[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.506
Поени од реакции
14.692
Ја правев по дадениот рецепт, со додаток на малку магдонос и сирењето е дробено не е рендано. Мафините се од истата смеса само со плус додаток на маслинки. Пропратните работи како јогурт и кечап не се сликани зошто толку беше времето.

Последно уредено:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Рецептот е стандарден со додаток на пармезан и сецкан млад кромид во тестото, плус пројата е „поросена“ со пармезан (Храна и Вино ftw :D)

Последно уредено:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Лиги до земја:D

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Да не врнеше вечерва сигурно немаше да го направам па решив да се позанимавам тро, од оригиналниот рецепт отстапив наместо сирење користев урда и додадов маслинки, но незнам што се случи очекував да излезат поголеми, да нарасне цела смеса:(.
Photo0062.jpg
Photo0063.jpg

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.809
Поени од реакции
21.556
ај ај ај леле луѓе што направивте !!!!!!!!!

@CafeDelMar профи !!!!

Последно уредено:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Blazesi mu na onoj so ve ima za zeni ili so ke ve zeme...

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Морам да признаам оти прв пат правам проја. Како за прв пат излезе превкусно. Се мислев дали да експериментирам со екстра вкусови, како со маслинки, младо кромидче или кисела зелка, но на крај се одлучив да го направам оригиналниот рецепт. Експериментите ги оставам за некоe следно приготвување на рецептов. Различно од оригиналниот рецепт е само лененото семе, кое го измешав и во смесата и го посеав врз истата пред да ја печам. IMAG0712.jpg

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
@AlternativeF баш како од Храна и вино си ја направила пројава...... дај кажи кога на гости да ти дојдам на едно парче проја :):D

@blue ladybug твојава проја кога ја видов лиги ми потекоа :)

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.573
Поени од реакции
87.864

Не е хумано ова што го правите... стварно не е :'(

Пројата на КафеДелМар ме удри во срце ... Едвај преживеав

Последно уредено:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
До утре трае нели? Дека дури вечер ќе можам да ги аплоадирам сликите...[DOUBLEPOST=1396208989][/DOUBLEPOST] anne.jpg

Проја со праз и сусам и проја со ајвар и сирење. Со зелка ме мрзеше да правам :)

Последно уредено:

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
Ај и јас да го фатам последниот воз. :D
Изматив густо три јајца, додадов наеднаш 2 шољи кисела вода, 2 шољи зејтин, 1 пециво, 3 шољи проја, 3 шољи бело брашно и една лажичка сув квасец. Сето тоа заедно го измиксирав и додадов дробено кравјо сирење, неколку маслинки и сецкана мортадела.
Ги ставив во модли... Се печеа на 250-300 степени. Во некои од нив ставив кисело млеко и ким (се гледа на сликите), а на некои кисело млеко и кари. И тадааа. :rolleyes:
Сакав да ставам од црвениот кромид, ама изумив.
А најголема казна е што сум на диета, не ги пробав. :(
Додека се печеа:
IMG_0113.JPG
IMG_0136.JPG
IMG_0144.JPG

Attachments

R

Rigel Kent

Гостин
Шумеча таблета , пројата ти е стварно убава но те молам доволно е една или две слики. Благодарам.

Kajgana Shop

На врв Bottom