- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Убаво што си ја нашол страницата на Водовод... Се ти пишува, значи нема никакви бунари во Бутел.Луѓето кажуваат дека има ископано бунари за снабдување на тој дел од Скопје. Дали се во Гази Баба, не сум сигурен. Инаку официјално најдов на страната на ЈП Водовод дека постојат бунарски подрачја Лепенец и Нерези.
http://www.vodovod-skopje.com.mk/mk/proizvodstvo_na_voda/840/proizvodstvo_na_voda.aspx
Бутел 2 имаа мал проблем едно време летоска со притисокот. Ова се случува во Бутел 1, не само кај нас туку цела улица па и Тедико (накај полицијата Бутел) што значи поголем дел од Бутел 1.
Јас и од чешма пијам ама за децата и жената ова лето строго купечка![]()
Јас вака го коментирам твојот претходен пост
Ако повремено во Бутел 2 доаѓа до нагло намалување на притисокот поради големата потрошувачка или прекин, можно е да се појави заматување на водата ( се подига талогот од цевките ). Во таков случај може да се појави матна вода, што не е опасно но е непријатно за гледање Тука решение е да се зголеми профилот на доводната цевка или да цела населба се префли на друга магистрала или да се зголемат профиллите на некој цецки во самата населба. Нај добро е да отидеш во Водовод, да поразговараш и да им кажеш за проблемите и да видиш што ќе ти кажат. Претходно треба да собереш податоци ви кои улици тоа се јавува Можеш и во Општината за истото да се обратиш, ама најнапред во Водовод