Квалификации за европските натпреварувања

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Па пишуваше на резултати дек е играно во Кратово, а ме мрзи да гледам слики кај е играно.
На градски играа, Ренова играше на ФФМ, нема шанси да се играат утакмици од ова ниво на стадионот во Кратово или Тетово.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.929
Поени од реакции
17.931
На градски играа, Ренова играше на ФФМ, нема шанси да се играат утакмици од ова ниво на стадионот во Кратово или Тетово.
Па да де и мене ми чудно. Единствени стадиони што го исполнуваат стандардот покрај тие два е и оној во Струмица како што знам...

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Не бе таман работа, цел живот нека се радуваат што поминале едно или две квалификациони кола :LOL:
Bolje taka od Kolku da cekam partija da dojde na vlast za da mozam da igram evropa, si lapame milionce sekoja godina promivirame igraci prodavame, a Vie?!

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Bolje taka od Kolku da cekam partija da dojde na vlast za da mozam da igram evropa, si lapame milionce sekoja godina promivirame igraci prodavame, a Vie?!
Фан клубот им дреме празен, не ги интересира ништо за клубот се додека не дојде ваков момент. Навивачи на батерии сте ае коа ќе примите петарда од Тота ќе ве снема пак до некоја победа над Вардар, тогаш ќе излезете од подрумот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Иначе еве рандом, ако Шкендија го изненади Мурџо, потенцијални противници во следно коло ќе им се:

Стеауа, Гранада, Милан, АЕК, Ренџерс, ЛАСК, Хапоел Бе'ер Шива, Розенборг, Аполон, Ростов, Рем, Ријека, ЦСКА Софија

До мене е..или ова е некако поквалитетно станато?

Реално може Тотенхем-Милан да гледаме во следно коло.

Чисто за споредба, еве ги сите екипи што ќе играат плејоф во ЛШ:
Славија Прага, Митјиланд, Макаби Тел Авив, Салцбург, Олимпијакос, Омонија, Молде, Ференцварош, Краснодар, ПАОК, Гент, Динамо Киев

Не може некој да ми каже дека овдека има огромна разлика???

Реално Шкендија би имала 200 пати поголема шанса со било која од овие екипи што ќе играат ЛШ него ли овие во ЛЕ...

И пак ќе кажам...Омонија...Славија...Ференцварош...ПАОК..

До толку бе не постои ниту еден лудак со пари во државава да се посвети на една екипа за да ја донесе на ниво на Ференцварош? ПАОК? Славија? Меч ги дели од групна фаза во ЛШ, загарантирано имаат групна фаза во ЛЕ.

А гарантирам дека буџетот на Омонија е 50 пати послаб од..кој и да бил 12 то место во Шпанија/Германија/Ангија лани...
Не треба многу за групна фаза...

Ама добро, сфаќам дека зборам глупости, сепак за Македонски стандарди ова значи огромен скок од ова сега што се "вложува"

B

Beck's

Гостин
Иначе еве рандом, ако Шкендија го изненади Мурџо, потенцијални противници во следно коло ќе им се:

Стеауа, Гранада, Милан, АЕК, Ренџерс, ЛАСК, Хапоел Бе'ер Шива, Розенборг, Аполон, Ростов, Рем, Ријека, ЦСКА Софија

До мене е..или ова е некако поквалитетно станато?

Реално може Тотенхем-Милан да гледаме во следно коло.

Чисто за споредба, еве ги сите екипи што ќе играат плејоф во ЛШ:
Славија Прага, Митјиланд, Макаби Тел Авив, Салцбург, Олимпијакос, Омонија, Молде, Ференцварош, Краснодар, ПАОК, Гент, Динамо Киев

Не може некој да ми каже дека овдека има огромна разлика???

Реално Шкендија би имала 200 пати поголема шанса со било која од овие екипи што ќе играат ЛШ него ли овие во ЛЕ...

До толку бе не постои ниту еден лудак со пари во државава да се посвети на една екипа за да ја донесе на ниво на Ференцварош? ПАОК? Славија? Меч ги дели од групна фаза во ЛШ, загарантирано имаат групна фаза во ЛЕ.

А гарантирам дека буџетот на Омонија е 50 пати послаб од..кој и да бил 12 то место во Шпанија/Германија/Ангија лани...

Ама добро, сфаќам дека зборам глупости, сепак за Македонски стандарди ова значи огромен скок од ова сега што се "вложува"
Ne e samo da se investira vo klub. Fali kvalitetna infrastruktura i kvalitetno sudenje. Koga sme kaj sudenjeto ovdeka ne treba da se vlozi pari za da sudat kvalitetno nego treba samo da bidat profesionalci.
Primer gi gledav Sileks preeska, od sto se naviknati na selski fudbal so pomos na sudiite celo vreme probuvaa so simulacii na faul ili penali, ama sudijata ne gi fermase

E koga nema da gi fermat i nasite sudii togas avtomatski raste kvalitetot na fudbalot

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.491
Поени од реакции
14.934
До толку бе не постои ниту еден лудак со пари во државава да се посвети на една екипа за да ја донесе на ниво на Ференцварош?
И тоа на какво убаво стадионче играат, ново со капацитет за 22 000 души. Е кога би имал Вардар едно такво. :D

Унгарците многу вложуваат во фудбал, полека тоа почнува да дава резултати. Но, интересно е што не вложуваат само во Унгарија, туку и во соседните држави. Сопственици се на Осијек (каде исто градат стадионче) и на ТСЦ Бачка Топола. Подобро ќе беше на времето со нив некако да се договореа наместо со Самсоненко. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
не се споредувајте со Унгарија коа е во прашање спортски сали, стадиони..
коа ние еден стадион асално неможе да го напрајме и се фалиме со една трибина со капацитет од 2000 гледачи и тоа таа ќе се прае една година најмалце, не пак да напрајме некое стадионче со капацитет барем од 10.000 гледачи.

сеа за мечот против Тотенхем не се знае дали ќе се игра на градски, прибидејќи ќе се спремал теренот за со мечот против Косово(секој три месеци дренажа средуваат) ..планирано им беше после мечот Силекс - Дрита да се затвори градски.. ама тешко дека Тотенхем ќе се нафатат да играат на терените на ффм, а други стадиони немаме..

извинете за оф топик :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А бе добро, факт е дека сме светлосни години зад сите што ги споменав во моментов...ама мислам со професионализам и сериозен пристап може да се стигне до тоа ниво (кое што е ништожно во споредба со топ екипите во светот)

Е тоа што никој кај нас нема ќар од тоа, а и не е будала да фрла пари за глупости...исто така ми е јасно :D

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.023
Силекс го одигра она стандардноно македонско - дома ќе се палам, со иностранство центар не можам да пројдам без шут на гол. Резил од таков аматерски тим да загубиш! Ренова и Шкендија имаа појаки противници и бајаги подобро парираа.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846

Малце забораваш дека Омонија ја елиминира Звезда,Ференцварош го елиминира Динамо Загреб и ПАОК ја испадна Бенфика....стави ги на нивно место Динамо Загреб,Звезда и Бенфика па немаше така наивно да делуваат противниците..сепак овие три беа редовни учесници во ЛШ
Автоматски споено мислење:

Ne e samo da se investira vo klub. Fali kvalitetna infrastruktura i kvalitetno sudenje. Koga sme kaj sudenjeto ovdeka ne treba da se vlozi pari za da sudat kvalitetno nego treba samo da bidat profesionalci.
Primer gi gledav Sileks preeska, od sto se naviknati na selski fudbal so pomos na sudiite celo vreme probuvaa so simulacii na faul ili penali, ama sudijata ne gi fermase

E koga nema da gi fermat i nasite sudii togas avtomatski raste kvalitetot na fudbalot

Sent from my iPhone using Tapatalk
Малце ги потценвате судиите во Македонија...кај нас напротив судиите и тоа како се професионални и одлично си ја вршат работата...само што впечаток ви оставаат кога грешат или кога ќе направат некоја глупост....а во споредба со останатите држави од Балканот нашите судии се најмалце на исто ниво а можеби подобри како колектив.....Битолските судии се на пример машини...лично ги познавам сите се натчитани и тренираат до безкрај ....Качевски од Струга е машина исто...Мечкаровски и Ставрев да не прајме муабет веќе за нив.....да не навлегваме во оваа тема бидејќи нема да се докажиме

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Сега знаеме зашто Шкендија досега се нема пласирано во групна фаза ЛЕ или ЛШ.

Време е да се отвори ШФТВ - Шкендија Фан ТВ, појако од Арсенал Фан ТВ ќе биде :D

Малце забораваш дека Омонија ја елиминира Звезда,Ференцварош го елиминира Динамо Загреб и ПАОК ја испадна Бенфика....стави ги на нивно место Динамо Загреб,Звезда и Бенфика па немаше така наивно да делуваат противниците..сепак овие три беа редовни учесници во ЛШ
Нц, уште ќе важеше ова. Освен Бенфика, не можеш да кажеш дека Загреб и Звезда се класа екипи за Тотенхем, Ренџерс, Милан и слично.

Сигурно Шкендија во моментов со две раце ќе потпише да игра со Звезда наместо Тотенхем (од аспект на какви шанси имаат за поминување)
Автоматски споено мислење:

1600417156012.png

Еве потенцијални противници во следно коло под претпоставка дека Мурињо планира да се пензионира у следниве пар месеци и изгуби :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom