- Член од
- 23 мај 2013
- Мислења
- 2.435
- Поени од реакции
- 5.889
Може некој да ми даде рецепт за бомбици со Ореви и мед ?
Само ореви и мед ? Ако е така тогаш измели ги оревите и замеси ги со мед . Не треба специјален рецепт за бомбици , мешаш од тоа што го имаш дома (ореви , лешници , бисквити) додаваш некакво суво овошје и замесуваш со маргарин , шербет или мед .Може некој да ми даде рецепт за бомбици со Ореви и мед ?
Ех, да било само ореви и мед нема да бара рецепт, ќе му текне ваљда, сигурно нема да го меле медотСамо ореви и мед ? Ако е така тогаш измели ги оревите и замеси ги со мед . Не треба специјален рецепт за бомбици , мешаш од тоа што го имаш дома (ореви , лешници , бисквити) додаваш некакво суво овошје и замесуваш со маргарин , шербет или мед .
А зошто да го меле медот ? Медот служи за замесување.Ех, да било само ореви и мед нема да бара рецепт, ќе му текне ваљда, сигурно нема да го меле медот
Па тоа викам де, сигурно нема да го стави медот во машина за мелење.А зошто да го меле медот ? Медот служи за замесување.
Да може , ќе ги измелиш лешниците , додаваш малку какао , суво грозје , малку маргарин и постепено додаваш мед да се поврзе се а да не биде течно .[DOUBLEPOST=1396637324][/DOUBLEPOST]Може од ова да се направат бомбици
Мелини лешници(немаме ореви)
мед
маргарини
какао
и суво грозје
Ако е така тогаш измели ги оревите и замеси ги со мед .
Кој дел од реченицава не ти е јасен , ваљда си домаќинка па знаеш што е замесување?Па тоа викам де, сигурно нема да го стави медот во машина за мелење.
Фала многуДа може , ќе ги измелиш лешниците , додаваш малку какао , суво грозје , малку маргарин и постепено додаваш мед да се поврзе се а да не биде течно .
Не се разбираме. Да му дадеш на дете од прво одделение мед и ореви и да му речеш направи бомбица, ќе знае да направи. Според тоа, членот кој бараше рецепт, сигурна сум дека бараше со плус состојки. Сега, со твои зборови, кој дел не ти е јасен?Да може , ќе ги измелиш лешниците , додаваш малку какао , суво грозје , малку маргарин и постепено додаваш мед да се поврзе се а да не биде течно .[DOUBLEPOST=1396637324][/DOUBLEPOST]
Кој дел од реченицава не ти е јасен , ваљда си домаќинка па знаеш што е замесување?
Ај да не одам офтопик , ама ако имаш појма што постираш..Не се разбираме. Да му дадеш на дете од прво одделение мед и ореви и да му речеш направи бомбица, ќе знае да направи. Според тоа, членот кој бараше рецепт, сигурна сум дека бараше со плус состојки. Сега, со твои зборови, кој дел не ти е јасен?