Кајгана гитаристи

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
На екскурзија у Будимпешта ја свирев Xyphosot. Таа колку што знам се води дека има D Activator-и што многу ми се допаднаа. Не се толку апла динамични као Super Distortion или D-Sonic али јас како што сакам средни многу убав тон извадија (језда више од појачалото се важи..ама тоа го држев на ист сетинг цело време).
D Activator X неам никаде најдено затоа што им се нови. Мислам дека 2008 негде летото ги извадија. Ама веројатно се слични со овие, затоа што викаат дека за разлика од X2N-от овие можат да извадат скоро чист звук коа намалуваш гласност.

Член од
29 септември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Bill Lawrence му е мајката=clean-от е милина,опасен treble bite за мавање рифови,изненадувачка чистина за еден пасивен магнет,output-от е јак,добар баланс на гласноста меѓу жиците,конкретен и тврд звук,коа маваш power chords со дисторзија се осеќа секоја жица као ѕвони...

F

FallenHypaspist

Гостин
за Ди Активејтор Екс пишуваш??...има ли некоја позначителна разлика во споредба со обичниот Ди активејтор освен шо има поголем аутпут??

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Не не за обичен D Activator иначе незнам точно за D Activator X затоа што на тој неам свирено...види на ДиМарзио страната какви им се "еквилајзерите" да ги речам. Колку што знам обичниот Ди Активејтор е направен по пример на активни магнети со тоа што тој ја задржува динамиката.

Кај нас магнети за жал мораш на слепо да ги купуваш, или тоа или слушај албуми и споредувај, немој никако на youtube да идеш за тоа. Стварно незнам како луѓе од таму можат да извадат било каков заклучок за тон.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Bill Lawrence му е мајката=clean-от е милина,опасен treble bite за мавање рифови,изненадувачка чистина за еден пасивен магнет,output-от е јак,добар баланс на гласноста меѓу жиците,конкретен и тврд звук,коа маваш power chords со дисторзија се осеќа секоја жица као ѕвони...
Се разбира дека Bill Lawrence му е мајката :sekss:

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
имам многу мерак да свирам на гитара а како почетник не сум многу запознаен со гитарите.како почетник на каква гитара да почнам да се учам...како да ги учам песните да ги свирам...некои вакви работи.БЛАГОДАРАМ :smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
имам многу мерак да свирам на гитара а како почетник не сум многу запознаен со гитарите.како почетник на каква гитара да почнам да се учам...како да ги учам песните да ги свирам...некои вакви работи.БЛАГОДАРАМ :smir:
Јас би ти препорачал најобична акустична гитара , колку да е добра , да функцираат штимерите и со солидни жици.
А прво би требало да учиш акорди , основите , Major и Minor.
После избери некој полесни песни и почни да фаќаш ритам.:)
Со среќа.

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
fala na sovetite.samo da te prasam - kako da po4nam da gi u4am akordite(mayor i minor)od kade da gledam. :)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Заеби сите акорди и нивни варијации, учи ги основните.

Значи имаш: C, D, E, F, G, A, H - во дур (major), мол (minor) и ако можеш во седмици.

Aко во некои таблатури сретнеш B (многу често) - тоа би било H. A ако сретнеш Bb тоа е всушност А покачен за пола степен (A# - Bb).

Да не те буни. :)

F

FallenHypaspist

Гостин
ха..да ...јас кога почнав ме бунеше...знам снижено Б е А лол...а не ми никако звучи...лол:smir::helou:

А Девл Форевер...според мене за почетник самоук најбоље ти е Гитар про...симни од Пајрат беј едно 300-400 мега и фурај...

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
neka mu pokaze nekoj powerchord, a se drugo ke si dojde so vremeto

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.617
Поени од реакции
6.418
и јас сум како девил форевер и не ми помогнаа ни малку овие програмиве.де некоја помош и слично. :helou:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
ја го имам видено само Маарко со гитара...немав прилика да слушнам као свири ама шмекерски изгледаше со гитарата...:)

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
и јас сум како девил форевер и не ми помогнаа ни малку овие програмиве.де некоја помош и слично. :helou:
Фати гo овoj акорд C dur или major тоа ти се свири вака:
1та жица не ја допираш , ја трзаш
2та жица ќе ја фатиш на прво поле
3та жица не ја допираш , ја трзаш
4та жица ќе ја фатиш на второ поле
5та жица ќе ја фатиш на трето поле
6та жица не ја допираш , ама не ја ни трзаш
еве ти на слика како изгледа тоа

жиците се бројат од најтенката(1) кон најдебелата(6)
0 значи дека жицата се трза но не се допира на поле, а X значи дека не се трза или дека е пригушена.

Ако го сфатиш ова што го пишав , тогаш еве ти ги основните акорди како се фаќаат :
C mol - 31013X
D dur - 2320XX
D mol - 1320XX
E dur - 001220
E mol - 000220
F dur - 1123XX
F mol - 111331
G dur - 300023
G mol - 330013
A dur - 02220X
A mol - 01220X
H или B dur - 24442X

првиот број ти е број на полето на кое се фаќа првата жица и така натаму , и земи симни си Guitar Pro 5 ќе ти помогне

Kajgana Shop

На врв Bottom