Квалификации за ЛШ: ВАРДАР Скопје - БАТЕ Борисов

Кој ќе помине во 3то коло ?

• Вкупно гласачи
    227
Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Inaku na pocetokot od mecot, t.e. taman koga pocnaa pred mene covek dozivea infarkt ( star covek bese vo prasanje ), ili imase epilepticen napad, pojma nemam, go reanimiraa, mu masiraa srce se cekase da pristigne prva pomos koja standrd kasnese, pa posle dur se odvede do dole u pm, ama pocna da dishe, se osvesni malce ama slikata bese jeziva, taka da toa bese pricinata zasto dole bese povikana brzata pomos, za tie sto eventualno se prasuvale sto e rabotata.

Se nadevam dobro e covekot, spored poslednite informacii bil svesen i ok, bravo za lugeto od publika sto dadoa Se od sebe za da mu go spasat zivotot.
Во 6 ти блок беше ти? Зошто амбулантната кола таму дојде а и јас се прашував што ли било. Се надевам дека човекот ќе преживее.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Тоа е што слушнав јас од тв преносот, а не зборите за тоа дека МТВ го реализирала, па за тоа не се можело да се слушни, не е таа мтв која реализираше пренос со една камера од пред неколку години и сеа, преносот беше во ред.
И јас да сум бил на западна трибина би ми била најдобра атмосфера во Македонија.
Првите 5 - 10 минути како беше се во ред со преносот и се осеќаше дека стварно има атмосфера и се тоа шо следува, а после наеднаш спласна т.е останаа само да навиваат Комитите.. не ми е работата да се расправам, ама тоа го коментирам од што слушнав на тв.
И тогаш нема што да се буните за европските утакмици на Работнички.
Што сакаш на игра во која не можат два паса да сврзат и кога идат во контра скоро секогаш има еден паметен кој ќе се вкопа во земја и го гледа играчот од бате во очи мислиш психолошка војна им е тактиката.Аут еден асален не изведоа,скоро секој воздушен дуел го изгубија во скоро секоја акција беа буквално избуткувани на страна од играчите на Бате.

Кога почнаа со константно напаѓање накај 70та или 80 та цела публика стана и навиваше за на крај повторна да изведуваат аут 1 минута и ентузијазмот да спласне и сите да си седнат.

Не може играчите да играат пацерски фудбал а публиката уште среќна да биде и да навива од срце.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.842
Тоа е што слушнав јас од тв преносот, а не зборите за тоа дека МТВ го реализирала, па за тоа не се можело да се слушни, не е таа мтв која реализираше пренос со една камера од пред неколку години и сеа, преносот беше во ред.
И јас да сум бил на западна трибина би ми била најдобра атмосфера во Македонија.
Првите 5 - 10 минути како беше се во ред со преносот и се осеќаше дека стварно има атмосфера и се тоа шо следува, а после наеднаш спласна т.е останаа само да навиваат Комитите.. не ми е работата да се расправам, ама тоа го коментирам од што слушнав на тв.
И тогаш нема што да се буните за европските утакмици на Работнички.
Друже неколку пати ја дигнавме публиката на нозе во текот на мечот. Ко прво ова не се мечеви на куртонски екипи па да пее цел стадион Излези момче право на тераса или сда вика Македонија Македонија, зар во странство публиката пее со ултрасите?
Одс кај би ги знаеле нашите песни?
Имаше моменти кога цел стадион пееше, ама буквално пееше со нас, вибрираа трибините, а еднаш и цел стадион правеше ЗИГА ЗАГА.
Дека не се се инбдијанци, потврди фактот што иако имаше доста нови фаци меѓу нас, сепак навивањето беше одлично, 90 минути. За информација навивавме од саат време пред мечот :)
Три саати :)

Затоа не се излетувајте со вакви коментари.Интересно како сите критикуваат кога се работи за Вардар. Еднапш некој од фациве на форумов кои увек дселат пофалби за други групи, али за нас ни збор.Ваква атмосфера не се дешава често и секоја дсруга екипа може да сонува. Сме ги виделе другите групи како функционираат со повеќе луѓе на трибина (дсодсуша едвај 2-3 може да соберат солиден број навивачи).

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.998
Поени од реакции
45.444
Во 6 ти блок беше ти? Зошто амбулантната кола таму дојде а и јас се прашував што ли било. Се надевам дека човекот ќе преживее.
ne, 21vi, 43ti red, na sever, bajagi gore, od tamu go nosea a dole go spustija, jebiga, ne se naviknati na vakvo nesto, kasnea bajagi samo reakcijata na lugjeto od okolu zavrsi dosta rabota, a potoa i intervencijata na lekarite, pretpostavuvam deka tie sto pomagaa bea doktori zasto se baraa takvi luge pa pritrcaa nekolku, plus i edna devojka koja go svrti na strana vo lezecka sostojba i mu go vadese jazikot zasto najverojatno go imase goltnato.Ja odma im rekov na redarite da javat dole kaj ambulantnoto vozilo i odma da dojde i vednas da se intervenira za da se odnese do dole, imaat oni i defibrilator, lekarive dojdoa ama oprema nikakva nemaa, tek potoa donesoa boca so kislorod i toa zavrsi takodze dosta rabota vo paket so covekot so mu go masirase srceto.:facepalm:

Mnogu losha slika, mi se odmili i fudbal i se, skoro i gotov da bese covekot i dobro e sto informaciite posledni bea deka e ok, inace dosta losa bese slikata kaj lugjevo od okolu, bukvalno gledaa kako covek umira odnosno se bori za zivot. Sea moze i preudiciram malku zasto neznam dali navistina stanuvase zbor za infarkt iako simptomite bea tie, ama slikata bese takva, jeziva, za greota covekot u pm.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
И сега кој е крив... ние што сме правеле притисок?
Не брат, тие се криви што не правеа притисок на гол, како можеа во 95 минута да изведат добар напад...
Абе види, до негде се криви и медиумите и самите скопјани. Уште непочната утакмицата тие го напраја вардар следен противник на Дебрецен. Па после то како Македонија ја фаќа нова еуфорија. Сето то влијај на играчите и се под преголем притисок. Од една страна резултатот од првата утакмица, а од друга страна скопјани. Јбг не е лесно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.842
Па нормално дека ќе има такви случаеви, еден влез за две трибини, ти ебам ретарсдираните... Сто саати излагавме од трибина пошто од истиот излез излагаше пола јужна. 10 000 луѓе од еден излез:tapp:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Сварно ми е жал кога на таква публика се сервира таква игра!
Публика прекрасна како што може да посака секој клуб а игра непропорционална на љубовта од трибините!
И сега некој загреан фан ќе каже дека се одиграло одлично и дека не сме можеле да очекуваме 5-0 (со второто се согласувам), меѓутоа пожелно е да се погледне сликата малку подетално, вардар без игра почна фуриозно до трета минута и тоа беше шпанската игра на теренот! Конкретни шанси скоро и да немаше, најопасната шанса беше што би рекол коментаторот тренинг топка за противничкиот голман, и еден надежен момент украдена топка, 3-2 и се сплеткаа! Другото беше се обид да се контролира средината, таа средина што ја форсираа и во изјавите и во пишаните медиуми.... што и не донесе ништо повеќе од првиот натпревар!
За среќа што не беа Бате доволно писмени промашувајќи 100%тни шанси од типот на лобот и неколку налети преку дупките во одбраната инаку цел стадион пак ќе заминеше дома со наведната глава од типот на натпреварот Македонија - Ирска!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
ne, 21vi, 43ti red, na sever, bajagi gore, od tamu go nosea a dole go spustija, jebiga, ne se naviknati na vakvo nesto, kasnea bajagi samo reakcijata na lugjeto od okolu zavrsi dosta rabota, a potoa i intervencijata na lekarite, pretpostavuvam deka tie sto pomagaa bea doktori zasto se baraa takvi luge pa pritrcaa nekolku, plus i edna devojka koja go svrti na strana vo lezecka sostojba i mu go vadese jazikot zasto najverojatno go imase goltnato.Ja odma im rekov na redarite da javat dole kaj ambulantnoto vozilo i odma da dojde i vednas da se intervenira za da se odnese do dole, imaat oni i defibrilator, lekarive dojdoa ama oprema nikakva nemaa, tek potoa donesoa boca so kislorod i toa zavrsi takodze dosta rabota vo paket so covekot so mu go masirase srceto.:facepalm:

Mnogu losha slika, mi se odmili i fudbal i se, skoro i gotov da bese covekot i dobro e sto informaciite posledni bea deka e ok, inace dosta losa bese slikata kaj lugjevo od okolu, bukvalno gledaa kako covek umira odnosno se bori za zivot. Sea moze i preudiciram malku zasto neznam dali navistina stanuvase zbor za infarkt iako simptomite bea tie, ama slikata bese takva, jeziva, za greota covekot u pm.
Јас бев во 2ри блок на Југ а комбето го видов скроз на другата страна од Јужна (накај навивачите на Бате) затоа мислев дека несреќата била таму. Како што реков, дај Боже да е добар човекот.

Едит:http://www.bezpardon.mk/intsident-na-natprevarot-mu-se-sloshilo-na-navivach-itnata-reagirala/
--- надополнето: 25 јули 2012 во 23:51 ---
Абе види, до негде се криви и медиумите и самите скопјани. Уште непочната утакмицата тие го напраја вардар следен противник на Дебрецен. Па после то како Македонија ја фаќа нова еуфорија. Сето то влијај на играчите и се под преголем притисок. Од една страна резултатот од првата утакмица, а од друга страна скопјани. Јбг не е лесно.
Па ај ако не, некаа играа пред празен стадион за да не чувствуваат притисок.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Јас на исток седев...ептен неубава ситуација.Незнаев дека до толку била сериозна ситуацијата мислев дека му се слошило нешто или сл..иначе пред да го качат во комбето ги мрдаше рацете се држеше за глава...се надевам дека се е во ред со човекот господ нека му е напомош.

За Вардар што да кажам катастрофа,игра=0:facepalm:

Атмсофера,чиста 10ка не зборете глупости ако не сте присуствувале :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
:facepalm:
Кој спомна празен стадион бе другар?
Па спомна за еуфоријата во Македонија и очекувањата на јавноста кои им создале притисок. Па нормално е некој што го сака Вардар да има очекувања дека тимот ќе помине во следното коло. Тоа треба да им даде сила а не да им биде притисок.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Па спомна за еуфоријата во Македонија и очекувањата на јавноста кои им создале притисок. Па нормално е некој што го сака Вардар да има очекувања дека тимот ќе помине во следното коло. Тоа треба да им даде сила а не да им биде притисок.
Не ме свати шо сакам да кажам. После резултатот во Белорусија сите медиуми и скопјани го напраја Вардар пласиран во следната фаза. Дека Бате ќе се изгубат на терен, дека публиката ќе ги збунела и дека немале шанси против Вардар во Скопје.

Болдираното е тоа шо прај огромен притисок врз играчите на Вардар.

М

Мартин`

Гостин
Атмосферата беше одлична не кењајте безврска нешто ако не сте биле на стадион барем, може немам на многу натпревари присуствувано на Вардар али атмосферата беше подобра дури и од репрезентативните мечеви што сме ги играле до сега така да не шлапајте безврска.. Комити солидни беа пееа цело време единствено некако фондот на песни како да им беше мал ..

Играта штознам не беше баш добра но со оглед на првенствово јасно ми е се, на почетокот некако премногу несигурно и исплашено делуваа фудбалерите на Вардар додека Бате успешно си ја контролираше играта па дури и цело време играше на Вардаровата половина. Плус судијата беше наклонет кон Бате Борисов во целиот натпревар, мислам дека имаше чист пенал за Вардар накај 25та минута уште во првото полувреме плус уште еден куп недосудени фаули додека за Бате одма свиреше.. и се да им ебам на Белоруските глумци што 21312321 пати лежеа на терен беспотребно со цел да задржаваат време.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.128
Поени од реакции
8.074
како да ви биди ова добар фудбал кога поќето од тие шо зборвате немате гледано домашна утакмица неколку години?
да се надеваме дека ова ќе биди почеток на подобра домашна фудбалска ера и конечно да се врати вербата во фудбало кај нас
инаку за утакмицата ...за една година посеризона работа на вардар беше толку...за лига на шампиони не се прај тим за една сезона иако шансата беше тука а овај двомеч беше изгубен во Белорусија
за тој еден гол тие се поквалитетни реално да признаеме

и штета шо немаме квалитетна телевизија за да ја почуствувавме вистинската атмосфера

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.842
Атмосферата беше одлична не кењајте безврска нешто ако не сте биле на стадион барем, може немам на многу натпревари присуствувано на Вардар али атмосферата беше подобра дури и од репрезентативните мечеви што сме ги играле до сега така да не шлапајте безврска.. Комити солидни беа пееа цело време единствено некако фондот на песни како да им беше мал ..
Мораше така се губеа на некои понови песни некои што одат еднаш во годината на стадион... Мораше да се тераат пократки песни, али бар грмеше цел стадион :)
Незнам како замислувате вие, али многу е тешко да се одржи страшно навивање ако реалната бројка на групата е 400-900 луѓе, а на трибина има 3500 души (кои доаѓаат за прослави или појаки утакмици)...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom