Кајгана психолог

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
преоптеретен бев со тоа скоро 1 година, бабами на нова година почина од рак и тоа ми е како траума малце... иако го имав тоа и предтоа. дефинитивно треба да си фатам некоја работа, очигледно имам многу слободно време..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
преоптеретен бев со тоа скоро 1 година, бабами на нова година почина од рак и тоа ми е како траума малце... иако го имав тоа и предтоа. дефинитивно треба да си фатам некоја работа, очигледно имам многу слободно време..
Само одлабај се.... и најди си некоја занимација од типот на спорт, учи нешто ново, излези со другари на кафе... Така полесно ќе ги тргниш од глата црните мисли.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
се мислев дали да се обратам, но еве ме...
имам еден проблем, како да имам фобија од болести од такви работи, само нешто ми се причинува дека ми е, само си пронаоѓам некој глупости да ми се вртат во главата, во цело слободно време паметот ми мисли на такви глупости, и се нервирам поради тоа, чуден сум си самиот себеси и свесен сум дека нетреба така да правам, имам само 18 години. може ли да ми дадете совет како да се одвикнам од таа лоша навика, што да правам? Фала.
можно е да си хипохондрик , но у секој случај и сам си правиш да те фака страв односно сам си си крив затоа што чим имаш ваква мала/голема фобија зошто си ги усложнуваш работите со тоа што "пиеш" работи што не треба (Мислам дека ке ме сфатиш на што мислам) , од тука има разни side effects кои можат да ти ја зголемат фобијава а на крај краева со твои 18 години млад си за такви работи, ако сеа тоа пиеш што ке биде за некоја година , или зимоска ?? знаеме што тогаш ке се зема, а со тоа и повеке и поопасни несакани ефекти коа можат да се зајачаат со овој твој "страв" !! не сакам да ти попувам но еве тоа е моето искрено мислење, не ми се лути пиши што мислиш на ова... :smir:

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
можно е да си хипохондрик , но у секој случај и сам си правиш да те фака страв односно сам си си крив затоа што чим имаш ваква мала/голема фобија зошто си ги усложнуваш работите со тоа што "пиеш" работи што не треба (Мислам дека ке ме сфатиш на што мислам) , од тука има разни side effects кои можат да ти ја зголемат фобијава а на крај краева со твои 18 години млад си за такви работи, ако сеа тоа пиеш што ке биде за некоја година , или зимоска ?? знаеме што тогаш ке се зема, а со тоа и повеке и поопасни несакани ефекти коа можат да се зајачаат со овој твој "страв" !! не сакам да ти попувам но еве тоа е моето искрено мислење, не ми се лути пиши што мислиш на ова... :smir:
у право си.. иако првпат сега сум земал кленбутерол и го користам само 4 дена.. јас бев таков и предтоа брат.. незнам онака си седиш и само си наоѓаш некоја маана на себеси. понекогаш сум размислувал да идам на психијатар... можеби е смешно, но мене не ми е ни срам ниту пак ми е смешно сепак си имам некаков проблем со мислите. спортист сум, не пијам, не пушам и секако ризици од такви глупости како што ми се врткаат по мозокот ми се сведени на минимум, остај тоа имам само 18 години :) иначе во врска со стероиди не планирам да користам, го земав кленбутеролот малце да се исчистам пред одмор. иначе ова со мисливе мора да си го средам, свесен сум дека не е убаво вака што си го мачам мозокот со срања..

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
у право си.. иако првпат сега сум земал кленбутерол и го користам само 4 дена.. јас бев таков и предтоа брат.. незнам онака си седиш и само си наоѓаш некоја маана на себеси. понекогаш сум размислувал да идам на психијатар... можеби е смешно, но мене не ми е ни срам ниту пак ми е смешно сепак си имам некаков проблем со мислите. спортист сум, не пијам, не пушам и секако ризици од такви глупости како што ми се врткаат по мозокот ми се сведени на минимум, остај тоа имам само 18 години :) иначе во врска со стероиди не планирам да користам, го земав кленбутеролот малце да се исчистам пред одмор. иначе ова со мисливе мора да си го средам, свесен сум дека не е убаво вака што си го мачам мозокот со срања..
па баш дека "таков" си бил и од претходно ти потенцирав дека ефектите од кленбутеролот може малце да ти го зголемат тој страв... иначе и јас не пијам, не пушам али тоа не значи дека неам прболеми :) секој си има свои проблеми, а за смирување на мислите ја би ти препорачал медитација, јас пред некој месец за прв пат пробав да медитирам и помага при смирување на мислите ако тоа бараш! разгледај ги темиве а и погуглај малку... http://forum.kajgana.com/threads/Чакри.18816/
http://forum.kajgana.com/threads/Дали-медитирате.19032/

Член од
3 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
дали некој може да ми препорача психолог во струга или охрид? ве молам

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Член од
24 јуни 2011
Мислења
20
Поени од реакции
14
mi fali baknezhot na majkata za dobra nokj ... mi fali zashtitnata tatkova figura ... mi fali nekoj da me gushne i da mi kazhe sve e vo red.. zhiveam so baba i dedo od mojata edna godishna vozrast.. zhiveev i so brat mi .. no go izbrkaa .. bidejkji pochna da se drogira da krade.. i sve ostalo ... tatko mi zhivee vo istiov grad .. no ne se gledam so nego .. on ne mi e tatko .. jas na nego mu duzham samo edna lazhica sperma koja shto ja potroshil za mene da me napravi.. kako mozhe nekoj da ti bide tatko shto ti vika rodendenot ti e negde vo noemvri ..a mene vo februari .. kako mozhe nekoj da ti bide tatko i da ti bara pari .. kako mozhe nekoj da ti bide tatko .. koga povazhni mu se lugjeto okolu nego otkolku jas .. majka mi ... ona izbegala so dechko i .. im rekla na baba mi i dedo mi jas nego go sakam ako ne me pushtate so nego eve vi gi (mene i brat mi ) jas si idam ... ako nejkjete da gi chuvate stajte gi u dom .. fala bogu me zachuvale ... no ajde vo red.. toa shto napravila greshki vo minatoto napravila .. ne vikam ne .. bila so dechko i ushte jas pred da se rodam .. no sega ete se menuva... sekoj den se slushame .. dodeka beshe tuka mnogu malce komuniciravme no koga se preseli se smenija rabotite... pochna da se grizhi za mene .. i ete sega i ja kje se selam u stranstvo kaj nea .. vo avgust.. no se prashuvam ... dali nekoj navistina me saka ? baba mi i dedo mi .. alal da im .. ischuvale dve generacii.. no sekoj den se karame .. nemaat doverba vo mene .. me smetaat za pijanica narkomanka kurva lezbejka... t.e. oni sekoj den toa mi go velat.. pa zarem nekoj shto te saka kje te nareche taka ... ? .. go imam ona chustvo da ne sakam doma da si idam .. fala mu na boga (ako postoi ) za drugarite i drugarkite .. oni da ne bea .. jas do sega ili kje bev na ulica ili vo zatvor .. . fala mu na brat mi ... on me digna na noze. . on mi go pokazha suroviot pat.. on me chuvashe me chuva i kje me chuva.. no znaete .. jas velam .. gledaj gi tie shto se nad tebe i probaj da gi dostignesh ... no gledaj i pod tebe.. za da znaesh deka ima i polosho .. jas sum srekjna imam doma imam hrana na masa i pokriv nad glava... no mi fali ljubov od familijata... mi fali pregratkata koja shto samata veli te sakam ... mi fali baknezhot za dobra nokj .. imam mnogu raboti nedokazhani .. no sepak vo kratki crti morav da se olesnam ..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
И јас да се пожалам пак на темата (малце сум редовна во последно време)
Вака...ке почнам од 6то одделение.
Во 6то одделение бев девојче кое се интересира за се, сака да знае се (од областа на науката, а не трачеви).Потоа врсниците почнаа да ми измислуват надимаци ида ме вреѓаат бидејки читав доста.И се обидов да се претворам како нив,да не читам ништо.Единствена разлика меѓу мене и нив беше музиката (слушам рок и метал јас).7мо и 8мо ги нарекувам dark ages за мене.Но сега, почна ужасно да ми смета.Во прва година повторно се посветив на науката,повторно станав она љубопитно дете (само тоа не го експонирам во јавност од страв) и почаа да ми пречат оние селјачки коментари кој со кого се смувал и сл,зборување глупости , неповрзани работи, тотална неинформираност на оние кои ме опкружуваат.Учам во друг град, но и таму некако ми е глупо, нема баш личности со кои можам да си правам муабет од областа на биоинформатиката, генетиката, и сл (области кои ги сакам).+атеист сум а тоа не е многу типично за деца на моите години, и некои луѓе ме гледаат накриво заради тоа.Некаква помош, не знам што да правам, како да запознаам луѓе со кои можам да си направам подобар муабет,се осекам изгубено..

P

Peaceful Anger

Гостин
Во 6то одделение бев девојче кое се интересира за се, сака да знае се (од областа на науката, а не трачеви).Потоа врсниците почнаа да ми измислуват надимаци ида ме вреѓаат бидејки читав доста.И се обидов да се претворам како нив,да не читам ништо.Единствена разлика меѓу мене и нив беше музиката (слушам рок и метал јас).7мо и 8мо ги нарекувам dark ages за мене.Но сега, почна ужасно да ми смета.Во прва година повторно се посветив на науката,повторно станав она љубопитно дете (само тоа не го експонирам во јавност од страв) и почаа да ми пречат оние селјачки коментари кој со кого се смувал и сл,зборување глупости , неповрзани работи, тотална неинформираност на оние кои ме опкружуваат.Учам во друг град, но и таму некако ми е глупо, нема баш личности со кои можам да си правам муабет од областа на биоинформатиката, генетиката, и сл (области кои ги сакам).+атеист сум а тоа не е многу типично за деца на моите години, и некои луѓе ме гледаат накриво заради тоа.Некаква помош, не знам што да правам, како да запознаам луѓе со кои можам да си направам подобар муабет,се осекам изгубено..
Се гледа дека си паметна и по муабетот и по музиката што ја слушаш и по работите што те интересираат. Тоа е супер. И тоа што бараш такви паметни луѓе за дружење е супер и такви луѓе ќе најдеш само можеби треба да се отвориш повеќе кон луѓето и да им дадеш повеќе шанси за да можеш да ги препознаеш кога се таму.

Сфаќам дека тие трачарски и слични муабети ти се глупи и затоа ти немора да учествуваш во такви муабети којзнае колку , туку само доволно за да се спријателиш со тие луѓе што ти одговараат на личноста.
Биоинформатика и генетика се интересни само може и малку разновидност да вмешаш за опуштање и разонода малце.
Знаеш понекогаш е убаво само да излезеш со некоја будала и да се смееш за глупости со саати и да не се замараш.

Интересна работа е и што кога ќе си се претставиш пред луѓето целосно твоите интереси, што сакаш и можеби и работи во врска со тебе кои мислиш дека не се во ред или чудни, тогаш најголемиот број луѓе сакаат да се дружат со тебе и во тие ќе има и паметни луѓе. Секако има и мрчала ама на тие тоа им е работа така да нема шо да се замараш за нив.

Луѓе можеш да запознаеш со што повеќе зборење со што повеќе луѓе. Оди опушти се и збори со колку што можеш повеќе луѓе. Со некои нема да сакаш да останеш ни 2 минути со други цел живот.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
20
Поени од реакции
14
многу си затворена .. тоа е проблемот .. во ред е да те интересира биоинформатика, генетика и све остало .. а тоа што си атеист нема врска .. но сепак .. треба малце да се опуштиш и да пробаш да направиш муабет и на друга тема освен на тие теми коишто те интересираат .. бидејќи да бидеме сериозни ретки се луѓето на оваа возраст што ги интересира тоа т.е. што се максимално посветени на тие теми... убаво ти кажаа ... опушти се и збори со луѓето на секакви теми .. немора да трачариш, но немора одеднаш да почнеш да говориш на теми како генетика и слично.. едноставно пробај да ја свртиш темата кон тоа .. ќе видиш како луѓето ќе се заинтересираат ! :D и нема зашто да се осеќаш изгубено .. едноставно ти си ти..ти си нормалното дете коешто знае што го интересира .. бидејќи ако ги прашаш оние кои трачарат што сакаат, што планираат понатаму нема да знаат да ти одговорат .. затоа chill out .. и биди си своја .. :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.578
Остај ги тие што те навредуват те омаложуваат и јас бев во таква ситуација и основно и средно сега чекорам кон врвот горд сум на мојот успех и мило ми е што не потклекнав на сите нивни провокации и мачења иако не беше лесно. Остани своја твојот успех ќе те стави далеку над нив тогаш ќе се чуствуваш моќно. Како да запознаеш подобри луѓе е тоа е вистинска мистерија во денешно време системот на вредности е изместен а вистински пријатели речиси и да не постојат сите се со тебе додека им требаш ( сурово но реално) сепак не е се така црно сега си во нова средина види сигурно има некој кој е со слични интереси како тебе биди покумуникативна со другите не се учи се од книгите. Можеш да го имаш најголемото знаење на светот и да се сочиш со проблем да незнаеш како да се изразиш. Не ги гледај тие што се потсмеват и креват галама најди некој кој седи и внимателно слуша па размени неколку збора со него макар што од секого можеш да научиш нешто ново

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
многу си затворена .. тоа е проблемот .. во ред е да те интересира биоинформатика, генетика и све остало .. а тоа што си атеист нема врска .. но сепак .. треба малце да се опуштиш и да пробаш да направиш муабет и на друга тема освен на тие теми коишто те интересираат .. бидејќи да бидеме сериозни ретки се луѓето на оваа возраст што ги интересира тоа т.е. што се максимално посветени на тие теми... убаво ти кажаа ... опушти се и збори со луѓето на секакви теми .. немора да трачариш, но немора одеднаш да почнеш да говориш на теми како генетика и слично.. едноставно пробај да ја свртиш темата кон тоа .. ќе видиш како луѓето ќе се заинтересираат ! :D и нема зашто да се осеќаш изгубено .. едноставно ти си ти..ти си нормалното дете коешто знае што го интересира .. бидејќи ако ги прашаш оние кои трачарат што сакаат, што планираат понатаму нема да знаат да ти одговорат .. затоа chill out .. и биди си своја .. :)
Па прочитај во постот, 2 години бев како нив и сеуште сум, трачарам, но не ми одговара друштвото и муабетите,тоа ми е маката мене.А не знам како да запознаам луѓе со поголемо знаење, за муабет правење на повисоко ниво (не мора да е генетика и сл, тоа го спомнав како пример).
Инаку,знам да се нашалам и се тоа ок, но друштвото и шалите не е способно да ми ги сфате..

П

Пепси_

Гостин
Okay дефинитивно сум за тука.
Повлечено,срамежливо момче кое оде уште во средно училиште и живее во прилично мал град тоа сум јас.
Другарите ги изгубив уште во 7-8 одд и потоа бев апсолутно сам 1-2 години затворен дома буквално,потоа испаднаа 2-3 момци кои некако си ја имаат истата судбина како мене да не речам нешто слично и си се спријателивме.Ама не е тоа тоа,едниот е рокер( не дека ги делам по стилот на музиката и облекување ама има долга коса,рокерски се носи исто и другиот по малце) ама јас не сум таков.Јас одсекогаш сакам да одам по дискотеки,женски,пријатели денсање едноставно се што они не сакат и одбегават да одат во дискотека или кафиќ бидејчи низ град доста деца се закачувале со нив само поради тоа што носат долги коси и тоа е нивниот стил па дошло и до тепачки. Други пријатели и другари немам и муабетот ми е што никогаш како човек не сум испаднал во дискотека (освен 2-3 пати со сестрами шо сум бил ) и толку.Таков стил на човек сум едноставно така се замислувам и сеа "поради нив" седам дома оти немам со кој да излевам и да се журкам по дискотеки и кафичи оти нив не им се одело и мразел гужва ептен нецивилизирано и ептен е пренесен во виртуелниот свет едниот едноставно за да го извадиш од дома требе со молење.
Сварно ми е мака и незнам што да правам ама едноставно не можам вака да гледам како другите излеваат се дружат а јас скапувам дома оти нема кај да идам и со кој.
И денеска крајно беше ми се смачи и ги отерав во п.м. и сеа пробувам да си најдам решение ама не е така едноставно за мене просто сум сам и нема кај да одам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom