Кај кројач, моден креатор?

Имате ли парчиња облека направена ваш личен моден креатор/кројач?


  • Вкупно гласачи
    14

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Носите ли облека која е сошиена по ваш терк, било да се работи за дело на врвен моден креатор или пак на обичен кројач?
Не станува збор само за некој свечен фустан кој би го сошиле кај Ношпал или на било кое друго место, туку, дали, доколку ви се допадне некој вид ткаенина, помисливате дека од неа, вашиот кројач може да направи убаво парче облека(панталони, суќничка)?

Дали го практикувате ваквиот стил на пронаоѓање на убаво парче облека, или пак мислите дека е застарен?

Имате ли ваш личен моден креатор/кројач?
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Зошто застарен? Нема врска. Имам неколку парчиња шиени кај кројач и сум задоволна. Тамам по мерка правени и ми било кејф да ги носам. Ми се случува да видам некое убаво материјалче и секако веднаш размислувам што може да се направи од тоа и зошто да не одам да ми сошијат? Ем материјал кој ми се допаднал, ем убаво сошиено.
 
Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Треба само да се пронајде добар кројач(како сакате поинкау наречете го) и ке имате парче облека кое вас најубаво ви стои...
јас лично не се секавам дека сум имал..иако долго време ја терав баба ми да ми скрои кошула и да ми ја извезе (онака во етно стил..)и сакав едни панталончиња ама ништо и од нив..
но знам неколку работи што сестра ми ги носела а и ги правел кројач..тоа порано додека беше послаба:)
 
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Да сакам облека која е сошиена по моја замисла или видена од негде.Најчесто имам некои блесви идеи,ке го нацртам тоа што го сакам и кројачот ке го направи тоа перфектно.Порано дедо ми ми шиеше, ма да и сеа некогаш кога има време (без зборови останувам кога ке го видам готовиот производ), и не е воопшто застарено ова, баш напротив кој несака нешто по негова замисла :toe:Ама само треба да се најде правиот кројач :toe:
 

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Досега имам само неколку парченца сошиени кај кројач. Планирам и во иднина да си сошијам нешто.
 

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Како мојот кројач нема нигде на светов!Кога и да идам кај него,секогаш ми го погодува она што ми го шие, секогаш другите ме прашуваат од кај сум го купила тоа шо го носам и ко ќе им кажам дека ми е од кројач правено,сите остануваат со подотворена уста!
Ептен сум задоволна,порано имав повеќе облека сошиена кај кројач,сега се почесто ме мрзи да барам материјали...сепак,ептен сум задоволна со сошиената облека шо ја имам!
 

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Neam potreba da odam kaj moden kreator posto majka mi e pa se mi pravi taa, a i retko koj ke poznae deka mi e sosieno to so go nosam, site me prasvet od kaj sum go kupila. I ko ke im recam deka mama mi go siese tie odma ke recat "kako da neeeeeee"
 

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Ne znam za koja opcija da glasam,oti imam mnogu parcinja sosieni,ama ne mi se site. :)
Sekogas ko ke mi padni na pamet nesto ili sum videla nesto po butici pa go sakam vo moja varijanta,mama mi go sie :icon_bigg
Moden kreator....sama sum si na sebe :wink: Krojacot mi e majka mi,taka da kakva bilo ideja da dobijam,znae da mi ja izvedi,i mnogu faca raboti ispagjaat. :)
Ete sea se spremam za Esen-zima da ja teram da mi sie mnooogu suknji,pantoloni itn. :) Celosna doverba imam vo nea,oti sekogas mi gi godi :icon_bigg
 

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Имам неколку и да сакам да правам работи кои ќе се по мој вкус. Но сепак требаше да ставиш уште едно: Сами си шиете :)
10х то мај мам научив како да шијам и си направив неколку парталчина :)
 

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Imam mnogu raboti sieno i mnogu sum zadovolna.Porano poveke nosev sieno oti mi siese dedo mi i se so ke mi sosiese na site mu se dopagase,ama vo posledno vreme poslabo mi sie.:(Imam i sieno za posebni priliki zatoa sto sakam toa sto ke go nosam tamu da ne go vidam uste na nekolku devojki.I sega odvreme navreme ako mi dojde nekoja ideja sakam da si sosijam nesto originalno i po moj vkus i ne go smetam voopsto vakviot nacin na obleku vanje zastaren.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Mene ednas mi napravija suknja. Uzas bese, mnogu e nezgodna za nosenje. I posle resiv da odam kaj druga krojacka, da mi so6ie fustan. I fustanot bese katastrofalen. Go nemam obleceno niednas. Zatoa veke nikogas ne sijam
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За матурата,фустанот ми беше шиен и супер се погоди,иако не испадна до крај како што замислував.Како и да е,поради мојата мрзлива природа (да одам на проби,па ова па она) кога сакам да си земам некое ново парче облека одам и купувам,затоа што ми е попрактично.
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Ако најдам убаво парче материјал го купувам и го носам кај мојата кројачка.Не сметам дека е застарено тоа.И досега се ми се има погодено како што сакам.Ќе и објаснам ќе отидам на една проба и после си имам ново парче облека.
 

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Имам свој личен кројач, тоа е мајка ми. Голем дел од гардеробата ми е од неа. Многу ми е полесно да отидам во другата соба и од полиците исполнети со матријали да си земам еден, отколку да шетам по продавници и да се пресоблекувам по гардероби.
Тоа што ќе го купам од продавница е најчесто некое парче со апликација.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom