Кајгана гитаристи

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Alita, а ти си портпарол на Steve Vai?....

Додека не закачи песна останува на тоа дека е дробач. А после тоа, може да се дускутира.

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
moTaro напиша:
Alita, а ти си портпарол на Steve Vai?....

Додека не закачи песна останува на тоа дека е дробач. А после тоа, може да се дускутира.
moTaro be ama si losh:pos: ...a i ti lou:pos: .
P.S. lou....MUMUZUMUNDI_-_wahnsinn_im_blut:cuc: .Aj lajk it:)

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Е така бе друже Ваи. Сега лај слободно :) you earn it!!
Иако мислам дека во солото имаш повеќе елементи на сатриани отколку ваи, али што викаш ако било пред 5 години, може помеѓу тоа време си се изградил по вајовски...

останува да видиме и то.

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
moTaro напиша:
Е така бе друже Ваи. Сега лај слободно :) you earn it!!
Иако мислам дека во солото имаш повеќе елементи на сатриани отколку ваи, али што викаш ако било пред 5 години, може помеѓу тоа време си се изградил по вајовски...

останува да видиме и то.
Не ми е целта да се градам вајовски, иако многу го сакам ваи. Во последно време повеќе работам на изградба на свој сопствен стил, отколку да заличувам на некого. Всушност, не го ни кидам многу ваи, сум ја кинал Фор д лов оф гад на пола, ја скинав цела Touching Tounges, pola od Tender surrender i toa e.... Не можам да се пофалам дека Ваи го имам во прстот, но не се ни трудам да го скинам до даске. Мислам дека тоа не е целта. Целта е да се изградиш како музичар, да ги почитуваш сите стилови на музика, да ги цениш креативните луѓе, без разлика на кој стил му припаѓаат. Иначе, денес ги преслушав и снимките на мотаро, лувид, месаја.:aplauz: Извинете уште еднаш што не пуштив снимки на време.

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Мотаро, имаш добра бојца на гитарата. Мора да е ибанез хехехехе.

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Таман работа ако се "изградиш" како нив. Тогаш тука нема градба.
Но можат многу да ти помогнат. Ја и кога ги свирам туѓите ствари ги свриам со мој тон, мој стил односно онака како што ми доаѓа да ги свирам. Целта на секој еден свирач би требала да биде да ја совлада техниката на владеење на инструментот, а после тоа, можеш слободно да експериментираш до 101 и назад :)

keep up the good work.

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
А за бојата, мислам дека повеќе крив е Digitech-от :)

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Jas se mislev pred da go zemam bossot, bidejki pred toa imav digitech rp1, sakav da zemam nekoja ponapredna verzija na digitech, no ne zedov samo poradi negoviot noice gate, nekako neprirodno mi zavrsuvase tonot, i zatoa se odluciv za gt6, tolku mi bea i finansiskite moznosti.

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Soloto so go pustiv e isvireno so digitech rp1 i ibanez blazer serija, a drugite so kje vi gi pustam za dva tri dena, se otsvireni so edna kanta Kumika, posto ibanezot mi go ukradoa:(, toa e vtor ibanez so mi go kradat u zivotot:(, prviot bese slicen na gibson, mnogu ubavo gitarce bese...Bog da go prosti...

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Луџе!!!

Еве пак Gemini ама цело соло делче......
Пак се снимав без ритам машина, оти ме мрзеше...а и незнаев како да уклучам со фрути лупсот да се снимам....
Еве....

http://www.mytempdir.com/367275

Kajgana Shop

На врв Bottom