Срцка, во Вардариште има премногу самоједи и неколку хаски. Воедно, здружението Спас за животни има 4.5 месечен самојед што се подарува. Сепак, доколку сакаш да вдомиш куче, ја би ти рекла да им дадеш шанса на кучињата од стационарот, навистина им е потребен дом. Оставени од нивните сопственици во тоа логорот за животни... ја би ти рекла Вардариште да го имаш прво во предвид.Има ли некој што продава/подарува Хаска,или самојед.
Сакам да земам што е можно побрзоПа да прашам тука прво.
За услови за чување се има
Поздрав
Уф муки ќе си мучиш со нејзе ти... загарка, уф... се сеќавам на мојата елдерка Беба, страшно привзана со татко ми, ама страшно! Не дај Боже он да заминеше на лов или у планина без нејзе да ја земе... главата ни ја подуваше, сите искасани по дома... ја памтам како вчера да беше, а бев само 3-4 години.Не е моја, но неделава со сигурност, ЈА ЗЕМАМ!Беатрис Пиколопарти се вика по педигре.
Премила е, жива, но не до толку многу за да се чувствува како алфа
.Прегледај го приврзокот 93608
А, да, ако не препознаете што раса е ова, ова е Ердел Териер.![]()
Загар никогаш не е добра идеја да го чувгаш како миленик, не териер каков сака нека биде прво се премногу се поврзуваат второ им треба трчање, башка што ако не излезе на терен ќе почне да ти цивка со денови, а и недај боже низ парк да го пуштиш ако фати некоја трга со километри ќе трчаш по него и пак нема да го стигнешУф муки ќе си мучиш со нејзе ти... загарка, уф... се сеќавам на мојата елдерка Беба, страшно привзана со татко ми, ама страшно! Не дај Боже он да заминеше на лов или у планина без нејзе да ја земе... главата ни ја подуваше, сите искасани по дома... ја памтам како вчера да беше, а бев само 3-4 години.
Ова куче сака да трча човече, сака планини, сака да гони... не знам колку се добар фит за миленици. Јес да ги гледам низ градов ги шетаат, ама териер е бре, и тоа ловен териер. Ти си знаеш колку паметен ти е овој потег.