Прво навистина фала на советиве горе долу и нас ни се познати ама нејсе убаво се изложени тука
ама многу рестрикции бе ке биде тешко:raz::my9:
----------------------------------------------------
вака луѓе прочитав се што сте пишеле за овие проклети киселини, јас ги имав страсно многу , главен причинител се стресот едно 90 %, а друго е неправилна исхрана . јас на преглед бев во Ремедига на гастроскопија ми става црево во желудник, и ми ја извадија киселината едно 300 грама сто емногу, и ми дадоа терапија со пачинја, апцинјата се нолпаза и реглан, и Персен за стрес, но не препорацувам да ги земате на своја глава, мора лекар прво да ве види оти ако не сте за таа терапија мозе да настетат апчинјата. друго додека е терапијата пазење на исхана обавезно. : Треба да се јаде варена храна строго, и манџи бес запршка. од зеленцук највеке моркови они се како лек за зелудникот, и ладно млеко бес шекер насабајле по една чашка,а мозе во старт една ипол, внимавајте на млекото мозе да направи со тек хоестерол во крфта ако консумирате од пола кило повеке на ден. и спортот помага трчање ама темпо по малку бес многу замор за имунитет на телото да се дава. од храната да напоменам , добро е орис , риба, месо пилеско некои зеленчуци, ама се варено, никако пржено и скара, компир е добар но не препорацувам оти прави киселина . друго со не треба да се консумира најстрого е кока кола, и газирани пијалоци, они се хаос во желудникот, газирана вода пиво ракија строго забрането, цигари никако, оти мозе да створат цир на зелудник а и полосо. И за крај најмногу со треба да се комсумира е релаксот - да се релаксирате да нема стрес со повеке да го избегнувате , да си ги контролирате мислите. да мислите дека сте здрави, со мислите да му помогнете на телото да се излекувате тоа е најбитно, ати ако имате стрес , сто и да правите се е джабе. оти и стресот е гавниот прицинител на болеста киселини во желудник.
Се надевам дека ви помогнав
Поздрави