Не верувам дека ќе најдеш книга на македонски... Евентуално на српски, ама за жал јас неам ни таква дома. А кажи ми, ти на 14 години планираш до почнуваш со С++?Може ли некој да ми даде книга за C++ ама да е на македонски плс. што е можно побрзо.
Зашто да не веќе знам хтмл што не го рачунам за програмирање толку,а моментално учам и Јава програмирање.Не верувам дека ќе најдеш книга на македонски... Евентуално на српски, ама за жал јас неам ни таква дома. А кажи ми, ти на 14 години планираш до почнуваш со С++?
Фала препремногу!!Супер е книгава е сеа знам дека сум предосаден и дека мн. сакам али ако може некој да ми ги спои сите фајлови во еден пдф фајл сори и фала однапред.
C++ ( македонски ) - Владо ГичевЗдраво, јас сум почетник во програмскиот свет,но сакам да научам несто повеке околу програмирањето.
Ке ве молам ако некој има книги во електронска форма на македонски јазик за програмирање во Ц++,Јава,Андроид од почетнички па се до поусоврсени ке ве молам да ги сподели со мене .
Мозе и книги на англиски . Фала однапред.
ти благодарам другарC++ ( македонски ) - Владо Гичев
C++ za apsolutne pocetnike - Ratko Jakopec
Thinking in C++ - Bruce Eckel
C++ Essentials - Sharam Hekmat
Essential C++ (Stanley B. Lippman)
C++ Language tutorial - Juan Soulié
Objektno orijentisano programiranje u realnom vremenu na jeziku C++ ( Dragan Milicev)
Јава ( македонски) - Зоран Гацовски
Thinking in Java - Bruce Eckel
Google it.
http://www.inf.unideb.hu/grafika/eng/rtornai/Kernighan_Ritchie_Language_C.pdf