Кога исчезнува љубовта?

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Ljubovta ne isceznuva, moze samo so tekot na vremeto da ni izgleda deka se namalil nejziniot intenzitet, a toa vsusnost pominala strasta, a vistinskata ljubov se naselila dlaboko vo tvoeto srce.
A ona sto pominalo, moze sme mislele deka e ljubov, a moze bilo zanes, navika, zaljubenost, strav od gubenje na partnerot..Lele, se zanesov...

Член од
21 октомври 2008
Мислења
178
Поени од реакции
3
nikogas ne isceznuva ..
da ke iscezne koga ti ke prestanes d a go ljubis svetoto okulu tebe i daj ne bidete deca samao za devojki i deckovci mislite
zaboravate sto e ljubov
no normalno nikoj ne znae

Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Точно е дека не исчезнува,затоа што тоа е чувство,емоција...Би исчезнале ли некогаш тагата,среќата,возбудата...НЕ.затоа што и овие чувста се чувста исто како и љубовта.Факт е дека некогаш не се присутни овие чувства но да исчезнат-неможат.Се зависи од нас.Затоа што ние сме тие кои ги регулираме своите чувства,односно зголемување на нивното ниво.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Конкретно кога е насочена кон некоја личност , исчезнува тогаш кога во нас ќе се прекине постоењето на идејата дека нашата љубовна енергија е насочена во тој правец.
Општо , љубовта од нашите души никогаш не исчезнува, затоа што постојат милиони нејзини манифестации, кои едноставно е невозможно да се прекинат, дури и тогаш кога не сме сосема свесни за нивното постоење.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Кога ќе се изгуби меѓусебниот шмек во врската што го граделе двајца. Кога шмекот во врската ќе се изгуби т.е магијата доаѓа и крајот на една врска!!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Читајте го воведот на темата пред да пишувате.
Таман работа да исчезне љубовта кон животот или слично...:pipi:

Мале4ка

Вештерка
Член од
1 ноември 2008
Мислења
41
Поени од реакции
2
Обичната (не)љубов може многу бргу да си замине.Всуштност,ние мислиме дека е „љубов“ ама е затресканост.И не мора да се појави нова љубов за да исчезне старата.Токму поради фактот што тоа не е вистинска љубов, пламенот се губи и за глупава ситница.
И јас мислам исто. Според мене еднаш се сака вистински, се другото е обична затресканост која кога тогаш ќе ја снема. :wub:

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Lubovta znae da iscezne vo monotonijata najcesto i vo nedostatok na razgovor i kompromis. Ja mislam deka tie se tri pricini se osnovni. A posle od seto ova izleguva nedoverbata.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Темава сум ја отворила пред многу години.Ако тогаш на некој начин сум барала одговор, односно размислување од оние повозрасните на форумов, сега конечно и јас можам да си одговорам на ова прашање.Секако, не постои еден, единствен одговор на оваа тема, но од моето досегашно искуство, љубовта кон одредена личност исчезнува тогаш кога сфаќаш дека ти таа личност не си ја познавал во потполност, иако си сметал така. Тоа е периодот кога ти се чини дека запознаваш една сосема друга личност, како пред тебе да стои некој друг....и сфаќаш - дека ти во таа личност никогаш не си ни бил заљубен.
Во спротивно - љубовта трае...Ако денес ја сакаш таква каква што е - утре може да ја сакаш само повеќе и се повеќе со текот на времето, и покрај неизоставните промени на таа личност, но промени кои го одразуваат нејзиното созревање, а не нејзината суштина. .

Член од
13 февруари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
161
Но што кога умрела љубовта без да постои друга личност, односно да имате некој но едноставно да не ве исполнува доволно ?;)

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Кога ќе сфатиш дека партнерот е глуп.

Kajgana Shop

На врв Bottom