Книги што сте ги прочитале и коишто ви оставиле впечаток?

С

Сатори

Гостин
Бенедикт

Mama напиша:
A cita li od vas nekoj poezija zivo me zanima???
Moja preporaka :Celestinsko propocanstvo i Desettiot uvid od Djejms Redfild.(ne se poezija)
Да, иако за мене тоа е премногу на духовно ниво, а обожавам такви книги.Од тој калибар, Приказна за кармата на Бенедикт.
Дефинитивно една од најдобрите книги кои што сум имала можност да ги прочитам.

Член од
20 август 2006
Мислења
12
Поени од реакции
0
1984

Najdobri knigi...hmmmm...Zivotinska farma od Orvel na prvo mesto,zaedno so Odiseja vo vselenata 2001 od Klark...hmmm.da vidam,Pastorala od Zabot...site makedonski drami...

Predlog:Procitajte ja knigata 1984 od Orvel i kazete mi sto mislite za nea(ako se uste ne ste ja procitale)
E,toa e kniga.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Letovo ja procitav Zahir od Koeljo i mnogu e ubava vi ja preporacuvam na site!

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
па вака Папата Јована, Вероника реши да умре,Крај реката Педра седев и плачев.....идр

Mrcator

Pretty Girls in your city for night
Член од
22 март 2006
Мислења
8
Поени од реакции
0
kniga so mi ostavila vpecatok
da da ZOKI POKI

da da cita ama ne sekoj

С

Сатори

Гостин
...

Книги што ги прочитав во последно време и што ми оставија впечаток:

1.Вештица од Венко Андоновски...се заљубив во приказната, посебно зошто не сакам ,,сувопарни,, книги, стилот и начинот на кој беше напишана некако ме освежија.Супер книга!

2.11 минути од Пауло Коелјо...добра тема, малку нереално завршува, ама за непоправливи романтичари(како мене) добра е.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Дениција-Петре М. Андреевски

Обично немам навика да читам поезија,ама оваа книга топло ја препорачувам на секој!

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Oбожавам да читам

Јас имам цел список на книги што ги обожавам и драго би ги прочитала уште еднаш.Читајте-Ромео&Јулија,Ана Каренина,Марија Вечера од Клод Ане,Алхемичарот од Куелјо,Црното лале на Александар Дима,Најголемиот трговец на светот,Евгенија Гранде на Балзак,Смртна пролет и Водата сешто носи на Лајош Зилјахи,ГРОФОТ МОНТЕ КРИСТО 1 и 2,Крпен живот,Нечиста крв,Оркански височини од Бронте,Прстен од Даниел Стил,Исти очи од Горјан Петревски....Мислам доволно е,а?:helou: :helou:

Член од
30 јануари 2007
Мислења
74
Поени од реакции
11
Hari Potter do 6 kniga sega iskaca 7 od, Balgarijada od David Eddings, Badem, Kerkite na Arabija, Kitte Runner, Chronicles of Crossaders,

Lolita

Butterfly Kiss
Член од
16 јануари 2006
Мислења
230
Поени од реакции
10
Svetot na Sofija od J. Gaarder.

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
HARI POTER 1 del,HARI POTEr 2 del,HARI POTER 3 del,HARI POTER 4 del,HARI POTER 5 del,HARI POTER 6 del i vo ovaa lista od ovoj juli ke bide HARI POTER 7 del...drugo osven hari poter SMRTTA na Henri Brenan,kao dete mnogu ja sakav Pipi Dolgiot Corap i Maliot vampir...sega ja citam Orkanski visocini i super e(moze i ona da se dodade vo ovaa lista)...ima i drugi

E

error

Гостин
Хари Потер до 5-ти дел, Господар на Прстените сите три дела, Кодот на Да Винчи.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Минхен 1972 од Арон Клајн хронолошко-историски роман за масакрот на израелските спортисти на Олимпијадата во Минхен и одговорот на израелската држава преку тајната служба МОСАД која ги ликвидира речиси сите замешани во организирањето на масакрот.

Kajgana Shop

На врв Bottom