Кајгана психолог

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Neznam sto dapravam veke koga vo mene se somnevaat bez pricina za toa pa duri me obvinuvaat ko da sum kriv sakam da me nema!
Не му ја мисли толку се ќе помине. Од искуство ти кажувам ако човек има контрола над мислите воспостави некаков ред во животот сите тие „нормални“ појави ќе ги нема. позз ;)

Член од
24 август 2008
Мислења
238
Поени од реакции
133
Ее супер тема... Слично искуство или совет супер ќе ми дојде
До скоро си мислев дека проблемот шо го имам и не е некој проблем , ама е! Се работи за инстантно губење интерес скоро за се . Еве неколку примери тргнам со по здрав начин на живот (теретана трчање оставање на цигари) додека трае ми е екстра и одеднач се случува нешто и немам ни капка желба во мене за таа работа уствари губам желба било каква работа или пак некоја женска ми се допаѓа стршно денеска шо ли нема да ја запознаам, импресионирам и слично после некој ден веќе не ми се мрда со прст за неа а скоро секогаш после тоа пак ми се враќа реприза од првиот пат кога ми се допага страшно :tapp: . Тие се само два примери за да се сфати поентата. А од што сум станал таков и како да се поправам стварно немам појма , само знам дека не сум од секогаш таков.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Ее супер тема... Слично искуство или совет супер ќе ми дојде
До скоро си мислев дека проблемот шо го имам и не е некој проблем , ама е! Се работи за инстантно губење интерес скоро за се . Еве неколку примери тргнам со по здрав начин на живот (теретана трчање оставање на цигари) додека трае ми е екстра и одеднач се случува нешто и немам ни капка желба во мене за таа работа уствари губам желба било каква работа или пак некоја женска ми се допаѓа стршно денеска шо ли нема да ја запознаам, импресионирам и слично после некој ден веќе не ми се мрда со прст за неа а скоро секогаш после тоа пак ми се враќа реприза од првиот пат кога ми се допага страшно :tapp: . Тие се само два примери за да се сфати поентата. А од што сум станал таков и како да се поправам стварно немам појма , само знам дека не сум од секогаш таков.
Колку години имаш?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.687
Поени од реакции
8.716
Без малку 22
До сега би требало да го надминеш овој ,,проблем,, кој е доста нормален за тинејџерите.
Во суштина, не си нашол нешто што навистина те интересира. Вака не делува страшно, ич :)
Но, доколку губиш желба за се (факултет, друштво, нешто што долго си го правел и си го сакал - хоби итн.) размисли дали има некој посериозен проблем кој те тишти, во суштина, дали си многу разочаран од нешто.
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 03:27 ---
Ок, ај ќе се самоубијам
Ај не :)

Член од
24 август 2008
Мислења
238
Поени од реакции
133
За второто се надевам дека не сум озбилно резберан , колку му е идиотски постот толку сум не сериозен

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Ако уште некој се осуди да даде совет од типот на „Самоубиј се„ - ќе добие 100 казнени и ќе биде баниран долго време.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
Што е она што не тера да имаш секогаш некој крај тебе ? Ми беше добро задоволен бев што започнав нова врска се до вчера кога таа ми кажа дека сака да прекинеме заради некои проблеми што ги имала дома! Сега овој удар прави да се чуствувам исто ко што ми беше пред 4 години! Зошто ли ми посвети само толку внимание ? Сега тоа ми е тешкото за првпат се чуствував важен и се простував не е битно што ме газеше ме обвинуваше и викаше по мене... Едноставно се плашев да сум повторно сам и никој да не ме ни погледнува , а камо ли да праша како сум и како ми помина денот.. Незнам се чуствувам безврска иако можеби имаше моменти кога посакував крај заради љубомората , недовербата , но се мислев ќе се реши со тек на време и искочи ова.. Незнам запаѓам во некоја криза и свој свет .. Незнам не сум паметен што да правам...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
macko i

Aко ја прекинала врската мораш да се помириш со нејзината одлука.

Ти ги прочитав и претходните мислења во врска со нејзе и доколку не сум во грешка таа е многу помала од тебе нели?
Најпрвин си можел да заглавиш во поголеми проблеми отколку моменталната деппресија.
Ке те боли некој период,сосема нормално.Потруди се да ја побараш утехата во нешто кое те прави срекен.И не си ги поставувај прашањата:зошто,како,дали бидејки одговор нема да добиеш а само ке продолжиш да си живееш со маката.
Oвде пишуваш дека имала испади на љубомора и недоверба.
Дали знаеш дека довербата е една од најважните алки во врска?
Стравот преовладувал во тебе бидејки не си сакал сам да бидеш.
Подобро биди сам отколку да ги трпиш нејзините понижувања.
Можеби нема да се согласиш со мене но реалноста е таа а зависи од нас како ке ја прифатиме.
Не е крај на светот бидејки си раскинал иако ти се чини дека светот ти се срушил нели?Ке помине и тоа со тек на време.Не е единствена таа,и колку да ти звучи клише тоа вистина е.

Секое добро.:)

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Последниов месец чудна работа ми се случува во поглед на самодовербата. Уште пред 2 години кога си ја донесов телесната тежина у нормала и почнав со теретани постојано се чувствував се подобро и подобро. И сега кога неморам нескромно да се чувствувам кога ќе речам дека изгледам добро , од никаде почнав повторно да се плашам за изгледот. Значи никогаш не сум изгледал подобро , а некако страв ми е дури да искочам од дома пред да се облечам у тесно и да дигнам две-три серии за да дигнам васкуларитет и да се познава. Почнав да се понашам полошо од осмооделенка у Бариста. Незнам што ми текна баш сега од нигде-никаде да морам да сум среден и у топ издање и кога до трафика сум отишол цигари да купам. Не сум до толку опсесивен како што изгледа , ама ете во најмала рака ми е непријатно ако не ми се насмее огледалото пред да искочам. Совет?

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Не сум до толку опсесивен како што изгледа , ама ете во најмала рака ми е непријатно ако не ми се насмее огледалото пред да искочам. Совет?
Според кажаново, изгледа си отишол од една крајност (негрижа за изгледот) во друга (секогаш тип топ среден). Сега те фаќа потсвесен страв дека можеш да го изгубиш добриот изглед, а тоа е прилично кревка основа за самодоверба. Кога - тогаш илузијата ќе пукне и тоа е неизбежно.
Фокусирај се на развивање на некои други квалитети кои немаат врска со изгледот (интелектуални, духовни) и кои ќе ти пружат стабилна, здрава самодоверба. Во спротивно ризикуваш нарцисоидно пореметување на личноста, или во најмала рака опсесивно-компулсивно пореметување (во твојов случај ритуали за убавина, кои се повторуваат опсесивно секојпат пред да излезеш).

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Според кажаново, изгледа си отишол од една крајност (негрижа за изгледот) во друга (секогаш тип топ среден). Сега те фаќа потсвесен страв дека можеш да го изгубиш добриот изглед, а тоа е прилично кревка основа за самодоверба. Кога - тогаш илузијата ќе пукне и тоа е неизбежно.
Фокусирај се на развивање на некои други квалитети кои немаат врска со изгледот (интелектуални, духовни) и кои ќе ти пружат стабилна, здрава самодоверба. Во спротивно ризикуваш нарцисоидно пореметување на личноста, или во најмала рака опсесивно-компулсивно пореметување (во твојов случај ритуали за убавина, кои се повторуваат опсесивно секојпат пред да излезеш).
Благодарам многу на советот. Не сум душевно плиток или интелектуално празен , ама дефинитивно се имам запоставено во тој поглед. Точно е , најверојатно се работи за потсвесен страв од губење на постигнатото. Одеднаш ми се случи , ама ќе гледам како брзо дојде толку брзо и да пројде :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Нешто несоница ме мачи веќе недела и пол, пред тоа цела недела бев трета смена и сега биоритамот тапа.... Чаре некои?

Kajgana Shop

На врв Bottom