kako supa : prvata lazica e najtopla poslednata e najladna, No ako postepeno ja zagrevash Ljubovta nikogas nema da se izladi
:)

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Idejata za ovaa tema mi dojde od anketata za toa kolku pati sme bili zaljubeni vo zivotot..Nekoi velat samo ednas (ovde spagjam i jas :))...drugi pak velat deka se bili zaljubeni povekje pati...Znaci sega se postavuva prasanje koga isceznala starata ljubov za da i otstapi mesto na nekoja nova ljubov?
Обичната (не)љубов може многу бргу да си замине.Всуштност,ние мислиме дека е „љубов“ ама е затресканост.И не мора да се појави нова љубов за да исчезне старата.Токму поради фактот што тоа не е вистинска љубов, пламенот се губи и за глупава ситница.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Ако зборуваме за вистинска љубов-не таа не исчезнува!!! не може-како беше-еднаш се сака вистински!!!
ако зборуваме за сите оние други симпатии,бла бла -тоа ти е минлива работа-и да за тоа нжможе да се рече дека ''љубовта'' исчезнала!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се согласувам со повеќето постови дека вистинската љубов не згаснува.Таа секогаш ќе тлее во воздухот и ќе се чувствува кога ќе се види саканата личност.
Е сега кога сме помлади значи во тинејџерски години плус/минус, честопати се залажуваме и мислиме дека тоа што го чувствуваме е вистинска љубов, а всушност се работи само за минлива моментална заљубеност, затресканост, симпатија или не знам уште што.
Симпатијата или затресканоста обично згаснува или поминува кога ќе наиде некоја друга личност која ќе ни го привлече вниманието повеќе од личноста која ни се допаѓа во моментот.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
SCORPIO__20 напиша:
tamu kade sto ednas gorelo moze povtorno i povtorno da gori..

Jas mislam deka ljubovta ne izceznuva
Таму каде што еднаш изгорело, само пепел има. Батали ти повторно да гори...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ако љубовта не исчезнуваше, немаше да имаме други партнери. Секој во животот си рекол дека се надева оти ќе налета на човек со кој ќе успеат да ја задржат и негуваат љубовта.

Исчезнува кога веќе не добиваме онолку колку што ни е потребно.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Мојот пријател Делфин се појави.
Фудбалот стана неинтересен без него и затоа морав пак да избегам о светоф и векоф.

А има право, кај изгорело не се пали повторно, каде се згаснало, не се пали, каде успеале пожарникарите, можеби.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
G e G o напиша:
Никогаш :)
Кога и да ја/го видиш ке имаш "пеперутки во стомак"
Точно!!!Ако се работи за онаа вистинска љубов, а не за затресканост која некад ја мешаме со љубов тогаш никогаш нема да исчезне.Кога ќе ја видиме личноста пак оние чувства кои со тек на време малце се оладиле ќе се вратат, пак би ги почувствувале тие пеперутки како со кажа GeGo...

dLt-Ed

молчењето е злато
Член од
29 јануари 2006
Мислења
126
Поени од реакции
3
Chovekot moze da saka poveke od ednash. A ljubovta ischeznuva togash koga nema da bide obostrana. Dzabe se izjavite "vo mene ima dovolno ljubov za dvajcata". Koga i da e toa ke pukne, i ljubovta ke ischezne.

Za eden cvet da opstane, potrebna e voda.... no i sonce:)

Kajgana Shop

На врв Bottom