Подфорум: Животни е едно од местата на форумов кое не знам зошто, ама го имам занемарено. А голем љубител на животни сум. Еве, како за почеток, да ве запознаам со моето мало животинско царство:
* Куче #1 - Ранго - пекинезер, мажјак, не знам колку години стар зошто не го чуваме од мал - го најдовме и го прибравме. Некој го оставил на улица, веројатно кога сфатил дека има деформитет. :'(
* Куче #2 - Видра - пит бул, женка, година и пет месеци стара. Таа и не е баш моја лична сопственост, но бидејќи и јас сум еден од тие кои се грижат за неа, и си ја сакам, ја сметам за своја.
* Мачки - 3. Мајката, Мони стара скоро две години, и двете први нејзини чеда, машко (Мики) и женско (Мини), кои сега не си ги сака и ги тепа, стари 10 месеци.
* Папагали - 2 тигрици - женка (Рина) и мажјак. Женката е 4 години стара и веќе има сменето неколку партнери. Последниов го купивме пред неколку недели. Нема уште име. Се надевам дека ќе потрае.
* Желка - Лили - 5 години стара. Должината на оклопот и е 13 cm, а кога ја купивме беше џуџе (сте ги виделе колкави се желчињата што ги продаваат по пет шоповите - макс. 3 cm. оклоп)
* Аквариумски рипки - Гупи, Ксифо (меѓу кои и еден куп малечки), Моли, Велифера, Кардинал тетри, Кери тетри, Арлекин разбори, Анциструси. Тоа е се што имам сега. Нормално дека немаат имиња - кој би им ги запомнил?
Ветувам дека ќе ви ги покажам и на слика наскоро, секако, ако сакате да ги видите.