Pa interesno ti e ova sum razmisluval i uste mi stoi toa vo mozni varijanti.Da go kliknav prviot link iako nemase potreba - od textot vo komentarot mozese da se ocekuva neso taka od prilika.They made you believe in imposed limitations...so therefore you experience those limitations...
А можеби сето тоа е дело на лукавиот, кој си направил гнездо во твојата душа и сега ровари од таму...но и во тој случај има лек...
Го кликна линкот од претходниот пост?
Не...ок...
Најреална опција ти е да емигрираш.
Некаде каде никој не те знае и да си почнеш одново.Clean slate.
Нема да ти е лесно, напротив, но може да има резултати.
Оставаш “багаж“ тука, веројатно во твојата средина веќе имаш “статус“ кој те оддалечува се повеќе и повеќе од coitus и други гревови...така да...размисли си...
Ke vidam i toa e opcija prvo ke vezbam malku nekoja kolku-tolku samostojnost samo imam nekoi spletki i komplicirani raboti so mi predstojat vo zivotot a treba da gi napravam a mi se mnogu nasobrani pa neznam dali da dadam pak sve od sebe pa mozda nekoja srekja ke isplivam ednas u zivotot ili pa na isto i u beter daun ke otidam.
--- надополнето: Jun 9, 2011 2:28 AM ---
Mislev za emigriranjetoPa interesno ti e ova sum razmisluval i uste mi stoi toa vo mozni varijanti.Da go kliknav prviot link iako nemase potreba - od textot vo komentarot mozese da se ocekuva neso taka od prilika.
Ke vidam i toa e opcija prvo ke vezbam malku nekoja kolku-tolku samostojnost samo imam nekoi spletki i komplicirani raboti so mi predstojat vo zivotot a treba da gi napravam a mi se mnogu nasobrani pa neznam dali da dadam pak sve od sebe pa mozda nekoja srekja ke isplivam ednas u zivotot ili pa na isto i u beter daun ke otidam.
--- надополнето: Jun 9, 2011 3:29 AM ---
Ah bree.Kako be lugje si mislite deka ne go znae ova vekje sekoj koj znae(si priznava sebesi) deka ima problem od toj tip.Pa ednostavno drugo niso da ne znae na toa ke naleta niz tekot na zivotot i ke se vodi po toa nekoe vreme i ke se laze kao si najdov care dur ne dojde pak na "svoe".Sto ako prestnes da razmisluvas kolku ti e loso i kako da izlezes od toa za stalno, sto e toa sustinski so ti go predizvikuva toa deredze.Odlagas i natrupuvas se e toa probano od sebe ne se bega.Kaj da si ke se stignes.A izvadocite od Ducic zvucat ok ama pak se toa obicni inputi(iako da priznam ne sum go procital deloto) pak ke se svede na licnata vestina za balans i tvojata osnovna sila i izdrzlivost(svitlivost) za spravuvanje so problemi i stres na podolg rok.Sekako tuka e i specificniot nacin na koj se krsi covek(sekoj se krsi i pagja vo zivotot ama bitno e kako i kako se sostavuva potoa).Mene mi ja jade zivotnata samodoverba faktot sto koga ja ke se skrsam/padnam/tresnam vo zivotot, mi se gubat delovite i dosta od niv a nekoi i sustinski vazni se gubat za sekogas i koa se sostavuvam pocinjam od pocetok nemozam da gi iskoristam poukite dovolno i pak dogjam do slicni ili isti pricini za padovi.Toa e najverojatno od nekoi stari stravovi i kompleksi koj raka na srce i nemozam tolku jasno da gi izoliram/oznacam/pronajdam a vo stresnite situacii ili periodi od zivotot mi ja pomatuvaat svesta i moznosta za rasuduvanje ili za kvalitativnono memoriziranje.Jas moze da kazam deka generalno ili vo najgolem del od zivotot vo stresni situacii/periodi reagiram nekvalitetno i izgubeno i so i da pravam ne se spravuvam kako treba(duri i da izgubam bar da izvlecam saglam pouki za drugpat)so mnogu od osnovnite rabotite koj mora da se pominat naucat vo zivotot.Брат, прво си го пиша проблемот твој. Од ко ти одговорија што е чарето, а ти и самиот свати дека то е единственото чаре, викаш, не дојдов за помош. На то доби одговор, лоботомија, и на то сеа ти нешто филозофираш....
Кратко и јасно брат. Проблемот е до тебе. И 1, 14 и 21 век да сме, на ист и (единствен) начин можиш да го решиш, и тоа единствено самиот ти. Нема апчина за твоево, не очекувај некој да ти речи пијај чај од боливач. Едноставно мораш да престаниш да се оптоваруваш, да мислиш секој ден, колку ти е тебе лошо.
И за крај еве ти еден параграф од книга која топло ти препорачувам да ја прочиташ... Blago cara radovana oд Jovan Ducic (ти го препорачувам дело O sreci.....
Svaka filozofija je tuzna. Ako govorite duze o sreci, vi cete se naposletku osecati pomalo nesrecnim... Uzasi zivota postanu jednim delom nase sudbine samo ako se u njih narocito udubljujemo. Nije tacno receno da je svaki covek kovac svoje srece; tacno je, naprotiv, da je covek uvek sam kovac svoje nesrece... Ako su srece slucajne, nesrece nisu slucajne. Za svaku nasu nesrecu kriva je ili nasa lakoumnost, ili nasa gordeljivost, ili nasa glupost, ili nas porok... Zato covek kroz ceo zivot cini sebi samom vise zla nego dobra. Sto uspemo svojom pamecu, pokvarimo nasom cudi; ali sto uspemo nasom dobrotom, upropastimo nasim porocima; i, najzad, sto postignemo svojom mudroscu, izgubimo nasim temperamentom.