Кичевскиот протест

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Сеа ја немам врска, ти боље знаеш што се деси, а јас таму живеам?? Дете беше убиено од полицијата, го млателе од ќотек, овој младо пиле, не издржал и подлегна на повредите. Вистина, не знам кој на кого бубачки ..
off topic:Rymz bese vo vtornikot na plostad?

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Сеа ја немам врска, ти боље знаеш што се деси, а јас таму живеам?? Дете беше убиено од полицијата, го млателе од ќотек, овој младо пиле, не издржал и подлегна на повредите. Вистина, не знам кој на кого бубачки ..
Па и јас таму бев, се враќав од школо, впатем и албанци и македонци и полиција истото ќе ти го потврдат. Симни се некој пат до Битпазар и прашај ги они што ја чуваат робата на пазар ( пандури ) и прашај ги, прашај ги и старите тезгаџии на пазар истото ќе ти го кажат. Тркни до П.Ц. Битпазар и прашај го командирот ( Албанец е, нема да те лаже ) истото ке ти го каже. Ако уште не ти се верува можеш да тркнеш и до универзитецка библјотека ( тука ти е во близина ), побарај по весниците од тоа време, на имињата на загинатите (вкупно 4) нема ни едно дете на возраст од 10 до 14 години. Целата ситуација тогаш ја предизвикаа двајца наркомани кои проширија дека го утепале детето, а оно само бегајки од полиција се сопнало и паднало па после пренесено во амбулантата. Едниот од наркоманите е мртов од овердоуз, се надевам дека и другиот е веќе во мртов.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па и јас таму бев, се враќав од школо, впатем и албанци и македонци и полиција истото ќе ти го потврдат. Симни се некој пат до Битпазар и прашај ги они што ја чуваат робата на пазар ( пандури ) и прашај ги, прашај ги и старите тезгаџии на пазар истото ќе ти го кажат. Тркни до П.Ц. Битпазар и прашај го командирот ( Албанец е, нема да те лаже ) истото ке ти го каже. Ако уште не ти се верува можеш да тркнеш и до универзитецка библјотека ( тука ти е во близина ), побарај по весниците од тоа време, на имињата на загинатите (вкупно 4) нема ни едно дете на возраст од 10 до 14 години. Целата ситуација тогаш ја предизвикаа двајца наркомани кои проширија дека го утепале детето, а оно само бегајки од полиција се сопнало и паднало па после пренесено во амбулантата. Едниот од наркоманите е мртов од овердоуз, се надевам дека и другиот е веќе во мртов.

Јас му верувам на човекот на кој што му бев на погреб, и не туку мрчи муда. Весници месници жими таквото. Како што мвр демантираше дека има пукотници во неделата, така?? Тие полицајци да ги прашам? Важи.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Јас му верувам на човекот на кој што му бев на погреб, и не туку мрчи муда.
Лажеш, дај име и презиме на тој што си бил на погреб ( наводното загинато дете на битпазар ), лесно можам да проверам, а и други да проверат дека лажеш.
Како што мвр демантираше дека има пукотници во неделата, така?? Тие полицајци да ги прашам? Важи.
Пак лажеш, каде мвр кажало дека во недела немало пукотници? Линк дете линк...
Сега не им веруваш ни на твоите кои се Албанци полицајци, а што сакаш, марсовци полицајци да ти доведам? на нив ке им веруваш?

B

Borg_Drone

Гостин
Потврда добив сега и јас од Кичево..
Нашите ги згазиле од мавање албанците.......

B

Borg_Drone

Гостин
Детали....нешто поконкретно....
Па ова што кажале на вести дека албанци претепале македонци нема врска...
Другарчето што го знам е од Кичево и било присутно на протестите и кажа дека нема врска тоа што го кажале тоа на вести..
Ќе ми даде повеќе детали подоцна, имал нешто сега работа........само ми кажа дека тоа што го рекле на вести не е вистина....и дека било обратно
Македонци тепале албанци:)

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
Ти неможеш али ја можам, да, скандираа, али тоа беа песни од комитите, шо се пеат сегде. Но сигурен сум дека во неделата на прославата имало некое скандирање против Македонците. Штета што не разбирам Албански.
Не мора да разбираш штом сите викаа УЧК, УЧК, УЧК штом тоа го викаа се знае за што се зборувало

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Чекај бе ти за тоа од завчера збориш??
Мислев за денеска да не биднала некој пиздарија пак, кажувај убаво sd

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
И дадов одговор на тие што мислеа дека албанци претепале македонци....
Кажав дека било обратно, македонци претепале албанци:wink:
И ти сега си среќен?
Како и да е, за ова што се случува и албанците, и македонците, ќе страдаат. Како и зошто? Па, ЕУ сигурно нема да прими земја, во нејзините редови, во која што постојано има меѓуетнички конфликти.
За се` се криви србите.

Kajgana Shop

На врв Bottom