преоптеретен бев со тоа скоро 1 година, бабами на нова година почина од рак и тоа ми е како траума малце... иако го имав тоа и предтоа. дефинитивно треба да си фатам некоја работа, очигледно имам многу слободно време..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само одлабај се.... и најди си некоја занимација од типот на спорт, учи нешто ново, излези со другари на кафе... Така полесно ќе ги тргниш од глата црните мисли.преоптеретен бев со тоа скоро 1 година, бабами на нова година почина од рак и тоа ми е како траума малце... иако го имав тоа и предтоа. дефинитивно треба да си фатам некоја работа, очигледно имам многу слободно време..
се мислев дали да се обратам, но еве ме...
имам еден проблем, како да имам фобија од болести од такви работи, само нешто ми се причинува дека ми е, само си пронаоѓам некој глупости да ми се вртат во главата, во цело слободно време паметот ми мисли на такви глупости, и се нервирам поради тоа, чуден сум си самиот себеси и свесен сум дека нетреба така да правам, имам само 18 години. може ли да ми дадете совет како да се одвикнам од таа лоша навика, што да правам? Фала.
можно е да си хипохондрик , но у секој случај и сам си правиш да те фака страв односно сам си си крив затоа што чим имаш ваква мала/голема фобија зошто си ги усложнуваш работите со тоа што "пиеш" работи што не треба (Мислам дека ке ме сфатиш на што мислам) , од тука има разни side effects кои можат да ти ја зголемат фобијава а на крај краева со твои 18 години млад си за такви работи, ако сеа тоа пиеш што ке биде за некоја година , или зимоска ?? знаеме што тогаш ке се зема, а со тоа и повеке и поопасни несакани ефекти коа можат да се зајачаат со овој твој "страв" !! не сакам да ти попувам но еве тоа е моето искрено мислење, не ми се лути пиши што мислиш на ова... :smir:
у право си.. иако првпат сега сум земал кленбутерол и го користам само 4 дена.. јас бев таков и предтоа брат.. незнам онака си седиш и само си наоѓаш некоја маана на себеси. понекогаш сум размислувал да идам на психијатар... можеби е смешно, но мене не ми е ни срам ниту пак ми е смешно сепак си имам некаков проблем со мислите. спортист сум, не пијам, не пушам и секако ризици од такви глупости како што ми се врткаат по мозокот ми се сведени на минимум, остај тоа имам само 18 годинииначе во врска со стероиди не планирам да користам, го земав кленбутеролот малце да се исчистам пред одмор. иначе ова со мисливе мора да си го средам, свесен сум дека не е убаво вака што си го мачам мозокот со срања..
дали некој може да ми препорача психолог во струга или охрид? ве молам
ти благодарам оревчеГуглав малце и еве шо најдов, можда ќе ти помогнит
http://zk.com.mk/act/Психолози и психолошки советувалишта/Охрид
И јас да се пожалам пак на темата (малце сум редовна во последно време)
Вака...ке почнам од 6то одделение.
Во 6то одделение бев девојче кое се интересира за се, сака да знае се (од областа на науката, а не трачеви).Потоа врсниците почнаа да ми измислуват надимаци ида ме вреѓаат бидејки читав доста.И се обидов да се претворам како нив,да не читам ништо.Единствена разлика меѓу мене и нив беше музиката (слушам рок и метал јас).7мо и 8мо ги нарекувам dark ages за мене.Но сега, почна ужасно да ми смета.Во прва година повторно се посветив на науката,повторно станав она љубопитно дете (само тоа не го експонирам во јавност од страв) и почаа да ми пречат оние селјачки коментари кој со кого се смувал и сл,зборување глупости , неповрзани работи, тотална неинформираност на оние кои ме опкружуваат.Учам во друг град, но и таму некако ми е глупо, нема баш личности со кои можам да си правам муабет од областа на биоинформатиката, генетиката, и сл (области кои ги сакам).+атеист сум а тоа не е многу типично за деца на моите години, и некои луѓе ме гледаат накриво заради тоа.Некаква помош, не знам што да правам, како да запознаам луѓе со кои можам да си направам подобар муабет,се осекам изгубено..
многу си затворена .. тоа е проблемот .. во ред е да те интересира биоинформатика, генетика и све остало .. а тоа што си атеист нема врска .. но сепак .. треба малце да се опуштиш и да пробаш да направиш муабет и на друга тема освен на тие теми коишто те интересираат .. бидејќи да бидеме сериозни ретки се луѓето на оваа возраст што ги интересира тоа т.е. што се максимално посветени на тие теми... убаво ти кажаа ... опушти се и збори со луѓето на секакви теми .. немора да трачариш, но немора одеднаш да почнеш да говориш на теми како генетика и слично.. едноставно пробај да ја свртиш темата кон тоа .. ќе видиш како луѓето ќе се заинтересираат !И јас да се пожалам пак на темата (малце сум редовна во последно време)
Во 6то одделение бев девојче кое се интересира за се, сака да знае се (од областа на науката, а не трачеви).Потоа врсниците почнаа да ми измислуват надимаци ида ме вреѓаат бидејки читав доста.И се обидов да се претворам како нив,да не читам ништо.Единствена разлика меѓу мене и нив беше музиката (слушам рок и метал јас).7мо и 8мо ги нарекувам dark ages за мене.Но сега, почна ужасно да ми смета.Во прва година повторно се посветив на науката,повторно станав она љубопитно дете (само тоа не го експонирам во јавност од страв) и почаа да ми пречат оние селјачки коментари кој со кого се смувал и сл,зборување глупости , неповрзани работи, тотална неинформираност на оние кои ме опкружуваат.Учам во друг град, но и таму некако ми е глупо, нема баш личности со кои можам да си правам муабет од областа на биоинформатиката, генетиката, и сл (области кои ги сакам).+атеист сум а тоа не е многу типично за деца на моите години, и некои луѓе ме гледаат накриво заради тоа.Некаква помош, не знам што да правам, како да запознаам луѓе со кои можам да си направам подобар муабет,се осекам изгубено..
Остај ги тие што те навредуват те омаложуваат и јас бев во таква ситуација и основно и средно сега чекорам кон врвот горд сум на мојот успех и мило ми е што не потклекнав на сите нивни провокации и мачења иако не беше лесно. Остани своја твојот успех ќе те стави далеку над нив тогаш ќе се чуствуваш моќно. Како да запознаеш подобри луѓе е тоа е вистинска мистерија во денешно време системот на вредности е изместен а вистински пријатели речиси и да не постојат сите се со тебе додека им требаш ( сурово но реално) сепак не е се така црно сега си во нова средина види сигурно има некој кој е со слични интереси како тебе биди покумуникативна со другите не се учи се од книгите. Можеш да го имаш најголемото знаење на светот и да се сочиш со проблем да незнаеш како да се изразиш. Не ги гледај тие што се потсмеват и креват галама најди некој кој седи и внимателно слуша па размени неколку збора со него макар што од секого можеш да научиш нешто новоИ јас да се пожалам пак на темата (малце сум редовна во последно време)
Па прочитај во постот, 2 години бев како нив и сеуште сум, трачарам, но не ми одговара друштвото и муабетите,тоа ми е маката мене.А не знам како да запознаам луѓе со поголемо знаење, за муабет правење на повисоко ниво (не мора да е генетика и сл, тоа го спомнав како пример).многу си затворена .. тоа е проблемот .. во ред е да те интересира биоинформатика, генетика и све остало .. а тоа што си атеист нема врска .. но сепак .. треба малце да се опуштиш и да пробаш да направиш муабет и на друга тема освен на тие теми коишто те интересираат .. бидејќи да бидеме сериозни ретки се луѓето на оваа возраст што ги интересира тоа т.е. што се максимално посветени на тие теми... убаво ти кажаа ... опушти се и збори со луѓето на секакви теми .. немора да трачариш, но немора одеднаш да почнеш да говориш на теми како генетика и слично.. едноставно пробај да ја свртиш темата кон тоа .. ќе видиш како луѓето ќе се заинтересираат !и нема зашто да се осеќаш изгубено .. едноставно ти си ти..ти си нормалното дете коешто знае што го интересира .. бидејќи ако ги прашаш оние кои трачарат што сакаат, што планираат понатаму нема да знаат да ти одговорат .. затоа chill out .. и биди си своја ..
![]()