Кајгана миленичиња

L

Lu

Гостин
Оддамна немам ставено нови слики во темава :)

Астра и Кан кај мене на викендица:

Малце каснам со поставувањето на сликиве :D
Пикникот на полјанките во Хиподром со @ZeenaK9 , @wiksa и други ... со нашите кучиња:
Мојата доберманка Астра, пинчот Ото на @ZeenaK9 , самоједите Мила и Адо на @wiksa, и Дого Аргентино на другарка ми.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Има ли некој што продава/подарува Хаска,или самојед.
Сакам да земам што е можно побрзо :) Па да прашам тука прво.
За услови за чување се има :)

Поздрав

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Има ли некој што продава/подарува Хаска,или самојед.
Сакам да земам што е можно побрзо :) Па да прашам тука прво.
За услови за чување се има :)

Поздрав
Срцка, во Вардариште има премногу самоједи и неколку хаски. Воедно, здружението Спас за животни има 4.5 месечен самојед што се подарува. Сепак, доколку сакаш да вдомиш куче, ја би ти рекла да им дадеш шанса на кучињата од стационарот, навистина им е потребен дом. Оставени од нивните сопственици во тоа логорот за животни... ја би ти рекла Вардариште да го имаш прво во предвид.

Иначе еве ти слика од еден од самоједите што се подаруваат во Вардариште во моментов-

1381715_10203754845021281_7989891434320142169_n.jpg

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Не е моја, но неделава со сигурност, ЈА ЗЕМАМ!:love::D Беатрис Пиколопарти се вика по педигре.:rolleyes: Премила е, жива, но не до толку многу за да се чувствува како алфа
. IMG_20140527_195120.jpg

А, да, ако не препознаете што раса е ова, ова е Ердел Териер. :pipi:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Не е моја, но неделава со сигурност, ЈА ЗЕМАМ!:love::D Беатрис Пиколопарти се вика по педигре.:rolleyes: Премила е, жива, но не до толку многу за да се чувствува како алфа
.Прегледај го приврзокот 93608

А, да, ако не препознаете што раса е ова, ова е Ердел Териер. :pipi:
Уф муки ќе си мучиш со нејзе ти... загарка, уф... се сеќавам на мојата елдерка Беба, страшно привзана со татко ми, ама страшно! Не дај Боже он да заминеше на лов или у планина без нејзе да ја земе... главата ни ја подуваше, сите искасани по дома... ја памтам како вчера да беше, а бев само 3-4 години.
Ова куче сака да трча човече, сака планини, сака да гони... не знам колку се добар фит за миленици. Јес да ги гледам низ градов ги шетаат, ама териер е бре, и тоа ловен териер. Ти си знаеш колку паметен ти е овој потег.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Уф муки ќе си мучиш со нејзе ти... загарка, уф... се сеќавам на мојата елдерка Беба, страшно привзана со татко ми, ама страшно! Не дај Боже он да заминеше на лов или у планина без нејзе да ја земе... главата ни ја подуваше, сите искасани по дома... ја памтам како вчера да беше, а бев само 3-4 години.
Ова куче сака да трча човече, сака планини, сака да гони... не знам колку се добар фит за миленици. Јес да ги гледам низ градов ги шетаат, ама териер е бре, и тоа ловен териер. Ти си знаеш колку паметен ти е овој потег.
Загар никогаш не е добра идеја да го чувгаш како миленик, не териер каков сака нека биде прво се премногу се поврзуваат второ им треба трчање, башка што ако не излезе на терен ќе почне да ти цивка со денови, а и недај боже низ парк да го пуштиш ако фати некоја трга со километри ќе трчаш по него и пак нема да го стигнеш :icon_lol:

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Мене друго ме интересира, дали на сликата тоа е моментален став на кутрето или кога оди така ги држи нозете? Ерделот е голем пес што значи дека е склон на проблеми со скелетниот систем. Идната газдарица убаво да си разгледа, да не добие кутре со проблеми поради несоодветна нега на одгледувачот.

Kajgana Shop

На врв Bottom