Кајгана гитаристи

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Ок, тогаш ако тоа ви боде очи, ќе побарам на некој од администраторите да го избрише тој дел. Ете.

Темата е сосема нешто друго, а некој се фатил да го коментира тоа во заградата!
Ќе го сменам. Само за да не настане филозофска дебата сега тука!

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
moTaro напиша:
Ок, тогаш ако тоа ви боде очи, ќе побарам на некој од администраторите да го избрише тој дел. Ете.

Темата е сосема нешто друго, а некој се фатил да го коментира тоа во заградата!
Ќе го сменам. Само за да не настане филозофска дебата сега тука!
Не пеер....

Преку кур од копи-пејст фацки кои се фураат со Стиви и компанија......

Поголема креативност е на твој начин да ги сврзеш А-dur;F#mol;D-dur......
Отколку да фураш колку добро си ги исвирел солажите на Петручи....:icon_roll

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Се слагам MSV за делот со зврзувањето на дурови...

САМО за гитарист нема поголема награда за твоето вежбање од тоа, кога ќе дојде моментот да можеш да отсвириш нешто од што со учел! Тоа значи дека вежбање се исплатело, значи дека техниката ти е подобрена и значи дека целиот твој труд влодува со плод.

А да се "фураш" на стив ваи или петручи, и да се фураш на нирвана (како што викаш ти) од технички аспект не е исто. Тоа е факт.

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
MSV напиша:
Не пеер....

Преку кур од копи-пејст фацки кои се фураат со Стиви и компанија......

Поголема креативност е на твој начин да ги сврзеш А-dur;F#mol;D-dur......
Отколку да фураш колку добро си ги исвирел солажите на Петручи....:icon_roll
Па дај хостирај ја Марвин е во право тоа е наша песна.

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Наскоро ќе ја имате мојата верзија на Canteloupe Island od Herbie Hanckok, отсвирена со мојот бенд во живо

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Mesaja...
Твојата изведба на Гемини....
Е феноменална....
Ме запрепасти.....:cuc:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
moTaro напиша:
САМО за гитарист нема поголема награда за твоето вежбање од тоа, кога ќе дојде моментот да можеш да отсвириш нешто од што со учел! Тоа значи дека вежбање се исплатело, значи дека техниката ти е подобрена и значи дека целиот твој труд влодува со плод.

А да се "фураш" на стив ваи или петручи, и да се фураш на нирвана (како што викаш ти) од технички аспект не е исто. Тоа е факт.

ja iam drugo mislenje....
jas sum jas......i ne sum vai,blackmore ili koj znae koj!!
vo moj oci e lesno da svires tugja pesna,no sekoj pat na taa pesna ke ima tvoj rakopis,ne mozez da imitiras drug do 100%.......
jas ne sum mn dobar gitarist,ja ne znam da pukam kako tie zvezdi,ja ne ni znam da sviram tugji pesni,toa nikad ne mi bese u interes......
AMA TOA STO GO ZNAM na gitarata GO ZNAM MNOGU DOBRO,ne e toa od nigde da imame dva albuma so 85% "moj" pesni....

mene mi e glupavo da sednam i da sviram nekoj raboti sto se na drugi,toa mi e nekako UNTOUCHABLE......ako svires tezgi u mk, ne mozez da svires tvoj pesni,toa fakt no jas ne se davam(kurvaram) za 500denari...not with me,
ako nikoj ne mi gi slusa ili ceni mojte pesnite sto JAS sum gi komponiral.....pa gz me boli,ja go praam toa ZA MENE.....i veruvajte ja go praam do mnogu dobro..........:) :) :)

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
LouWeed напиша:
ja iam drugo mislenje....
jas sum jas......i ne sum vai,blackmore ili koj znae koj!!
vo moj oci e lesno da svires tugja pesna,no sekoj pat na taa pesna ke ima tvoj rakopis,ne mozez da imitiras drug do 100%.......
jas ne sum mn dobar gitarist,ja ne znam da pukam kako tie zvezdi,ja ne ni znam da sviram tugji pesni,toa nikad ne mi bese u interes......
AMA TOA STO GO ZNAM na gitarata GO ZNAM MNOGU DOBRO,ne e toa od nigde da imame dva albuma so 85% "moj" pesni....

mene mi e glupavo da sednam i da sviram nekoj raboti sto se na drugi,toa mi e nekako UNTOUCHABLE......ako svires tezgi u mk, ne mozez da svires tvoj pesni,toa fakt no jas ne se davam(kurvaram) za 500denari...not with me,
ako nikoj ne mi gi slusa ili ceni mojte pesnite sto JAS sum gi komponiral.....pa gz me boli,ja go praam toa ZA MENE.....i veruvajte ja go praam do mnogu dobro..........:) :) :)

dobro Lu se te razbravme...daj pushti neshto da cueme od tebe...btw...:icon_lol:
Steve znam deka imash dobri stvari tvoi licni...daj neshto da cuijat lugeto...barem kratok del...:icon_lol:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
me mrzi da aplaudiram..........aj kupete album..............:baeh: :baeh: :pishtoldz :pishtoldz

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
LouWeed напиша:
me mrzi da aplaudiram..........aj kupete album..............:baeh: :baeh: :pishtoldz :pishtoldz
lelelee ama si mrza...kade kako se vika??? kolku cini? daj barem edna stvar...pa i pred da kupish album imash pravo da slusnesh barem del od toa...od kaj da znam dali ke mi se dopadne....:icon_lol:

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Гитарата, како и секој инструмент бара мнооогу работа и трпение. На форумов има луѓе во тоа сум убеден кои што сериозно пристапуваат кон свирењето (вежбањето) на инструментот. Некој веројатно свират подобро и од нашиве "официјални" звезди (јас знам барем 3-јца мои пријатели) кои што имаат издадедно и албуми.

Јас не свирам за да направам албум. Јас свирам и продолжувам да вежбам само со една идеја. Звукот што ќе го произведам додека ја држам гитарата сакам да биде цврст, не сакам да имам табуа. Односно се што ќе слушнам сакам да го отсвирам (ова веќе зависи со нивото на твојата техника), едноставно мразам свирачи кога ќе им речат - Ај одсвири го ова и тие да речат, еј пеер ја не свирам тоа, ја свирам моја музика, ја сум рок ен рол - КУР СЕ ТРЕСЕ!

Ја свирам све, тоа е резултат што го допринесува интензивното вежбање на гитара. Распонот ми е од Класика, народно, панк, рокенрол, блуз, метал, спеед буквално се. Како што реков нема табуа.

И секако дека е нормално кога ќе пробуваш да учиш гитара, да користиш литература и да одбереш виртуелни професори кои што се МАСТЕРИ во тоа што го прават, а тоа се секако: Steve vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Greg Howe, Frank Gambale, John Petrucci, Eric Johnson, Steve Ray Vaughn, Jimmy Hendrix i ushte mnooogu drugi..

Покрај тоа што правам своја музика, СЕКОГАШ ама без исклучок СЕКОГАШ ќе се чуствувам посебно убаво кога ќе остсвирам некоја ствар од горе наведените "професори".

No one can take that away from me.

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Мотаро, РЕСПЕК пеер. Така е. Мора како музичар да поминеш еден период на учење од твоите омилени гитаристи. Не случајно. Мора прво многу леб и сол да изедеш, да можеш да се пофалиш дека си оформил свој личен стил. Ако не си најаден леб и сол, не можеш да свириш, а камо ли да се фалиш со својата креативност. Точно е дека секое соло почнува со една обична нота, и дека има многу убави дела кои се доста едноставни со својата градба, но ако ја немаш музиката во џеб, ако не ги знаеш основните работи за музиката (скали, модуси, основно читање на ноти, интервали, градење на акорди 3, 5, 7, 9, 11, 13,) секогаш ќе бидеш аматер.

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Еве уште еден клип начин на забавно вежбање како што си го викам јас :)

Значи класика, направен ми е ритамот у фрути лоопс, отсвирена Дистортед Драјв гитара, и нормално солирам врз се тоа чисто фор фан!

One man show:)

http://rapidshare.de/files/9861678/moTaro_CirclesOI.mp3.html

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Allita напиша:
lelelee ama si mrza...kade kako se vika??? kolku cini? daj barem edna stvar...pa i pred da kupish album imash pravo da slusnesh barem del od toa...od kaj da znam dali ke mi se dopadne....:icon_lol:

ovaka........
albumot se vika...."kein scheiss jetzt schaetzchen" interpret MUMUZUMUNDI.......:) :)

albumot cini 10 evra........:pop:

moze da se dobije kaj mene vo kaficot (vidi nokjen zivot).......

imam i star album "sexy songs&dirty beats"......cini 5 evra.......:wink:

ke ti se dopadne sigurno ak sakas mrsna rock-muzika.........:) :)

www.mumuzumundi.de

Kajgana Shop

На врв Bottom