Класична Музика

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Да, понекогаш знам да пуштам и да слушам класика, стварно е најдобра и најквалитетна музика. Особено за опуштање и смирување.

А иначе потекнувам од музичко семејство и можеби затоа е вродена кај мене таа љубов кон класиката.

И најмногу ми е криво што како мала не се запишав во музичко за да свирам на некој инструмент [виолина на пример].:uvo:

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Слушам класична музика највеќе кога ме боли глава, онака опушта. :smir:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
O fоrtuna од Carl Orff
Marche Slave од Чајковски и 1812 овертурот, финалето.
И еден мал придонес:io:

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Svaka ti cast care za temava, jas iskreno odrasnav so hip hop, na vtoro mesto klasicen, goldenage rok, pa latino, bluz, dzez .... i tek pocnuvam da ja svakam i obozavam i klasikata, iskreno ic ne slusav, ali mojata rabota zahteva da slusam skoro sekakva muzika, OSVEN TURBO FOLK I SRBSKO ... i koga slusham kalsicni dela, posebno dela otsvireni na pijano se ispolnuvam .... nekako me hrani samata muzika, dela na pr. kako na Rachmaninov .... vo posledno vreme ova mn. nekako me prima: perfekcija vo sekoj smisol na zborot

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.011
Поени од реакции
18.821
Ја би сакал тука да го издвојам Клод де Биси како мој омилен композитор, со според мене најнежното парче музика Clair de Lune и со уште некои негови прекрасни дела како што е Reverie

Нормално тука не смее да се пропушти ниту Морис Равел како уште еден многу значаен претставник на импресионизмот еве едно за мене поомилено парче

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

и нешто "поново":

Доста слушав и свирев класика на пиано.
Ги сакам сите доба во класичната музика така да немам некои композитори кои ми се најомилени.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
2
Уште кога имав три години го слушав Моцарт, најмногу Rondo Alla Turca. Ми текнува мајка ми ја пушташе на грамофон...:D. Иначе додека идев на музичко професорката толку ми го наметнуваше Моцарт што веќе го замразив. Најомилен композитор ми е Чајковски, прво зошто има феноменални дела, а второ затоа што е Русин hehe.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
За овие треба и посебна тема. Ве молам одвојте 7 минути да ги преслушате

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Перфектно отсвирена една од најтехничките композиции за пиано, ever:

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Порано слушав повеќе, сега од време на време... Слушам камерна музика(особено гудачку квартети и квинтети), симфонии, опери, сонати... Еве некои мои омилени композиции.

Kajgana Shop

На врв Bottom