Киселини во стомак

B

Black Guard

Гостин
Во јогуртот има млечни бактерии но истите ги има и во капсули па може да купите.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Освен таблети и слично, дали има нешто природно без хемикалија за конзумирање против киселини во стомак?

B

Black Guard

Гостин
Камилица,Нане и Маточина.

П.С таблетите се сосема "природни" бидејќи истите бактерии ги има во јогуртот.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Реплек е производител повели:).
зошто истиве состојки ги има и во Персен не знам дали си чул , го користат како анксиолитик на природна база, мислам дека не на крка, има и валеријана тоа му е главната состојка, мислам состојкиве природни што ги напиша не за линеспор

B

Black Guard

Гостин
Персен е за смирување како што напиш-а ти но нема да помогне многу,мислам дека млечните бактерии и чај од нане се подобар избор.

Валеријана(делува смирувачки на нервниот систем ) има и капки така да може да се користи со чај за смирување на тегоби.

Член од
28 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Прво навистина фала на советиве горе долу и нас ни се познати ама нејсе убаво се изложени тука :cuc::cuc:
ама многу рестрикции бе ке биде тешко:raz::my9:
----------------------------------------------------
вака луѓе прочитав се што сте пишеле за овие проклети киселини, јас ги имав страсно многу , главен причинител се стресот едно 90 %, а друго е неправилна исхрана . јас на преглед бев во Ремедига на гастроскопија ми става црево во желудник, и ми ја извадија киселината едно 300 грама сто емногу, и ми дадоа терапија со пачинја, апцинјата се нолпаза и реглан, и Персен за стрес, но не препорацувам да ги земате на своја глава, мора лекар прво да ве види оти ако не сте за таа терапија мозе да настетат апчинјата. друго додека е терапијата пазење на исхана обавезно. : Треба да се јаде варена храна строго, и манџи бес запршка. од зеленцук највеке моркови они се како лек за зелудникот, и ладно млеко бес шекер насабајле по една чашка,а мозе во старт една ипол, внимавајте на млекото мозе да направи со тек хоестерол во крфта ако консумирате од пола кило повеке на ден. и спортот помага трчање ама темпо по малку бес многу замор за имунитет на телото да се дава. од храната да напоменам , добро е орис , риба, месо пилеско некои зеленчуци, ама се варено, никако пржено и скара, компир е добар но не препорацувам оти прави киселина . друго со не треба да се консумира најстрого е кока кола, и газирани пијалоци, они се хаос во желудникот, газирана вода пиво ракија строго забрането, цигари никако, оти мозе да створат цир на зелудник а и полосо. И за крај најмногу со треба да се комсумира е релаксот - да се релаксирате да нема стрес со повеке да го избегнувате , да си ги контролирате мислите. да мислите дека сте здрави, со мислите да му помогнете на телото да се излекувате тоа е најбитно, ати ако имате стрес , сто и да правите се е джабе. оти и стресот е гавниот прицинител на болеста киселини во желудник.

Се надевам дека ви помогнав

Поздрави

Член од
30 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
3
Sega vo Eurofarm i Viola ima test za doma da se testiras za Helikobakter se vika Prima Home TesHelikobakter go imaat poveke od 50 % od lugeto i kaj poveketo od niv e edinstven pricinitel za kiselini,poduenost i bolki vo stomakot.Testiraj se doma i so tri nedeli pienje terapija se resava problemot.Mnogu cest problem so lesno resenie.Testiraj se doma.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
1. Брзо јадење - недоволно џвакање на храната.
2. Лоша храна - фаст фуд, зачини.
3. Прескокнување на оброци.
3. Обилни оброци.

Избегнувајте го ова, ќе би биде многу подобро.

M

Muranyi

Гостин
Јас имам големи проблеми со киселина и мачнина во желудникот,особено насабајле ако пијам кафе на гладно а посебно уз цигара,и многу ми помага комбинација од мед и таан.По една лажичка на гладно и за две недели ќе ви се реши проблемот.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
12.551
Јас апчиња пијам уште од 2007. Само два пати до сега по еден месец, значи заедно два месеци ми прекинал проблемот и појма немам зишто или како. Морам пред јадење да се напијам апче оти маф ми е планот...
Можете да откажувате што сакате но треба да се има на мукает дека желудникот најмногу страда од стрес/нервоза. Така да за комплетно решавање на проблемот освен откажување од некои природни орални задоволства (како бек ап), треба и промена на начинот на функционирање/размислување/живеење. Подобро изнавикај се или истепај некого (ако не ти е проблем) отколку да голташ кнедли што ќе ти ко малтретираат организмот а најмногу желудникот, тој е прв на мета.

П.С. За да се лишите од нервози, замарања и стресови обидете се да бидете Сунџерот Боб...озбилно.:coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom