Келнерите низ локалите

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Еве, да ви доловам на сите како поминува еден ден. Доаѓаш на работа и ја средуваш цела тераса. Бришеш маси, саваш мениа, пепелници. Го средуваш шанкот, средуваш внатре, ги средуваш тоалетите.
Во меѓувреме дошле гости и седнале у некое ќоше кај шо едвај се глеа, чекале 10 мин и ти доаѓаат да ти мрчат шо толку чекаат.
Таман ин доаѓаш на маса, им се извинуваш и културно им објаснуваш дека тој дел не се забележува баш, он ти мрчи и те пашува дали земаш добра плата зашо глеал дека не ти се работело. Ти си со извичници и прашалници над глава зашо до сеа не си седнал. Носиш нарачка, али он забораил да ти каже дека сака поише шеќерчиња, па шпарташ пак. Да беше тоа јас да заборавев шекерчиња ќе имаше мрчење.
Таман си средил се, си ги послужил сите, имаш 5 мин време и ти да пиеш кафе, доаѓа некој од шефовите и те замара за нешо шо не е ни твоја работа.
Ти доаѓаат гости на кои им велиш дека таму кај шо сакаат да седнат е резервирано (а има и ознаки дека е резервирано) они ти кажуваат дека таму кај шо сакаш да ги сместиш не им одговара и сиу седнуваат кај шо сакаат а е резервирано. И ус пат не порачуваат нишо зашо одма ќе си оделе а сепак седат поише од саат време. У меѓувреме шефот ти мрчи зашо таму имаш седнато гости.
Доаѓа време кај шо сите маси се зафатени, не знаеш кај ти е главата, те враќаат за уше едно шеќерче а ти се напињаш зашо 2 маси веќе чекаат 5 минути, се нашол некој паметен и си заминал без да ти плати. Се молиш да ти остаат некој денар бакшиш за да не мора да даваш пари од свој џеб. Деца трчаат на сите страни, растураат шо ќе фатат, кршат нешо ус пат. Шефот ти мрчи. Се потрошиле видовите сладолед шо само шо ти ги нарачале и треба да им се објаснуваш дур ти превртуваат очи.
Дошле две принцези на кои им се јаде нешо, али не нешо шо го ијаме моментално на располагање, и ти воздивнуваат дека го нема тоа шо они го сакаат. Порчуваат палачинки, ти им кажуваш дека ќе треба да чекаат 45мин до 1 саат, а на нив не им се чека. Конечно, нарачуваат нешо, се е океј конечно си викаш моеш да седнеш да се напиеш кафе, али принцезиве те викаат нафурани зашо виделе дека некој јаде позади палачинки, кои и онака биле порачани пред 1 саат и за тие ти се качиле на глава. Ти треба да се правдаш, ко божем не си сакал да им дадеш нешо, и нафурани практиочно те бркаат од маса.
Конечно доаѓа крај на работно време, треба да собереш пепелници, мениа, да пребришеш се и да се раздужиш надевајќи се дека не си у минус и дека ќе остане некој денар бакшиш за да имаш со шо да си идеш дома.
На крај рчаш по автобусот зашо тргнал порано, се возиш ко да си сардина а нозете плачат сами од себе.

Да, јас си ја најдов работата, али вие шо седите по локалите може да бидете малце пофини!!
Леле ти мора да работаш во некој кафиќ зад Господ зад грбот. Ова што го опишуваш овде нема шанси да им се дешава на сите келнери секој ден. Нон стоп сум по кафиќи и никој нема седено саат време без да нарача нешто, на место за кое веќе му рекле дека е резервирано.
 

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Не знам зашо си замислувате дека кога вие ќе нарачате нешто во кафич, дека конобарот целосно треба да ви се посвети вас. Дека вие сте богови а конобарот е обичен смртник кој треба да ви се покори на вашите барања.
Мене ми е јасно дека кога ќе нарачате вода дека навистина ви се пие и затоа ја нарачувате, али ако умираш за вода а глеаш дека конобарот сам служи 10 маси и не може да постигне - моеш да го мрднеш гзот 20 чекори и да си земеш сам вода. Нема да ти се деси нишо страшно.

Друго, ми седнуваат на маса 5 души и никој од нив не ми порачува нешо шо е нормално. Несот или е нематен, со пола лажица шеќер, без прелив, со капка млеко, макијатото да е појако, да е со поише млеко, да е ладно ама без мраз, еспресото да е у мала/голема шоља.. На чоек да му дое да се збрца на сред маса.
И шо е најтрагично, никој од вас (шо не работеле у кафич) не го зема тоа у предвид дека конобарот не ти го праи кафето.
Дека конобарот доаѓа на шанк, ја кажува о толку посебната нарачка, и чека да биде направена од шанкерите.
И пошо на шанкерот му се спие зашо си легнал у 4 а станал у 8, утнал нешо и конобарот го јаде тоа.
Друга приказна е тоа, шо коа доаѓаш на шанк и ја кажуваш нарачката, шанкерот мрчи, ти кенка кај ти текнало тоа сеа (ко божем за себе нарачуваш).
Друга приказна е шо шефот ти вика да не се пикаш позади шанк или да не ставаш ти сладолед, али пошо шанкерите се у лошите, ти треба да бираш дали да не го послушаш шефот и да се расправаш со него, или да се расправаш со шанкерот.
Ќе шпарташ 20 пати на масата, ќе вратиш 2 нарачки и нема да ти остаат денар бакшиш, иако си бил супер фин и си се извиниш 16 пати.
И вака цел ден.

Да, ние ијаме фиксна плата, и да, факт е дека газдите се идиоти и ни викаат да си зијаме бакшиш, али ако на маса седнете 5- 10 души, и сите остаите по 10 денари (шо за еден чоек не се којзнае колку пари) на конобарот ќе му го напраиш денот и следниот пат кога ќе доеш пак, ќе те тинтра поише, ќе биде понасмеан, поопуштен и нема да сака да си збрца нож зашо си толку посебен и сакаш 2 зрна шеќер у кафето.

Еве, да ви доловам на сите како поминува еден ден. Доаѓаш на работа и ја средуваш цела тераса. Бришеш маси, саваш мениа, пепелници. Го средуваш шанкот, средуваш внатре, ги средуваш тоалетите.
Во меѓувреме дошле гости и седнале у некое ќоше кај шо едвај се глеа, чекале 10 мин и ти доаѓаат да ти мрчат шо толку чекаат.
Таман ин доаѓаш на маса, им се извинуваш и културно им објаснуваш дека тој дел не се забележува баш, он ти мрчи и те пашува дали земаш добра плата зашо глеал дека не ти се работело. Ти си со извичници и прашалници над глава зашо до сеа не си седнал. Носиш нарачка, али он забораил да ти каже дека сака поише шеќерчиња, па шпарташ пак. Да беше тоа јас да заборавев шекерчиња ќе имаше мрчење.
Таман си средил се, си ги послужил сите, имаш 5 мин време и ти да пиеш кафе, доаѓа некој од шефовите и те замара за нешо шо не е ни твоја работа.
Ти доаѓаат гости на кои им велиш дека таму кај шо сакаат да седнат е резервирано (а има и ознаки дека е резервирано) они ти кажуваат дека таму кај шо сакаш да ги сместиш не им одговара и сиу седнуваат кај шо сакаат а е резервирано. И ус пат не порачуваат нишо зашо одма ќе си оделе а сепак седат поише од саат време. У меѓувреме шефот ти мрчи зашо таму имаш седнато гости.
Доаѓа време кај шо сите маси се зафатени, не знаеш кај ти е главата, те враќаат за уше едно шеќерче а ти се напињаш зашо 2 маси веќе чекаат 5 минути, се нашол некој паметен и си заминал без да ти плати. Се молиш да ти остаат некој денар бакшиш за да не мора да даваш пари од свој џеб. Деца трчаат на сите страни, растураат шо ќе фатат, кршат нешо ус пат. Шефот ти мрчи. Се потрошиле видовите сладолед шо само шо ти ги нарачале и треба да им се објаснуваш дур ти превртуваат очи.
Дошле две принцези на кои им се јаде нешо, али не нешо шо го ијаме моментално на располагање, и ти воздивнуваат дека го нема тоа шо они го сакаат. Порчуваат палачинки, ти им кажуваш дека ќе треба да чекаат 45мин до 1 саат, а на нив не им се чека. Конечно, нарачуваат нешо, се е океј конечно си викаш моеш да седнеш да се напиеш кафе, али принцезиве те викаат нафурани зашо виделе дека некој јаде позади палачинки, кои и онака биле порачани пред 1 саат и за тие ти се качиле на глава. Ти треба да се правдаш, ко божем не си сакал да им дадеш нешо, и нафурани практиочно те бркаат од маса.
Конечно доаѓа крај на работно време, треба да собереш пепелници, мениа, да пребришеш се и да се раздужиш надевајќи се дека не си у минус и дека ќе остане некој денар бакшиш за да имаш со шо да си идеш дома.
На крај рчаш по автобусот зашо тргнал порано, се возиш ко да си сардина а нозете плачат сами од себе.

Да, јас си ја најдов работата, али вие шо седите по локалите може да бидете малце пофини!!
шо напрај ти бе девојко црнци ги напрај келнерите,кизнај за која биртија ни зборуваш тука празни муабети
Плус тоа и не толку опасно како што ти ни опиша еден работен ден келнерски..олабај жити све :D
 
Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Ја коа идам на некое местенце да пијам коњак/чај/пиво/вода_оти_неам_пари/друго, го праам тоа оти сакам да си поминам убаво, што подразбира да си попраам муабет со тој/таа со кој/а сум излегол да го испијам предмалку наведеното. Најчесто не ми е битен локалот, битна ми е цената. У главно... туку, кај зарибав...

Општо гледано, тоа е една од ретките можности македонецот (за пошироко не причам) да успее да се чувствуа надредено, да му глуми газда на некого. Му викале на школо/факултет/работа/дома/градинка/старечки дом на типот, па тој сака да се праи џек (ко Џо Стремер) некаде, а тоа му е шансата: у кафиќ пеер. Нели, таму келнерите/келнерките ги гледа(ме) како робови и треба да се понашаат како што ние сакаме. Демек: шо разбира бе, келнерска стока, треба да работи. А реалноста е таа што батето кое наредува не знае која река тече испод Савски мост, а келнерот го рецитира Рабиндранат Тагоре на бањање. Али, знаш... роб мора да е, мора да ти се насмее додека ти го носи скапото кафе, и слични ствари.

Мене уопште не ми е битно дали ке ми рече „повели“ и дали ке ми се насмее. Нека го донесе, јас ке го пијам „нештото“. Не дојдов за да ми се насмее келнерот/келнерката.
Ниту пак дојдов да изигравам џек кај луѓе што поштено сакаат леб да си заработат.
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Леле ти мора да работаш во некој кафиќ зад Господ зад грбот. Ова што го опишуваш овде нема шанси да им се дешава на сите келнери секој ден. Нон стоп сум по кафиќи и никој нема седено саат време без да нарача нешто, на место за кое веќе му рекле дека е резервирано.
Тоа шо ти го опишав ми се деси у еден ден.
Не велам дека секој ден се дешава тоа на секој келнер, али сакав да ви доловам шо се дешава, со какви нервози се соочуваме, нервози кои вие гостите не ги гледате а и не ве интересираат фала богу. Ама веќе кога коментираме и кога имате шанса да дознаете шо се дешава у позадина - да ви доловам за да имае повеќе разбирање.
--- надополнето: Jun 26, 2011 5:27 PM ---
шо напрај ти бе девојко црнци ги напрај келнерите,кизнај за која биртија ни зборуваш тука празни муабети
Плус тоа и не толку опасно како што ти ни опиша еден работен ден келнерски..олабај жити све :D
Вчера премиерот ни беше на гости, денес некој министер. Па сеа ти види дали работам у биртија ;)
Баш напротив, колку е поелитен, појак кафичот - толку поише малтретирање има.
 
T

Tetro

Гостин
Не велам дека секој ден се дешава тоа на секој келнер, али сакав да ви доловам шо се дешава, со какви нервози се соочуваме, нервози кои вие гостите не ги гледате а и не ве интересираат фала богу. Ама веќе кога коментираме и кога имате шанса да дознаете шо се дешава у позадина - да ви доловам за да имае повеќе разбирање.
Еве, да речеме дека те разбирам што ти е маката. Во секоја работа со луѓе има стрес, наша обврска е да се справиме со него. Сте избрале да работите како келнер/ка и тоа ви е привремена работа, никој не сака со оваа професија да направи кариера, нормално. Најлесно си поминуваат тие што не ставаат ништо на срце и се забавуваат додека работат.

Јас сум од тие кои не очекуваат келнерот/ката да биде нешто посебно, нема никаква потреба да ми се клања пред мене, ниту да ме гледа постојано во очи. Само да не биде нервозен/нервозна кога ќе разговара со мене, и на крајот ќе си добие скромен бакшиш. :)

Вчера премиерот ни беше на гости, денес некој министер. Па сеа ти види дали работам у биртија ;)
Баш напротив, колку е поелитен, појак кафичот - толку поише малтретирање има.
Ако те малтретира некој на работно место, поднеси му пријава. Што е тој повеќе од тебе па да те малтретира?
 
V

Vollstandig

Гостин
Ако те малтретира некој на работно место, поднеси му пријава. Што е тој повеќе од тебе па да те малтретира?


Г А З Д А:)

Јас истото го викав за келнерите кои се понашаат “чудно“ ете на некој начин да речеме или нељубезно со гостите.
Целата вина лежи во газдите, доколку на келнерот му платиш добра дневница и му дадеш волја за работа сигурно ќе си ја заврши повеќе од одлично работата и нема да има никакви испади во однос на гостите. И јас кога работев во ресторан се случуваше малце безволно да служам некој гостин, чисто поради лошиот ден, немање дневница или каснење на плата.
Ипак, од општа култура, морал и етика, приватните проблеми не треба да се истураат на гостите, пошто позицијата е фактички СЛУГА, а не газдарување, како што владее мислење во помалите градови, кога некој е келнер се замислува кој знае што е.
 
Z

Zona Pelucida

Гостин
Не знам зашо си замислувате дека кога вие ќе нарачате нешто во кафич, дека конобарот целосно треба да ви се посвети вас. Дека вие сте богови а конобарот е обичен смртник кој треба да ви се покори на вашите барања.
Мене ми е јасно дека кога ќе нарачате вода дека навистина ви се пие и затоа ја нарачувате, али ако умираш за вода а глеаш дека конобарот сам служи 10 маси и не може да постигне - моеш да го мрднеш гзот 20 чекори и да си земеш сам вода. Нема да ти се деси нишо страшно.

Друго, ми седнуваат на маса 5 души и никој од нив не ми порачува нешо шо е нормално. Несот или е нематен, со пола лажица шеќер, без прелив, со капка млеко, макијатото да е појако, да е со поише млеко, да е ладно ама без мраз, еспресото да е у мала/голема шоља.. На чоек да му дое да се збрца на сред маса.
И шо е најтрагично, никој од вас (шо не работеле у кафич) не го зема тоа у предвид дека конобарот не ти го праи кафето.
Дека конобарот доаѓа на шанк, ја кажува о толку посебната нарачка, и чека да биде направена од шанкерите.
И пошо на шанкерот му се спие зашо си легнал у 4 а станал у 8, утнал нешо и конобарот го јаде тоа.
Друга приказна е тоа, шо коа доаѓаш на шанк и ја кажуваш нарачката, шанкерот мрчи, ти кенка кај ти текнало тоа сеа (ко божем за себе нарачуваш).
Друга приказна е шо шефот ти вика да не се пикаш позади шанк или да не ставаш ти сладолед, али пошо шанкерите се у лошите, ти треба да бираш дали да не го послушаш шефот и да се расправаш со него, или да се расправаш со шанкерот.
Ќе шпарташ 20 пати на масата, ќе вратиш 2 нарачки и нема да ти остаат денар бакшиш, иако си бил супер фин и си се извиниш 16 пати.
И вака цел ден.

Да, ние ијаме фиксна плата, и да, факт е дека газдите се идиоти и ни викаат да си зијаме бакшиш, али ако на маса седнете 5- 10 души, и сите остаите по 10 денари (шо за еден чоек не се којзнае колку пари) на конобарот ќе му го напраиш денот и следниот пат кога ќе доеш пак, ќе те тинтра поише, ќе биде понасмеан, поопуштен и нема да сака да си збрца нож зашо си толку посебен и сакаш 2 зрна шеќер у кафето.

Еве, да ви доловам на сите како поминува еден ден. Доаѓаш на работа и ја средуваш цела тераса. Бришеш маси, саваш мениа, пепелници. Го средуваш шанкот, средуваш внатре, ги средуваш тоалетите.
Во меѓувреме дошле гости и седнале у некое ќоше кај шо едвај се глеа, чекале 10 мин и ти доаѓаат да ти мрчат шо толку чекаат.
Таман ин доаѓаш на маса, им се извинуваш и културно им објаснуваш дека тој дел не се забележува баш, он ти мрчи и те пашува дали земаш добра плата зашо глеал дека не ти се работело. Ти си со извичници и прашалници над глава зашо до сеа не си седнал. Носиш нарачка, али он забораил да ти каже дека сака поише шеќерчиња, па шпарташ пак. Да беше тоа јас да заборавев шекерчиња ќе имаше мрчење.
Таман си средил се, си ги послужил сите, имаш 5 мин време и ти да пиеш кафе, доаѓа некој од шефовите и те замара за нешо шо не е ни твоја работа.
Ти доаѓаат гости на кои им велиш дека таму кај шо сакаат да седнат е резервирано (а има и ознаки дека е резервирано) они ти кажуваат дека таму кај шо сакаш да ги сместиш не им одговара и сиу седнуваат кај шо сакаат а е резервирано. И ус пат не порачуваат нишо зашо одма ќе си оделе а сепак седат поише од саат време. У меѓувреме шефот ти мрчи зашо таму имаш седнато гости.
Доаѓа време кај шо сите маси се зафатени, не знаеш кај ти е главата, те враќаат за уше едно шеќерче а ти се напињаш зашо 2 маси веќе чекаат 5 минути, се нашол некој паметен и си заминал без да ти плати. Се молиш да ти остаат некој денар бакшиш за да не мора да даваш пари од свој џеб. Деца трчаат на сите страни, растураат шо ќе фатат, кршат нешо ус пат. Шефот ти мрчи. Се потрошиле видовите сладолед шо само шо ти ги нарачале и треба да им се објаснуваш дур ти превртуваат очи.
Дошле две принцези на кои им се јаде нешо, али не нешо шо го ијаме моментално на располагање, и ти воздивнуваат дека го нема тоа шо они го сакаат. Порчуваат палачинки, ти им кажуваш дека ќе треба да чекаат 45мин до 1 саат, а на нив не им се чека. Конечно, нарачуваат нешо, се е океј конечно си викаш моеш да седнеш да се напиеш кафе, али принцезиве те викаат нафурани зашо виделе дека некој јаде позади палачинки, кои и онака биле порачани пред 1 саат и за тие ти се качиле на глава. Ти треба да се правдаш, ко божем не си сакал да им дадеш нешо, и нафурани практиочно те бркаат од маса.
Конечно доаѓа крај на работно време, треба да собереш пепелници, мениа, да пребришеш се и да се раздужиш надевајќи се дека не си у минус и дека ќе остане некој денар бакшиш за да имаш со шо да си идеш дома.
На крај рчаш по автобусот зашо тргнал порано, се возиш ко да си сардина а нозете плачат сами од себе.

Да, јас си ја најдов работата, али вие шо седите по локалите може да бидете малце пофини!!
Никој не те тера да работиш, можеш секое време да се откажеш, каков црн бакшиш заслужуваш после постов. Страшно ме иритираат луѓе ко тебе што се жалат, работава нејќам да работам а сакам пари, епа нема. Да не сакаш да ти кажам од страна на муштериите колку само јас не сум задоволна од келнерите во повеќето кафичи, една услужливост-катастрофа.
 
B

Borg_Drone

Гостин
Никој не те тера да работиш, можеш секое време да се откажеш, каков црн бакшиш заслужуваш после постов. Страшно ме иритираат луѓе ко тебе што се жалат, работава нејќам да работам а сакам пари, епа нема. Да не сакаш да ти кажам од страна на муштериите колку само јас не сум задоволна од келнерите во повеќето кафичи, една услужливост-катастрофа.
Абе не е работата сега ако она е работник да ја третира секој како ........ зошто и она е човек.Друго, колку што гледам горе веќе напишала дека нашла работа што значи на неа и се работи, да не и се работело немаше да работи.На неа и беше друга поентата, она што го напишав јас.
Али тоа е типично и секојдневие во Скопје за жал, кое само му носи пропаст на ова општество ништо повеќе.Не дека нешто надвор е посјајно ама ајде....
А од друга страна пак, разберете мора да се адаптирате, прво вие работите со луѓе а во сите овие 2 милиона луѓе има луѓе кои се нервозни, кои се среќни, кои се арогантни и.т.н.Едно е јасно, сите луѓе не можат да бидат исти и морате да се прилагодувате на условите.Не може секој муштерија кога ќе ви влезе во кафуле да ви се обрати со насмевка, тоа го нема никаде.
Друго, и јас сум работел во кујна, ме рендале секакви „јавни и познати фаци“ со тоа што ми нарачувале јадења во 12 часот навечер во време кога јас се сум измил и сум спремил за прва смена, во време кога сум требал да си одам дома па наместо во 12 сум одел во 3 сабајле дома (а на работа наредниот ден прва смена од 7 сабајле) и што сум требал да направам??Да им отидам и да им ги треснам тавите од глава? Не бе брате, сум трпел ако сакаш парче леб и да задржиш работа ќе трпиш.Зошто работодавецот не го интересира ама баш ништо за тебе и за твојот труд.За него важи максимата :„трудот е полн со невработени“.Да не сакате вашиот работодавец случајно да ви намести и креветче за време на паузата, и да ви спреми пелени? Тоа го нема, единствено во делото на Томас Мур „Утопија“.
 

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Вчера премиерот ни беше на гости, денес некој министер. Па сеа ти види дали работам у биртија ;)
Баш напротив, колку е поелитен, појак кафичот - толку поише малтретирање има.
извини што се изразив така некултурно
Него друго да ти кажам,(дека колку што заприметив со многу жалби се расврли по муштериите)и сама си кажа дека немаш прегелдност(имало некое место во кафаната непрегледно пфффффффф) во работата,кога си на работа очите 4 треба да ги имаш.Се знае дека келнерската работа е да ги служуш луѓето,и треба да се прилагодиш на секаков карактер...а по твоето мислење забележав дека кај тебе иделе луѓе што не оставале бакшиш,твојата услуга треба да биде подеднаква кон сите,и тие што оставаат бакшиш и тие шо не оставаат,инаку не си профи(хехе профи)
 
V

Vollstandig

Гостин
Абе ти Magde, ако мислиш со такво понашање дека ќе бидиш келнерка тешко тебе, што мислеше бе, дека келнерка е “Донеси едно кафе и цел ден дреми?“
Јас да дојдам во тој кафич кај што работиш и да свиткаш муцки ако те пратам по вода по шеќер по незнам што има тоа масата од глава да ти ја треснам, па 2 години ја имав искуство како келнер, и ретко да се изнервираш со гостин гостино не е ни крив ни должен, келнер во превод е СЛУГА, значи да служиш гости а не да се куросуваш оти имаш душа или ти бил памето одлетан од 10 маси што се наполниле, ако не си за таа работа не му ебај денот на тој што седнал да одмори и да пие кафе.
 
Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
Абе ти Magde, ако мислиш со такво понашање дека ќе бидиш келнерка тешко тебе, што мислеше бе, дека келнерка е “Донеси едно кафе и цел ден дреми?“
Јас да дојдам во тој кафич кај што работиш и да свиткаш муцки ако те пратам по вода по шеќер по незнам што има тоа масата од глава да ти ја треснам, па 2 години ја имав искуство како келнер, и ретко да се изнервираш со гостин гостино не е ни крив ни должен, келнер во превод е СЛУГА, значи да служиш гости а не да се куросуваш оти имаш душа или ти бил памето одлетан од 10 маси што се наполниле, ако не си за таа работа не му ебај денот на тој што седнал да одмори и да пие кафе.
леле колку убава тема но многу касно ја гледам и се вклучувам.

сакаш келнер? плати си го. колку пати ти ке кажеш Благодарам? за тој да ти каже повели? вие келнерите ги гледате како слуги,затоа што не сте виделе лугето на запад како се понашат со келнерите. Гостин во превод што е пак? македонец? =губре
 

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Ја највише ги сакам кафичине кај шо келнер неможеш да видиш... сериозно, еднаш да дојде, да порачаме, да донесе и толку поише не ми треба, неќум надглава да ми виси цел ден, ако ми треба нешто ко вода, шеќер, иам нозе- ќе станам ќе си зеам....
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.491
Поени од реакции
8.002
Ја највише ги сакам кафичине кај шо келнер неможеш да видиш... сериозно, еднаш да дојде, да порачаме, да донесе и толку поише не ми треба, неќум надглава да ми виси цел ден, ако ми треба нешто ко вода, шеќер, иам нозе- ќе станам ќе си зеам....
Ако е за станување дома ќе си седам. Не ми треба да идам у кафич.

Енивејз, после келнерките у Хард Рок Кафе у Мајами и пивницата у Сент Џон, Канада, овдешните се онака... ама ако најдам некој/а приближно на овие погорепишаните оставам бакшиш.
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.491
Поени од реакции
8.002
Па од надвор изгледаат вака http://suicidegirls.com/shop/216/Hard-Girls-Soft-Light/ Додуша у пивницата у Сент Џон имаат само една ваква, другите се онака без пирсови и тетоважи, ама штом дојдеш веднаш ти приоѓаат, ти оставаат таман време да разгледаш мени. Не се ко кај нас ќе ти остаат мени и ги нема пола саат. Секогаш насмеани.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom