[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мајка ми мора да има, ако не по комшии ќе барам:)))

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
А бе се ќе направат жените на форумов, само Windfucker да не тепа со гравчето и со неговите земјени тави. Ептен предизвик ќе му направиме неделава, па може и ќе се откаже од премногу притисок :D

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
А бе се ќе направат жените на форумов, само Windfucker да не тепа со гравчето и со неговите земјени тави. Ептен предизвик ќе му направиме неделава, па може и ќе се откаже од премногу притисок :D
Само уште он да го сфаќаше сево ова така, па може и ќе се осетеше под притисок. :))

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
И како let3 да најдете селско лепче печено во селска фурна :rolleyes:

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Е а баш сега јадам тавче гравче :D

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Еве го моето тавче гравче!
Сега ве напуштам неколку денови, ќе бегам од „цивилизираниот“ свет.
Така да, кога ќе се логирам наредната недела, да видам тука гласови за мене!:sneaky:

SomeoNe! Еве гледај што гравче сум направила. Уште сакаш да ме жениш? ;)

У рерна...
IMAG0167.jpg

Пред лапачка!
IMAG0172.jpg

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.689
Поени од реакции
11.790
еднаш една рече таман работа ако некој почне ова натпреваров сериозно да го сфаќа :) горе доле сите удривте на сериозно со што повеќе ке се трудите и темата ке биде боље.

Let 3 раскажи ми за тој грав со овес :D
blue ladybug ме настрви со кромидчето и гравот, ако не кснам вакво нешо у рок од саат време бетер од на нигер ке ми стане :D

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
еднаш една рече таман работа ако некој почне ова натпреваров сериозно да го сфаќа :) горе доле сите удривте на сериозно со што повеќе ке се трудите и темата ке биде боље.

Let 3 раскажи ми за тој грав со овес :D
blue ladybug ме настрви со кромидчето и гравот, ако не кснам вакво нешо у рок од саат време бетер од на нигер ке ми стане :D
Е па ајде бујрум на гравче ;)
Може и ќе гласаш за мене неделава :ROFLMAO:

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Добар грав, далеку се слуша :D
Да видиме кој ќе биде најдобриот и најслушаниот :pos:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
со јачмен де :P
За тој грав обично користам од темниот - кафеавиот грав, стандарндо се вари и се истура првата вода, после во тенџере оди масло на него препржувам праз (секогаш користам праз место кромид) ко ќе подомекне додавам сецкана сланина, некоја сува (или свежа) пиперка тоа кратко се пропржува, лајца црвена пипер и одма оцедениот грав и со топла вода залевам - 5-6 зрнциња црна пипер. Се вари на тивко а за тоа време на страна се вари јачмен, мојата мерка е пола кило грав - 100 грама јачмен. кога јачменот е речиси сварен (по тврдоста на зрното оценувам) го турам јачменот в гр ав и се доварува. Јачменот побрзо се вари од гравот и треба да се стави кога и гравот е при крај. 10-15 минути пред крај ставам сол, вегета, ловор и лајца доматно пире или пола филџан домата. На крај секогаш вадам пиперките дали сувви или свежи го стругам месестиот дел а кожичките ги фрлам, кје ги иситнам со нож како кашичка и ги враќам во гравот. Ова е даламтинска рецепта има неколку варијации али мене овака ме бендиса, треба да се зема јачмен кој е за јадење пошто постои и оној кој е за стока или живина ранење а не е ист. Ист е рецептот и грав со макарони само што место јачмен одат макарони , и ова ми е од далмација.

Kajgana Shop

На врв Bottom